KRL Napisano 10 Lipca 2017 Share Napisano 10 Lipca 2017 Pytanie laika w materii elementów z żywicy. Jakim narzędziem odcinacie elementy z żywicy od podstawy (klocka). Możecie coś polecić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 10 Lipca 2017 Autor Share Napisano 10 Lipca 2017 A małe elementy też? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 10 Lipca 2017 Share Napisano 10 Lipca 2017 Polecam ŻYLETKĘ-PIŁKĘ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 10 Lipca 2017 Share Napisano 10 Lipca 2017 Głównie małe. Duże to raczej tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klondike Napisano 10 Lipca 2017 Share Napisano 10 Lipca 2017 To co wskazał Grześ. Każde elektryczne cięcie bardzo pyli, aczkolwiek najszybciej odetniesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 10 Lipca 2017 Share Napisano 10 Lipca 2017 Odcinanie dużej kostki wlewowej piłką (na przykład od kabinki żywicznej) to męka, bo to jednak kawał żywicy jest. Najlepsza metoda to chyba stalowa tarcza i Proxxon (razem z włączonym odkurzaczem do razu chwytającym wiórki) - tego typu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luckyLUKE Napisano 10 Lipca 2017 Share Napisano 10 Lipca 2017 Ja używam do grubszej roboty piłki Olfy (kostki wlewowe). Do lżejszych i bardziej precyzyjnych cięć czeska piłka jest idealna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 10 Lipca 2017 Super Moderator Share Napisano 10 Lipca 2017 Ja nie jestem zwolennikiem elektryki, jak się ręka omsknie to więcej szkody niż pożytku, od lat tnę czeską żyletką, ewentualnie dla wygody do odcinania kostek male imadełko wtedy elektryka można śmielej. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan1 Napisano 10 Lipca 2017 Share Napisano 10 Lipca 2017 A kadłuby okrętów w 1/700 to czym wyciąć od kostki wlewowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Taki Jeden Napisano 10 Lipca 2017 Share Napisano 10 Lipca 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 10 Lipca 2017 Autor Share Napisano 10 Lipca 2017 Tem sprzęt powyżej już kupiłem i przyznam że tnie rewelacyjnie tylko mało poręczny jest. Dzieki Panowie za podpowiedzi zapewne coś zamówię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi