Dorotka Posted July 20, 2017 Share Posted July 20, 2017 Czołem. Ponieważ właśnie skończyłem robotę nad Abramsem (viewtopic.php?f=68&t=58896), to postanowiłem wyciągnąć z szafy kolejnego Abramsa. Tym razem będzie z Tuskiem, więc jakby co na niego wszystko zwalę. Było nie było, "będziem męczyć" to co w tym pudełeczku, plus lufa z Voyagera, plus coś tam, plus coś tam, plus... Termin mam na listopad także spoko, może po drodzę skończę T-90MS. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darkin Posted July 20, 2017 Share Posted July 20, 2017 Już zacieram ręce i dopinguję Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panzer Machine Posted July 21, 2017 Share Posted July 21, 2017 Skąd taka decyzja o terminie zakończenia prac? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panzer Machine Posted July 21, 2017 Share Posted July 21, 2017 Spoko. Ja pytam z ciekawości. Sam wyznaczam sobie terminy. Chciałbym się dowiedzieć z jakich powodów Dorotka wyznacza sobie terminy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hico Posted July 21, 2017 Share Posted July 21, 2017 O terminach nigdy nie myślałem nawet Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dorotka Posted July 21, 2017 Author Share Posted July 21, 2017 Tym razem chce się trochę pobawić "podwoziem". Model dostał podkład, brąz i żaróweczki. Teraz będą kropeczki już z bazowego. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bengal Posted July 21, 2017 Share Posted July 21, 2017 Szybko szybko ładnie ładnie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dorotka Posted July 21, 2017 Author Share Posted July 21, 2017 Szybko szybko ładnie ładnie Szybko to może i tak, ale czy ładnie to się jeszcze okaże... Baza, będą korekty... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
makinen Posted July 22, 2017 Share Posted July 22, 2017 Jak skończysz, to poproszę wspólne zdjęcia obu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dorotka Posted July 22, 2017 Author Share Posted July 22, 2017 Jak skończysz, to poproszę wspólne zdjęcia obu. Się tak nie da Panie Szanowny... Już kilka razy pisałem, że poprzedni Abrams poszybował już daleko A tymczasem na budowie zonk... Wanna się producentowi zapadła i trzeba prostować. Troszkę się zirytowałem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dorotka Posted July 22, 2017 Author Share Posted July 22, 2017 Udało się dziada okiełznać, można wracać do "podwozia" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted July 23, 2017 Share Posted July 23, 2017 Twój system budowania i malowania na raty jet chyba jednym z najdziwniejszych schematów modelowania tego typu pojazdów jakie wiedziałem, ale ważne że efekt końcowy jest taki jak ma być. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dorotka Posted July 23, 2017 Author Share Posted July 23, 2017 Twój system budowania i malowania na raty jet chyba jednym z najdziwniejszych schematów modelowania tego typu pojazdów jakie wiedziałem, ale ważne że efekt końcowy jest taki jak ma być. Bo ja wiem, czy robię coś dziwnego... Raczej nie pomalowałbym "boczków" wanny po założeniu osłon i pancerza... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted July 23, 2017 Share Posted July 23, 2017 Tys prowda. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dorotka Posted July 23, 2017 Author Share Posted July 23, 2017 Tys prowda. W takim razie walczę dalej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dorotka Posted July 26, 2017 Author Share Posted July 26, 2017 Dla podtrzymania razgawora.... Dół zebrany do kupy. Generalnie nuda... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dorotka Posted July 27, 2017 Author Share Posted July 27, 2017 Ogarnięta lufa od Voyagera Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panzer Machine Posted July 27, 2017 Share Posted July 27, 2017 lufka wygląda bardzo fajnie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dorotka Posted July 27, 2017 Author Share Posted July 27, 2017 lufka wygląda bardzo fajnie Zła nie jest ;) Grunt, że siedzi na miejscu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dorotka Posted July 28, 2017 Author Share Posted July 28, 2017 Jako, że ciągłe klejenie jest nudne i śmierdzi, to dziś sobie polutowałem podstawę pod karabin Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dorotka Posted July 28, 2017 Author Share Posted July 28, 2017 Zaczyna to przypominać Abramsa... Choć do Tuska jeszcze daleko. Żeby trochę sobie utrudnić dałem mu metalowe liny (jeszcze nie do końca "podgiete") Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KAMIL90 Posted July 28, 2017 Share Posted July 28, 2017 Jakiego zestawu elementów foto trawionych używasz? Chodzi o producenta i nr. zestawu, sam nie długo startuje z Abramsem tylko w wersji M1a2 sep v2. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted July 29, 2017 Share Posted July 29, 2017 Jakiego zestawu elementów foto trawionych używasz? Chodzi o producenta i nr. zestawu, sam nie długo startuje z Abramsem tylko w wersji M1a2 sep v2. Odpowiem za Jacka i mam nadzieję, że nie weźmie mi tego za złe. Jeśli masz Kamilu model Dragona 3556, to jest do niego dedykowany zestaw blaszek Voyagera numer 35746. Od Jacka wiem natomiast, że blachy Voyagera, dedykowane do Dragonów, nie pasują do modeli RYE FIELD... A swoją drogą Kamilu, do mnie już jedzie model RFM 5007 i żywiczna konwersja DEF MODEL 35030, czyli konwersja do wersji SEP V2. Pytanie tylko, czy te dwa produkty będą do siebie pasować?. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dorotka Posted July 29, 2017 Author Share Posted July 29, 2017 Jakiego zestawu elementów foto trawionych używasz? Chodzi o producenta i nr. zestawu, sam nie długo startuje z Abramsem tylko w wersji M1a2 sep v2. Jak napisał Grzegorz, używam praktycznie jedynie Voyagera. Zestawy mam różne, także biorę to co mi w danej chwili potrzeba i co pasuje. Do 3556 dedykują trzy zestawy. Ten o którym napisał Grzegorz, ponadto PEA258 (zasobniki na wieży + pierdoły) i VBS0163 (lufa + pierdoły). Ale oprócz tych dedykowanych jest też cała masa innych pasujących do zestawów Dragona. Także można przebierać i wybierać: http://www.voyagermodel.com/search.asp Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted July 29, 2017 Share Posted July 29, 2017 A powiedz mi Jacku, czy zestawowa, metalowa linka od Tigerowego MS-a, mogłaby udawać linę do Abramsa? Chodzi mi o jej grubość. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts