Xmen Napisano 5 Lipca 2017 Share Napisano 5 Lipca 2017 Model prawie prosto z pudła.Dodałem tylko pasy Eduarda i wymieniłem kalkomanie.Zachęcam do komentowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 5 Lipca 2017 Share Napisano 5 Lipca 2017 Jak na mój gust za duży czyścioch i trochę się świeci (to może być wina zdjęć)... Ale ładnie sklejony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 5 Lipca 2017 Share Napisano 5 Lipca 2017 Bardzo lubie ten samolot. ale szkoda, że nie zrobiłes go w odrobine bardziej realistycznej konwencji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek K Napisano 6 Lipca 2017 Share Napisano 6 Lipca 2017 Dawno niewidziany model w galerii , zdjęcia słabiutkie. Niestety nawet na takich widać słabo położone kalki ( nie weszły w linie podziału) i miejscami nie wyszpachlowany i wyszlifowany model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 6 Lipca 2017 Autor Share Napisano 6 Lipca 2017 Kalki weszły w linie tylko nie robiłem na nich washa i na zdjęciach tego nie widać.Mam nauczkę nie używać starych kalkomanii.W sprzęt do lepszego fotografowania nie zamierzam inwestować.Zaliczam się do modelarskiego "planktonu"jak to na innym forum ktoś użył takiego określenia.A nie wyszpachlowany to w którym miejscu?Co do świecenia się to jest wykończony satinem microscale.Wash jest zrobiony tylko może za delikatnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 6 Lipca 2017 Share Napisano 6 Lipca 2017 Ladny samolot Ladny model Drobne " niediskonalosci" mozna zapomniec Odrobina sladow eksploatacji przydala by sie - u Japonczykow bylo to typowe Mam ten model z LS - wersja z przeszklonym dziobem bardziej mi sie podoba Pozdrawiam Bravo112 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 6 Lipca 2017 Share Napisano 6 Lipca 2017 Bez przesady. Model elegancki. Bardzo czysto zrobione oszklenie !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 6 Lipca 2017 Autor Share Napisano 6 Lipca 2017 (edytowane) Dzięki Bravo112.Może przy następnym bo trochę jeszcze jest w magazynku.Oszklenie zabezpieczone maskami tylko na wiatrochron trzeba dorobić samemu bo do tej wersji nikt nie robi.Wiem że pewnego poziomu nigdy nie osiągnę.Takiego jak kolegi Spitona jeżeli mogę tak napisać.Po prostu kleję bo lubię.Na zawody nie jeżdżę.Byłem trzy razy w Wołowie i raz we Wrocławiu bardziej z ciekawości. Edytowane 6 Lipca 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek K Napisano 6 Lipca 2017 Share Napisano 6 Lipca 2017 Kalki weszły w linie tylko nie robiłem na nich washa i na zdjęciach tego nie widać.Mam nauczkę nie używać starych kalkomanii.W sprzęt do lepszego fotografowania nie zamierzam inwestować.Zaliczam się do modelarskiego "planktonu"jak to na innym forum ktoś użył takiego określenia.A nie wyszpachlowany to w którym miejscu?Co do świecenia się to jest wykończony satinem microscale.Wash jest zrobiony tylko może za delikatnie. Co do szpachlowania popatrz na zdjęcia , na modelu też zapewne zobaczysz. Dokładnie przed przednią owiewką . Krawędzie spływu skrzydeł nie są rowno dotarte , i na zdjęciu z gory dolna część skrzydła wystaje .( ładnie to widać na ostatnim zdjęciu ). Z planktonem przesadziłeś , jest dobrze , ale może być lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 6 Lipca 2017 Autor Share Napisano 6 Lipca 2017 Panie Marku z przodu przed wiatrochronem to prawdopodobnie resztki kleju.Się poprawi.Co do krawędzi spływy przyznaje się bez bicia przeoczyłem.Ale tak jest jak model się maluje po 16 godz. w pracy.Nie wiem też czy zdążę się nauczyć lepiej to robić.Czwórka z przodu, magazynek pełny modeli tylko czasu brakuje.Spieszy się człowiek i takie babole wychodzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 20 Lipca 2017 Autor Share Napisano 20 Lipca 2017 Dzięki za opinie.Praca w kantorku wre. Niestety jest to prawdopodobnie ostatni model na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
19robi88 Napisano 20 Lipca 2017 Share Napisano 20 Lipca 2017 dlaczego ostatni ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnaQ Napisano 20 Lipca 2017 Share Napisano 20 Lipca 2017 No właśnie, dołączam się do pytania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 20 Lipca 2017 Autor Share Napisano 20 Lipca 2017 Po prostu brak czasu na naukę robienia lepszych zdjęć.Bo choć modele wychodzą jako tako to zdjęcia kiepściutko.Może od czasu do czasu coś wrzucę ale zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnaQ Napisano 20 Lipca 2017 Share Napisano 20 Lipca 2017 A co to, konkurs fotograficzny? Nie przejmuj się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 20 Lipca 2017 Share Napisano 20 Lipca 2017 Po prostu brak czasu na naukę robienia lepszych zdjęć... Oj słaba wymówka na wycofanie się z warsztatów To nie konkurs dla fotomodelek Xmen - ładnie kleisz, dobrze jest, a zawsze z każdym modelem będzie jeszcze lepiej bo doświadczenie się kumuluje. A brakiem czasu się nie przejmuj bo to przecież nie wyścigi tylko przyjemność z lepienia ma być Ja przynajmniej z chęcią zobaczę Twoje kolejne latadła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 21 Lipca 2017 Autor Share Napisano 21 Lipca 2017 Postaram się coś wrzucić od czasu do czasu.Ja to robię dla przyjemności bez napinki.Sklejam już od ponad trzydziestu lat ale dopiero od dwóch lat jak zmieniłem farby z humbroli na Gunze to zaczęło to jakoś wyglądać.Wątków warsztatowych raczej nie będzie.Dzięki za słowa zachęty konstruktywna krytyka też mile widziana.Jak to mówią człowiek uczy się całe życie. Na warsztacie: D4Y-2S Az Model F4U-1A Revell Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi