SnaQ Napisano 10 Lipca 2017 Share Napisano 10 Lipca 2017 Ależ mi się morda cieszy kiedy widzę jak ci to pięknie wychodzi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jerry Napisano 10 Lipca 2017 Autor Share Napisano 10 Lipca 2017 Dzięki za dobre słowo A mnie photobucketa nie wyłaczyli z udostępnianiem zdjęc. Czemu? Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jerry Napisano 12 Lipca 2017 Autor Share Napisano 12 Lipca 2017 Witam. Mały dramat albo cyrk. Zrobiłem przymiarkę silnika i okazuję się że kolektory nie zgrywają sie tak jak powinny z wnęką. Chwała bogu że ich nie przyklejałem. No to czeska piłka i ciach każdy w 2 miejscach.najpierw odciołem wydechy a nastepnie potne je przy nasadzie. Skleję prawidłowo na ca i i zaszpachluję. No i trzeba przemalowac hehe. Poniżej pokazuję w czym problem. Same rury sa doklejane i nie było by tego widac gdyby silnik był zamkniety. A że będzie otwarty to trzeba się nagimnastykować. Na srebrno zaznaczyłem linie cięcia Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jerry Napisano 13 Lipca 2017 Autor Share Napisano 13 Lipca 2017 Witam. Kolektory wyrownane i poprawione w podkładzie Dolny karabin też się robi Wystrugałem sobie ruchomy hak co by w żargonie pilotów marynarki uniknąć przesmarowania haha. I pomału przymiarka to wklejenia wnętrza. Łatwo nie będzie bo kadłub miejscami odstaje. Będzie trzeba na docisk Zrobiona też tylna grodzia. Trzeba dorobić jeszcze jedną za tylnym kółkiem. Lecz najpierw uporam się z wklejeniem wnętrza. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 14 Lipca 2017 Share Napisano 14 Lipca 2017 Ale wstyd - dopiero teraz tu trafiłem Jerry - rzeźba BOMBA Jestem pod wielkim wrażeniem mimo że to "olbrzym" w 48 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jerry Napisano 16 Lipca 2017 Autor Share Napisano 16 Lipca 2017 Witam Dzięki M.A.V Jaka tam rzeźba Ale do rzeczy. Wkleiłem wnętrze w końcu Do drugiej połówki doszła ławka która w oryginale była regulowana w kilku płaszczyznach, więc jej pozycja jest prawidłowa. Doszedł karabin i kilka linek sterowych. Ponieważ nie wiem czy będzie torpeda, bomby głębinowe czy zwykła kombinacja bombek. Ulepiłem na próbę 3 sztuki różnej maści Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jerry Napisano 21 Lipca 2017 Autor Share Napisano 21 Lipca 2017 Witam w tym nudnym monologu Udało się zamknąć kadłub. Musiałem wstawić trochę materiału na przodzie i odciąć mały kawałek pokrywy. Lecz wszystko poszło zgodnie z planem. Wieżyczka: Dodałem wajchę emerency exit oraz wzmocnienie szyby pancernej. Całość podobnie jak w Accurate wymagała zamknięcia oszklenia. Zrobiłem też tylną gródź oraz sprawdziłem działanie mechanizmu haka Co do silnika i całego przodu. Wszystko wymaga teraz wygładzenia, pousuwania drobnych śladów kleju itd. Ramki pokryw dojdą na końcu. Zrobione też chłodzenie silnika. To ta wystrugana aluminiowa płasko rura. Ogólnie przede mną drobne korekty i poprawki miejscami też lakiernicze. No i mały zakup: Luk bombowy jak pisałem zostawiam na sam koniec. nic tam nietknięte jeszcze. Pozdrawiam Jerry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 21 Lipca 2017 Share Napisano 21 Lipca 2017 Wtrącę w ten monolog, ze nadal baaaardzo mi Twoja praca podoba! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
joles Napisano 25 Lipca 2017 Share Napisano 25 Lipca 2017 Zdjęcia padły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 25 Lipca 2017 Share Napisano 25 Lipca 2017 Zdjęcia padły. Właśnie... też miałem o tym napisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jerry Napisano 26 Lipca 2017 Autor Share Napisano 26 Lipca 2017 Wiem wiem. Bede sukcesywnie odtwarzal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jerry Napisano 26 Lipca 2017 Autor Share Napisano 26 Lipca 2017 Witam. W związku z tym że photobucket walnął focha zamieszczam obszerny skrót z tego co do tej pory powstało... No to sru: I na koniec stan dzisiejszy. Doklejona osłona deski. Jakieś tam bambetle. I w 90 procentach skończony luk bombowy. Zrobiona też została siatka przy wlocie powietrza. Eduardowska była 2 razy za duża. Zostały jeszcze ramiona do zrobienia ale to już potem. Pozdrawiam Jerry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jerry Napisano 27 Lipca 2017 Autor Share Napisano 27 Lipca 2017 Witam Surfacer nie wykazał baboli więc będzie można zacząć główne podmalunki luku :P Dodałem jak zwykle trochę szmelcu własnego. Całość zaczyna ważyć prawie kilo..... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
joles Napisano 27 Lipca 2017 Share Napisano 27 Lipca 2017 Wygląda super Jak oceniasz pracę Hobby Bossa przy tym modelu? Warto się nad nim zastanowić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jerry Napisano 27 Lipca 2017 Autor Share Napisano 27 Lipca 2017 Witam. To zależy o co pytasz. Porownanie HB do Accurate bylo juz nie raz w necie. HB ma ogromna ilość detali podobnie jak śladow po wypychaczach. Trzeba dać troche szpachli. Pogorygować itd. Ale jeśli chcesz zrobić rozbebeszony model jak ja z rozkladanymi skrzydlami to tylko HB. Dodając do tego blachy zyskujesz kilogramowy ogromny model nad ktorym trzeba się napracować. Zresztą to modelarstwo jest i nie zawsze musi być cudnie. Reasumując uważam że HB bije Accurate na głowę pod każdym względem prócz spasowania części. Jeśli Ci to nie przeszkadza i chcesz się pobawić to znasz już odpowiedź Pozdrawiam Jerry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 27 Lipca 2017 Share Napisano 27 Lipca 2017 Nadal jestem pod wielkim wrażeniem i oglądam z zaciekawieniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jerry Napisano 27 Lipca 2017 Autor Share Napisano 27 Lipca 2017 Witam ponownie Położyłem trójkolorową bazę w luk: Mieszanka czerni, zin chromate i yelow green. Teraz aby to miało ręce i nogi stonuję to delikatnie bardzo rzadkim zielonkawy washem następnie obdrapania jakieś wash docelowy... a i wcześniej malowanie kabli. Oczywiście tylko tych grubych. Wszystkie cienkie rureczki linki itd. malowane były w kolorze luku, co widać nawet na zdjęciach w internecie. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jerry Napisano 31 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2017 Witam Wątek nie umarł. Nie było czasu. Dziś w wolnych chwilach zamontowałem lewy oilcoler oraz zacząłem przymiarkę do listew od poszycia. Trochę tego będzie Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tenzan Napisano 1 Stycznia 2018 Share Napisano 1 Stycznia 2018 Jest moc Zacny Avenger milordzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jerry Napisano 2 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2018 Witam 3 dni i z głowy. Temat silnika w zasadzie do zamknięcia. Nie ustrzegłem się kilku maleńkich błędów, ale wynikało to bardziej z ograniczenia plastik a real. Chyba może być co? Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano 3 Stycznia 2018 Share Napisano 3 Stycznia 2018 Super, że wróciłeś z aktualizacją, pięknie to wygląda! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariucha Napisano 3 Stycznia 2018 Share Napisano 3 Stycznia 2018 Świetnie, że dałeś nowe zdjęcia, jest co pooglądać. Dobra robota, więc przysiadam i paczam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jerry Napisano 4 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2018 Witam Dzięki chłopaki. Nic tak nie motywuje jak dobre słowo . Po pracy znalazłem chwil kilka wczoraj i dziś. No i walczę z duperelami. Coś gmeram, jednak niepokoi mnie wygląd śmigła. Mam nadzieję że to dobrze widać ale dziwnie te łopaty są wygięte. Albo mi się zdaje? Może poprawność potwierdzi jakiś spec. Mam też koła w 2 kompletach. Jedne z zestawu drugie od Accurate. Zobaczymy które będą fajniej pasować. No i zrobiłem też gwiazdę wieczoru Pzdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jerry Napisano 5 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2018 Witam Znów coś tam powalczyłem. Muszę w kilku miejscach zrobić maleńkie poprawki, ale jest chyba moc Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jerry Napisano 5 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2018 Witam. Miało już dziś nie być aktualizacji. Ale że nic w telewizji ni ma i po kolacji to coś jeszcze polepiłem. Zająłem się reflektorem pod skrzydłowym. Ponieważ HB poskąpił trzeba było strugnąć samemu. Najpierw w miękkiego plastiku zrobiłem półkolisty reflektor. Tak samo na ciepło żarówkę. Wszystko przygotowałem. Następnie Surfacer 1500 black na to chrome silver od gunze. Ramka w skrzydle duraluminium od AK. Wcisnąłem tam też przewody od żarnika. Efekt? Poniżej Pzdr. Dziś już więcej nic nie będzie :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi