Jump to content

M1A2 Tuski II/ RFM / 1:35

Dorotka
 Share

Recommended Posts

Czołem.

Ponieważ właśnie skończyłem robotę nad Abramsem (viewtopic.php?f=68&t=58896), to postanowiłem wyciągnąć z szafy kolejnego Abramsa. Tym razem będzie z Tuskiem, więc jakby co na niego wszystko zwalę. Było nie było, "będziem męczyć" to co w tym pudełeczku, plus lufa z Voyagera, plus coś tam, plus coś tam, plus... Termin mam na listopad także spoko, może po drodzę skończę T-90MS.

79rHGjB.jpg

• Replies 51
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Spoko.

Ja pytam z ciekawości. Sam wyznaczam sobie terminy. Chciałbym się dowiedzieć z jakich powodów Dorotka wyznacza sobie terminy

Jak skończysz, to poproszę wspólne zdjęcia obu.

Się tak nie da Panie Szanowny... Już kilka razy pisałem, że poprzedni Abrams poszybował już daleko

A tymczasem na budowie zonk... Wanna się producentowi zapadła i trzeba prostować. Troszkę się zirytowałem

Ip86fLL.jpg

Twój system budowania i malowania na raty jet chyba jednym z najdziwniejszych schematów modelowania tego typu pojazdów jakie wiedziałem, ale ważne że efekt końcowy jest taki jak ma być.

Twój system budowania i malowania na raty jet chyba jednym z najdziwniejszych schematów modelowania tego typu pojazdów jakie wiedziałem, ale ważne że efekt końcowy jest taki jak ma być.

Bo ja wiem, czy robię coś dziwnego... Raczej nie pomalowałbym "boczków" wanny po założeniu osłon i pancerza...

Jakiego zestawu elementów foto trawionych używasz? Chodzi o producenta i nr. zestawu, sam nie długo startuje z Abramsem tylko w wersji M1a2 sep v2.

Odpowiem za Jacka i mam nadzieję, że nie weźmie mi tego za złe. Jeśli masz Kamilu model Dragona 3556, to jest do niego dedykowany zestaw blaszek Voyagera numer 35746. Od Jacka wiem natomiast, że blachy Voyagera, dedykowane do Dragonów, nie pasują do modeli RYE FIELD... A swoją drogą Kamilu, do mnie już jedzie model RFM 5007 i żywiczna konwersja DEF MODEL 35030, czyli konwersja do wersji SEP V2. Pytanie tylko, czy te dwa produkty będą do siebie pasować?:).

Jakiego zestawu elementów foto trawionych używasz? Chodzi o producenta i nr. zestawu, sam nie długo startuje z Abramsem tylko w wersji M1a2 sep v2.

Jak napisał Grzegorz, używam praktycznie jedynie Voyagera. Zestawy mam różne, także biorę to co mi w danej chwili potrzeba i co pasuje. Do 3556 dedykują trzy zestawy. Ten o którym napisał Grzegorz, ponadto PEA258 (zasobniki na wieży + pierdoły) i VBS0163 (lufa + pierdoły). Ale oprócz tych dedykowanych jest też cała masa innych pasujących do zestawów Dragona. Także można przebierać i wybierać: http://www.voyagermodel.com/search.asp