Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Niestety nie mam innych zdjec na tą chwilę. Nie to nie jest lustro, chński człowiek pracy wykonał to błyszczące cudo .

Napisano

Śliczny jest. Gratulacje i za skalę i za wykonanie i za malowanie i za temat

Parę zbliżeń rzeczywiście uatrakcyjniło by tę ładną galerie....

Napisano

Ładny , czysty ...a nie dalo się tych anten radaru zrobić delikatniejszych ? i nie trzy a pięć ? bo na zdj. są tak duże jak lufy 102-jek?

Napisano

Radar jest modyfikacją tego co było na blaszcze Tom's Modelworks. Na wiekszości, choć nie wszystkich zdjeciach jakie znam, Kujawiak miał tak jak widać.

Nie były one bardzo krótkie, niestety w tej skali jest to tak małe, że złożenie tego do kupy to jest dramat .

Generalnie trzeba iść na kompromisy, niestety.

Napisano

Fajny mikrus

Porządnie sklejony i dodatkowy plusik za ORP

Z tą podstawką to trochę musisz zakombinować bo mam wrażenie że kadłub trochę się "zbananił" - na dziobie i rufie lekko go uniosło. Przy takiej lustrzance będzie to trochę psuć efekt... (albo to kwestia przekłamania na zdjęciach)

Napisano

Bedą, musze się ogarnąć i to zrobić. Teraz w wolnych chwilach działam przy HMS Naiad.

Mam nadzieję, że na weekend dam radę.

Kadłub nie ma "banana", to chińska podstawka poziomu nie trzyma. Mam w planie zrobić wodę. Za jakis czas......

Napisano

Nie znam sie na robieniu zdjęć i już nie bedę teraz z tym walczył . Przeczytałem sobie poradnik i przy następnym modelu

popracuję nad tym. Zobaczymy co z tego wyjdzie.

Napisano
....kadłub nie ma "banana", to chińska podstawka poziomu nie trzyma. Mam w planie zrobić wodę. Za jakis czas......

Pomyśl jeszcze nad wymianą pasów do tratw i szalup na cieńsze. Te co są teraz wyglądają w tej skali jakby miały prawie metr szerokości (co się rzuca mocno w oczy bo białe są)