net_sailor Napisano 12 Czerwca 2017 Share Napisano 12 Czerwca 2017 (edytowane) Skala 1/144 ma się coraz lepiej. Na zakończonej wczoraj Fieście naliczyłem: 7 modeli samolotów wojskowych, 5 cywilnych i jedną 6-ciosamolotową kolekcję MiG-ów. Co jeszcze bardziej cieszy to przyzwoity poziom wykonania - nie było modeli ewidentnie słabych. Wrzucam krótką galerię (oczywiście swoich nie fotografowałem): https://goo.gl/photos/KMxN6fn9sQF8anvf6 Edytowane 12 Czerwca 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 12 Czerwca 2017 Share Napisano 12 Czerwca 2017 I to bardzo dobra wiadomość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 12 Czerwca 2017 Share Napisano 12 Czerwca 2017 Ja również cieszę się z coraz liczebniejszej reprezentacji mrówczej skali. A może warto pomyśleć o "grupowym" stoliku? Są modele, które już będąc raz wystawione, nie specjalnie łapią się w ramy danego konkursu w kolejnych latach a które jednak warto byłoby zobaczyć raz jeszcze. Taki stoliczek stwarzałby możliwość ich ponownego obejrzenia. Poniżej kilka moich zdjęć z tegorocznej Fiesty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 13 Czerwca 2017 Share Napisano 13 Czerwca 2017 A może warto pomyśleć o "grupowym" stoliku? Moim zdaniem to świetny pomysł. Sam nie lubię wystawiać moich modeli żeby konkurowały między sobą. Ale gdybyśmy się skrzyknęli na przyszły rok, to postaram się nie nawalić i przywieźć wszystkie swoje ulepki na wystawę + jeden czy dwa na konkurs. Pozdr, Marudek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 13 Czerwca 2017 Share Napisano 13 Czerwca 2017 A może warto pomyśleć o "grupowym" stoliku? Moim zdaniem to świetny pomysł. Sam nie lubię wystawiać moich modeli żeby konkurowały między sobą. Ale gdybyśmy się skrzyknęli na przyszły rok, to postaram się nie nawalić i przywieźć wszystkie swoje ulepki na wystawę + jeden czy dwa na konkurs. Pozdr, Marudek Super pomysł - wchodzę w to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
falcon Napisano 19 Lipca 2017 Share Napisano 19 Lipca 2017 Jeśli w przyszłym roku nie będzie żadnych przeszkód i jeśli pozwolicie, to i ja chętnie się dołączę do tego pomysłu. W tym roku miałem czas i wystawiłem swoje 144-ki w ramach promowania tej skali niż rywalizacja w zawodach, zwłaszcza "pasażerów". Jeżdżąc oglądać wystawy z modelami konkursowymi m.in Bytom, Łask, Brno, Praga itd. muszę przyznać, że ten temat, i ta skala może konkurować chyba tylko ze statkami pirackimi pod kątem ilość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
falcon Napisano 21 Kwietnia 2018 Share Napisano 21 Kwietnia 2018 Czy pomysł promowania skali 1/144 jeszcze aktualny u panów? Byłem od ostatniej Fiesty na kilku wystawach pokonkursowych w Polsce i Czechach i muszę przyznać, że bardzo kuleje ta kategoria. Tak więc staram się kończyć to co mam jeszcze aktualnie sklejane wystawić trochę tych modeli, zwłaszcza 'pasażerów'. jak mi się uda to może około 10 bym wystawił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
net_sailor Napisano 21 Kwietnia 2018 Autor Share Napisano 21 Kwietnia 2018 Jak najbardziej. Był pomysł skrzyknięcia się w Inowrocławiu lub w Warszawie. Do Ino pozostał już niewiele czasu więc chyba warto zacząć się deklarować! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 22 Kwietnia 2018 Share Napisano 22 Kwietnia 2018 W Inowrocławiu mnie nie będzie ale na Babarybę się wybieram. Jestem za! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 22 Kwietnia 2018 Share Napisano 22 Kwietnia 2018 Ja na Babarybę też kilka modeli wezmę :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
net_sailor Napisano 22 Kwietnia 2018 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2018 Ja będę w Ino i w Warszawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
falcon Napisano 22 Kwietnia 2018 Share Napisano 22 Kwietnia 2018 No to przy takiej frekwencji to dorównamy chyba "pancerniakom" hahaha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
donalyah00 Napisano 22 Kwietnia 2018 Share Napisano 22 Kwietnia 2018 Do zobaczenia w stolicy zatem. Pozdrawiam, Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 4 Czerwca 2018 Share Napisano 4 Czerwca 2018 Czy na Babarybie będzie jakiś dedykowany stolik dla 1/144 czy też zgłaszamy wszystko co chcemy do konkursu i w ten sposób robimy "wystawkę" naszej skali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
net_sailor Napisano 5 Czerwca 2018 Autor Share Napisano 5 Czerwca 2018 Według regulaminu można zgłaszać po 2 modele w danej klasie, więc trochę słabo jeśli ktoś chce przywieźć więcej. Zapytam Flachę, czy będzie można zorganizować jakieś miejsce wystawowe dla reszty modeli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 5 Czerwca 2018 Share Napisano 5 Czerwca 2018 Mnie niestety na Babarybie nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 5 Czerwca 2018 Share Napisano 5 Czerwca 2018 Ja miałem być, ale niestety plany się pokrzyżowały i odpadam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
net_sailor Napisano 5 Czerwca 2018 Autor Share Napisano 5 Czerwca 2018 Nooo Panowie, nie róbcie mi tego. PS Właśnie Andrzej mi napisał, że nie ma limitu dla klasy festiwalowej, więc rejestrujcie się ile wlezie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
net_sailor Napisano 5 Czerwca 2018 Autor Share Napisano 5 Czerwca 2018 Aha prośba do Was, aby ustawiać się w kupie, tzn. dwie kupki samolotów cywilnych i wojskowych w 1/144, ale sąsiadujące ze sobą!!! Druga prośba, udostępniajcie link do wydarzenia na Facebooku: https://www.facebook.com/events/198784270744182/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 5 Czerwca 2018 Share Napisano 5 Czerwca 2018 Nooo Panowie, nie róbcie mi tego. PS Właśnie Andrzej mi napisał, że nie ma limitu dla klasy festiwalowej, więc rejestrujcie się ile wlezie. Coś tam dowiozę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 5 Czerwca 2018 Share Napisano 5 Czerwca 2018 Im więcej tym lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
net_sailor Napisano 5 Czerwca 2018 Autor Share Napisano 5 Czerwca 2018 Gdyby ktoś z jakichś przyczyn nie widział się w części festiwalowej a jednak chciał zaprezentować swój model poza konkursem to mam sygnał od IPMS Wrocław, że chętnie przyjmą modele wystawowe na swój stolik. W takim wypadku pomyślimy o jakichś zlotowych wizytówkach do położenia przy modelu typu, nazwa modelu, skala, autor itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
falcon Napisano 5 Czerwca 2018 Share Napisano 5 Czerwca 2018 Według regulaminu można zgłaszać po 2 modele w danej klasie, więc trochę słabo jeśli ktoś chce przywieźć więcej. Zapytam Flachę, czy będzie można zorganizować jakieś miejsce wystawowe dla reszty modeli. Pytałem kilka dni temu jednego z organizatorów o to. Ograniczenie do dwóch modeli jest tylko w " Konkursie o Syrenią Łuskę". Nie ma natomiast ograniczeń w "Festiwalu modeli plastikowych". Nawet im więcej tym lepiej Ja już zgłosiłem kilka sztuk w festiwalu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil232 Napisano 7 Czerwca 2018 Share Napisano 7 Czerwca 2018 Ja ze swoim 1/144 się pojawię w części festiwalowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 9 Czerwca 2018 Share Napisano 9 Czerwca 2018 Panowie, taka impreza zasługuje na osobny wątek http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?f=239&t=61568 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi