megapol Napisano 23 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2019 Jako, że ta trawka to niewypał, skontaktowałem się z firmą Bear's Scale Modeling i zrobiono mi na zamówienie samoprzylepne cudeńko. W między czasie dowiedziałem się, że wyjdzie do produkcji seryjnej. Zamówiłem również bagienną trawką, więc jak ją dla mnie stworzą też ją przedstawię :P A ja wam przedstawię co dla mnie zrobiono. Więc przedstawiam: Trawka samoprzylepna "Spalona Jesień" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 23 Stycznia 2019 Share Napisano 23 Stycznia 2019 Ciekawym, jak się sprawdzi przy nakładaniu ( ta trawa :) ) wygląda rewelacyjnie, "jedna łyżka dziegciu w tej beczce miodu" czyż nie jest tak że jak trawa jest wypalona to jest "krótsza" od tej niewypalonej ??? Ale mimo wszystko mi się podoba i absolutnie się nie czepiam .... Bagienna też ciekawe, w jednym z Czeskich Modelarzy z przed ok. 3 lat była diorama z malarzem malującym w parku pomnik z motywami Napoleona (Cesarz na Koniu) i tam świetnie autor wizualizował sadzawkę, On też chyba Latarnie Morską popełnił itd.. ... Kibicuję dalej .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 24 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2019 (edytowane) 20 godzin temu, chorąży napisał: Ciekawym, jak się sprawdzi przy nakładaniu ( ta trawa ) wygląda rewelacyjnie, "jedna łyżka dziegciu w tej beczce miodu" czyż nie jest tak że jak trawa jest wypalona to jest "krótsza" od tej niewypalonej ??? Ale mimo wszystko mi się podoba i absolutnie się nie czepiam .... Bagienna też ciekawe, w jednym z Czeskich Modelarzy z przed ok. 3 lat była diorama z malarzem malującym w parku pomnik z motywami Napoleona (Cesarz na Koniu) i tam świetnie autor wizualizował sadzawkę, On też chyba Latarnie Morską popełnił itd.. ... Kibicuję dalej .. Chciałbym przedstawić filmik jak się używa ( przykleja ) trawkę samoprzylepną firmy Bear's Scale Modeling Mata ma wymiar 24x18cm i kosztuje 36zł plus koszty wysyłki, chciałbym również prosić o zbędne komentarze, bo nikt nie płaci mi za reklamę i niczego za darmo nie dostaję. Za specjalnie dla mnie wykonaną trawkę zapłaciłem tyle ile kosztuje i zastała wykonana na podstawie fotki poniżej. A na tej fotce widać, że wypalone miejsca są krótsze, może nie do przysłowiowej ziemi ale jednak są. Jak otrzymam przesyłkę postaram się zrobić lepsze fotki, fotki z poprzedniego posta przedstawiają trawkę zrobioną dla mnie i wykonane w jeszcze w pracowni fonem w celu zatwierdzenia zamówienia. Filmik jak poprawnie przykleić trawkę: Edytowane 24 Stycznia 2019 przez megapol poprawnie wklejenie filmiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 25 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2019 W związku z tym, że ktoś mógł źle zrozumieć moje zdanie dotycząca zbędnych komentarzy muszę troszeczkę to sprostować. Nie chcę aby ktoś pomyślał, że robię firmie Bear's Scale Modeling jakąś krypto reklamę i naganiam klientów, i osiągam jakieś profity z tego. Zamawiam, kupuję, płacę i to wszystko. A warsztat, model, figurantów, diorama, itd. jak najbardziej podlegają dyskusji, można krytykować i wygłaszać swoje opinie nawet te negatywne. Nie każdej osobie przecież muszą się podobać te moje wypociny. Pozdrawiam wszystkich tu zaglądających i Dobrej Zony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 26 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2019 To już chyba koniec prac nad " Trupiarką" Model firmy ICM 35515 "Ził 131" podrasowany częściami firmy Armor35 w celu konwersji do "Ził-a 130" A więc przedstawiam jak zawsze nadmiar fotek i miłego oglądania: Stalker "Trupiarka" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 27 Stycznia 2019 Share Napisano 27 Stycznia 2019 Podoba mi się, co planujesz dalej ?? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 28 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2019 16 godzin temu, chorąży napisał: Podoba mi się, co planujesz dalej ?? Hmmmm, dobre pytanie, musiałbym wrócić do Laboratorium, ale w planach jest "Monolit Story", "Pustowar i Ślepa Plama" oraz "Plac Lenina" nie zapominając o "Bagnie Szaleńców". Figuranci są, nawet jedni już pomalowani i mutantami też dysponuję. Nawet pomnik Lenina w skali 1:35 poskładany. Monolit Story Bagno Szaleńców Pomnik Lenina Jest tego trochę, ale jeszcze nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 28 Stycznia 2019 Share Napisano 28 Stycznia 2019 Każdy z nich świetnie się zapowiada, ciekawe, czekam na pierwsze foty ... apel: "odrobina litości" do BV206 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 1 Lutego 2019 Autor Share Napisano 1 Lutego 2019 Na potrzeby następnego warsztatu stworzyłem sobie z kryształu górskiego Spełniacz Życzeń. Ale mam problem z wyborem świecenia więc chciałbym prosić o komentarz którą wybrać, na fotkach biała a filmik przedstawia zmieniającą kolory. i foty: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 1 Lutego 2019 Share Napisano 1 Lutego 2019 Oba warianty robią wrażenie, bardziej urozmaicony jest wielobarwny, ale ja osobiście wybrał bym zimny biały... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 3 Lutego 2019 Autor Share Napisano 3 Lutego 2019 Na kolor zdecyduję się potem, a teraz czas pokazać jakiś wstęp więc zapraszam na: Stalker - Zew Monolitu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 8 Lutego 2019 Autor Share Napisano 8 Lutego 2019 Dzięki uprzejmości Robert Benasiewicz Drzewa Modelarstwo nowy projekt już nie długo zagości w moim warsztacie Drzewka dopiero do mnie jadą, ale już je chętnie pokażę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 26 Lutego 2019 Share Napisano 26 Lutego 2019 I co słychać w temacie, a w zasadzie na warsztacie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 26 Lutego 2019 Share Napisano 26 Lutego 2019 A próbowałeś może podświetlić monolith ledem przypominającym działanie świeczki - mogłoby to fajnie wyglądać. Spróbuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 28 Lutego 2019 Autor Share Napisano 28 Lutego 2019 (edytowane) W dniu 26.02.2019 o 12:12, chorąży napisał: I co słychać w temacie, a w zasadzie na warsztacie ?? W dniu 26.02.2019 o 12:32, toled napisał: A próbowałeś może podświetlić monolith ledem przypominającym działanie świeczki - mogłoby to fajnie wyglądać. Spróbuj ad1. Na razie zablokowała mnie praca, 2 zmiany mnie wykańczają. ad2. na pewno będzie to świeczka bo najtańsza i nadaje się u mnie do wszystkiego, od ogniska po światła awaryjne w tunelach, ale Monolit lepiej wygląda przy efekcie spawania - rozwiązanie drogie ale godne przemyślenia bo z drugiej strony można zrobić anomalię typu elektra. A tak wygląda projekt przyszłych figurantów mojego znajomego Sergeya Traviansky, Stalkerzy będą w skali 54mm (1:32) Ale radocha jest jak poczta znosi nowych figurantów, ale sam nie wiem kiedy to przerobię a zeszyt z projektami puchnie Edytowane 11 Marca 2019 przez megapol niepoprawne wyświetlanie zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 28 Lutego 2019 Share Napisano 28 Lutego 2019 8 godzin temu, megapol napisał: ad2. na pewno będzie to świeczka bo najtańsza i nadaje się u mnie do wszystkiego, od ogniska po światła awaryjne w tunelach, ale Monolit lepiej wygląda przy efekcie spawania - rozwiązanie drogie ale godne przemyślenia bo z drugiej strony można zrobić anomalię typu elektra. A zobacz filmik poniżej - wersja najtańsza. Ewentualnie coś takiego stworzyć na Arduino lub szukać na Ebay/Alliexpress bo podobno są i pewnie niedrogie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 28 Lutego 2019 Autor Share Napisano 28 Lutego 2019 36 minut temu, toled napisał: A zobacz filmik poniżej - wersja najtańsza. Ewentualnie coś takiego stworzyć na Arduino lub szukać na Ebay/Alliexpress bo podobno są i pewnie niedrogie. Dzięki, efekt fajny. Pomyślimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 8 Marca 2019 Autor Share Napisano 8 Marca 2019 Żeby nie było, że temat Monolitu umarł pokażę nad czym ostatnio pracowałem. A więc zadaszenie prawie gotowe, jeszcze szklenie okien i szlifowanie niedoróbek a potem rdza itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 9 Marca 2019 Share Napisano 9 Marca 2019 Fajne, robi wrażenie, niesamowita konstrukcja przestrzenna... To z tektury ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 10 Marca 2019 Autor Share Napisano 10 Marca 2019 12 godzin temu, chorąży napisał: Fajne, robi wrażenie, niesamowita konstrukcja przestrzenna... To z tektury ?? Dzięki. Wszystko z tektury i już przeszlifowane, teraz aluminiowe płyty faliste na dach, z zabezpieczeń masła roślinnego, no i te okna trzeba szklić, więc będzie się czym bawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 10 Marca 2019 Share Napisano 10 Marca 2019 Świetne, mógłbyś częśćiej postępy prac zamieszczać pozdrawiam .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 10 Marca 2019 Share Napisano 10 Marca 2019 Ma rację chorąży. Słuchaj, niektóre z tych figurek to aż krzyczą do mnie "zakup nas! Zakup! Nic, że zalegniemy w szufladzie, a co tam, kup!" Stąd pytanie- doradzisz jakiś sklep? Czy też np. wszystko od producenta kupujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 11 Marca 2019 Autor Share Napisano 11 Marca 2019 (edytowane) 15 godzin temu, LordDisneyland napisał: Ma rację chorąży. Słuchaj, niektóre z tych figurek to aż krzyczą do mnie "zakup nas! Zakup! Nic, że zalegniemy w szufladzie, a co tam, kup!" Stąd pytanie- doradzisz jakiś sklep? Czy też np. wszystko od producenta kupujesz? Hehe, to tak jak u mnie, krzyczą ze stron internetowych sklepów żeby je kupić, potem zaszczepiają pomysły a jeszcze później wykłócają się, że obiecałem dać im życie. Sklepy to żadna tajemnica, 70% to sprowadzam z Rosji, 20% Niemcy, reszta to producenci przeważnie Włochy, Anglia itd. Nie wiem o które figurki dokładnie chodzi? Rosja: to przeważnie Sergey Traviansky, robi figurki dla Mercury Models, Evolutions Miniatures itd. http://www.ruscale.ru/category/tank/offset420/ http://soga-miniatures.ru.com/ https://www.plasticmodel.ru/ http://armor35.ru/ Niemcy: to przeważnie Martin Hille https://www.zinnfigur.com/en/Round-Figures/Blank-kits/Kellerkind-Miniaturen/ Te poniżej tworzy Andrea Muzzu i sprowadzam z Włoch przez FB od Marco Riolo i to chyba najlepsze rozwiązanie, link do jego sklepu poniżej. https://www.alternityminiatures.com/ Edytowane 11 Marca 2019 przez megapol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 11 Marca 2019 Share Napisano 11 Marca 2019 Dzięki ci wielkie, nie omieszkam zbadać oferty. Z rosyjskimi sklepami kłopotów nie ma? Chodzi mi zwłaszcza o wysyłkę, cło itp... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 11 Marca 2019 Autor Share Napisano 11 Marca 2019 53 minuty temu, LordDisneyland napisał: Z rosyjskimi sklepami kłopotów nie ma? Chodzi mi zwłaszcza o wysyłkę, cło itp... Żadnych problemów, płacisz Western Union na nazwisko podane w mailu i do 3tyg cieszysz się figurantami. Przesyłki monitorowane do samego domu, zero problemów z cłem nawet za zakup powyżej 10 000 rubli. Ja jeszcze nigdy cła nie płaciłem. Wysyłka droga, od 500 do 850 rubli - uzależniona wagą, dlatego polecam zakup większej ilości figurek. Z czystym sumieniem polecam te sklepy, od roku kupuję i żadnych problemów . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi