Seb Napisano 29 Czerwca 2017 Share Napisano 29 Czerwca 2017 Tu masz racje na zdjęciu są koła od m8 ale z informacji które dostałem to amerykańce ładowali wszystko co chcieli Od Tygrysa też A na poważnie to Dumo zawsze się wytłumaczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 29 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 29 Czerwca 2017 Swoje skleiłem na stałe. Najlepszy sposób, tutaj nie muszą być ruchome Tu masz racje na zdjęciu są koła od m8 ale z informacji które dostałem to amerykańce ładowali wszystko co chcieli Od Tygrysa też A na poważnie to Dumo zawsze się wytłumaczy Jasne że tak Tak się przyglądam i nie widzę różnicy pomiezy kołem half truck'a a m8, tylko brak piasty, pomyślę czy ją ściąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 29 Czerwca 2017 Share Napisano 29 Czerwca 2017 od afv, dziadostwo jakich mało, podziwiam ludzi którzy potrafią zrobić ruchome.... Bardzo proste. Mam nadzieję, że komuś się przyda i nikomu krzywda się nie stała pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 29 Czerwca 2017 Share Napisano 29 Czerwca 2017 wypychacze i szwy na nakładkach gumowych zostają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 29 Czerwca 2017 Share Napisano 29 Czerwca 2017 wypychacze i szwy na nakładkach gumowych zostają? Życzę powodzenia w ścinaniu nadlewek na dosłownie gumowej nakładce avf. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 29 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 29 Czerwca 2017 wypychacze i szwy na nakładkach gumowych zostają? Życzę powodzenia w ścinaniu nadlewek na dosłownie gumowej nakładce avf. Odcinałem i szlifowałem na tyle ile mogłem każde ogniwko, idzie zwariować. Posłuchałem się Waszych rad i poprawiłem przednie koła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 30 Czerwca 2017 Share Napisano 30 Czerwca 2017 Cześć! Ciekawy projekt! Uważaj tylko proszę, czy w dobrą stronę gąsienice założyłeś - patrząc od przodu powinienieś widzieć V - czyli skosy ogniw powinny pokazywać w dół. Pozdrawiam i życzę miłego dnia Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 30 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 30 Czerwca 2017 Cześć! Ciekawy projekt! Uważaj tylko proszę, czy w dobrą stronę gąsienice założyłeś - patrząc od przodu powinienieś widzieć V - czyli skosy ogniw powinny pokazywać w dół. Pozdrawiam i życzę miłego dnia Paweł Dzięki że śledzisz warszta ale nie stresuj mnie! Juz jest na gowoto Robiłem jak instrukcja "kazała" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 1 Lipca 2017 Share Napisano 1 Lipca 2017 Cześć! Przepraszam Cię za zamieszanie - sprawdziłem to jeszcze raz i oczom nie wierzę - w każdym czołgu takie założenie gąsienic było by "odwrotne" a Hanomagu jest OK... To teraz ja mam w moim odwrotnie założone gąsienice Życzę powodzenia w budowie i pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 1 Lipca 2017 Autor Share Napisano 1 Lipca 2017 Cześć! Przepraszam Cię za zamieszanie - sprawdziłem to jeszcze raz i oczom nie wierzę - w każdym czołgu takie założenie gąsienic było by "odwrotne" a Hanomagu jest OK... To teraz ja mam w moim odwrotnie założone gąsienice Życzę powodzenia w budowie i pozdrawiam Paweł Pokaż co tam budujesz można by zrobić grupowy warsztat Chaos black już na miejscu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 1 Lipca 2017 Share Napisano 1 Lipca 2017 Cześć! Na razie zrobiłem coś takiego: F2F w skali 1:72 z gąsienicami od ESCI Teraz robię Sd.Kfz. 251/7 Ausf. C - przerabiam z tego: Jedną gąsienice mam już całą, z druga stoję, bo jedno ogniwo było niedolane, a są wyliczone co do sztuki. No to napisałem po części do Revella, a w międzyczasie dowiedziałem się czegoś nowego... Niby drobiazg, ale jestem zdecydowany, żeby to poprawić. Pozdrawiam i życzę miłego dnia Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 2 Lipca 2017 Autor Share Napisano 2 Lipca 2017 Dzieje się u Ciebie dwa esdeki na taśmie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 2 Lipca 2017 Share Napisano 2 Lipca 2017 Cześć! Docelowo mają być trzy, żeby pokazać, jak ta konstrukcja się rozwijała. Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 3 Lipca 2017 Autor Share Napisano 3 Lipca 2017 Dzisiaj nareszcie dorwałem masę plastyczną, do jutra czekamy aż wyschnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 3 Lipca 2017 Share Napisano 3 Lipca 2017 to jest masa papierowa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 3 Lipca 2017 Autor Share Napisano 3 Lipca 2017 to jest masa papierowa ? Takie cudo, glina rzeźbiarska: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 5 Lipca 2017 Autor Share Napisano 5 Lipca 2017 Prosta podstaweczka gotowa do malowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 5 Lipca 2017 Share Napisano 5 Lipca 2017 Znaczy się będzie brudas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 6 Lipca 2017 Autor Share Napisano 6 Lipca 2017 Znaczy się będzie brudas. Tak troszkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 11 Lipca 2017 Share Napisano 11 Lipca 2017 Cześć! A ja dałem radę poprawić te gąsienice u mnie - wygląda to tak: Zacząłem też szykować wnętrze kadłuba: Jak tam Twoja budowa? Życzę powodzenia i pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 12 Lipca 2017 Autor Share Napisano 12 Lipca 2017 W życiu bym nie zrobił na gotowe gąsek w 72 Zagruntowany czeka na malowanie, na razie skupiłem się na jagdpanzerze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 15 Lipca 2017 Share Napisano 15 Lipca 2017 Dumo - masz na myśli malowanie dopiero po złożeniu? A ja pomalowałem wnętrze i teraz zamykam kadłub. Mam nadzieję, że niedługo wrócisz do hot roda, pozdrawiam i życzę powodzenia Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 16 Lipca 2017 Autor Share Napisano 16 Lipca 2017 Też myślałem o tym ale było taki dziadowskie spasowanie części że wszystko naciągałem i szpachlowałem , w skali 35 pomaluję się, dam radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 17 Lipca 2017 Share Napisano 17 Lipca 2017 Cześć! Ja jestem za tym, żeby gąsienice najpierw w całości pokleić a dopiero potem malować, zwłaszcza jeżeli jeżeli mają być "na brudno" - wtedy już na pewno kolory i tak muszą się ze sobą zlewać. Ja podkręciłem tempo, mam maszynę poskładana do malowania. Na razie koła gąsienice i mostki szturmowe są odejmowalne: Pozdrawiam i życzę miłego dnia Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 20 Lipca 2017 Share Napisano 20 Lipca 2017 Trochę farby: Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi