KRL Posted July 10, 2017 Share Posted July 10, 2017 Pytanie laika w materii elementów z żywicy. Jakim narzędziem odcinacie elementy z żywicy od podstawy (klocka). Możecie coś polecić Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KRL Posted July 10, 2017 Author Share Posted July 10, 2017 A małe elementy też? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzes Posted July 10, 2017 Share Posted July 10, 2017 Polecam ŻYLETKĘ-PIŁKĘ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flachenty Posted July 10, 2017 Share Posted July 10, 2017 Głównie małe. Duże to raczej tym Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
klondike Posted July 10, 2017 Share Posted July 10, 2017 To co wskazał Grześ. Każde elektryczne cięcie bardzo pyli, aczkolwiek najszybciej odetniesz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Solo Posted July 10, 2017 Share Posted July 10, 2017 Odcinanie dużej kostki wlewowej piłką (na przykład od kabinki żywicznej) to męka, bo to jednak kawał żywicy jest. Najlepsza metoda to chyba stalowa tarcza i Proxxon (razem z włączonym odkurzaczem do razu chwytającym wiórki) - tego typu: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
luckyLUKE Posted July 10, 2017 Share Posted July 10, 2017 Ja używam do grubszej roboty piłki Olfy (kostki wlewowe). Do lżejszych i bardziej precyzyjnych cięć czeska piłka jest idealna. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Super Moderator Greif Posted July 10, 2017 Super Moderator Share Posted July 10, 2017 Ja nie jestem zwolennikiem elektryki, jak się ręka omsknie to więcej szkody niż pożytku, od lat tnę czeską żyletką, ewentualnie dla wygody do odcinania kostek male imadełko wtedy elektryka można śmielej. Pozdro Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kapitan1 Posted July 10, 2017 Share Posted July 10, 2017 A kadłuby okrętów w 1/700 to czym wyciąć od kostki wlewowej? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Taki Jeden Posted July 10, 2017 Share Posted July 10, 2017 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KRL Posted July 10, 2017 Author Share Posted July 10, 2017 Tem sprzęt powyżej już kupiłem i przyznam że tnie rewelacyjnie tylko mało poręczny jest. Dzieki Panowie za podpowiedzi zapewne coś zamówię. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts