megapol Napisano 14 Września 2017 Autor Share Napisano 14 Września 2017 To nie ja pisałem, to hiwis To nie domki letniskowe, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_G Napisano 14 Września 2017 Share Napisano 14 Września 2017 a tego ISa to zataszczyli do Kombinatu, zamontowali silnik z jakiejś ciężarówki i dobrze im służył [/b] Może FUG-a z pod dawnego kina Świt też wykorzystali? Widać że autor książki zna "huciane" klimaty! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 14 Września 2017 Autor Share Napisano 14 Września 2017 a tego ISa to zataszczyli do Kombinatu, zamontowali silnik z jakiejś ciężarówki i dobrze im służył [/b] Może FUG-a z pod dawnego kina Świt też wykorzystali? Widać że autor książki zna "huciane" klimaty! Autor książki Pan Paweł Majka jest właśnie mieszkańcem Nowej Huty i dla tego wybrał to miasto a nie Warszawę bo jej nie zna. Poza tym napisał całą trylogię i bardzo polecam przeczytać jego książki bo fajnie się je czyta. A co do pojazdów to taki sprzęt używali tylko ludzie Kombinatu i były to Uaz, czołg i tramwaj przerobiony na desantowy pojazd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 14 Września 2017 Autor Share Napisano 14 Września 2017 Prace pomalutku idą do przodu, więc nadchodzi czas uciekinierów. Panna Ewa otrzymała spodnie z plasteliny i kaptur a Marcin też kaptur. Trzeba poczekać aż plastelina trochę stenżeje zęby wszystko wygładzić na tip top. Przerabiam również gogle dla tej pary. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 14 Września 2017 Autor Share Napisano 14 Września 2017 No nareszcie, gogle zaszklone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greenevil Napisano 14 Września 2017 Share Napisano 14 Września 2017 Okleiles to maleństwo folią? [ASTONISHED FACE] Tapniete z widelca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 14 Września 2017 Autor Share Napisano 14 Września 2017 Nooooo, trochę to trwało, bo dwie pary trzeba było zrobić, ale udało się Może nie wygląda to jakoś cudownie ale gogle mają szybki i moi uciekinierzy też dostali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_G Napisano 15 Września 2017 Share Napisano 15 Września 2017 Taki mały drobiazg - większość spodni w kroju około militarnym nadających się do wpuszczenia do butów posiada kieszenie udowe. Może warto by takowe dorobić? Figurkowcem nie jestem, ale to się chyba da zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 15 Września 2017 Share Napisano 15 Września 2017 Całkiem fajnie wyszły te gogle! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 15 Września 2017 Autor Share Napisano 15 Września 2017 Całkiem fajnie wyszły te gogle! Dzięki. Zalałem pierwszą warstwę skażonej wody. Jak uporam się z wodą, to zacznie ruina porastać mchami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Taki Jeden Napisano 15 Września 2017 Share Napisano 15 Września 2017 To zdjęcie to w okularach 3D oglądać należy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greenevil Napisano 15 Września 2017 Share Napisano 15 Września 2017 Przy skazonej wodzie trawa wyschlaby na wior Tapniete z widelca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 15 Września 2017 Autor Share Napisano 15 Września 2017 To zdjęcie to w okularach 3D oglądać należy ? A co nie masz? Hmmmm, szkoda bo zobaczył byś coś czego teraz nie widać. Kurde przykro mi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 15 Września 2017 Autor Share Napisano 15 Września 2017 Przy skazonej wodzie trawa wyschlaby na wior Tapniete z widelca W Czarnobylu jakoś nic nie wysycha a wręcz przeciwnie nawet na asfalcie rośnie i drzewa również. A wiem bo widziałem, na wycieczce kiedyś byłem, jak było spokojniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irgr Napisano 15 Września 2017 Share Napisano 15 Września 2017 W Czarnobylu woda też jest seledynowa? =P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 15 Września 2017 Autor Share Napisano 15 Września 2017 W Czarnobylu woda też jest seledynowa? =P Możesz sam sprawdzić, ja tam seledynowej nie widziałem, przynajmniej kiedyś a teraz to nie wiem, ale moja też nie jest seledynowa. Fotka robiona bez flasha przy oświetleniu ledowym i fotka tylko z flashem - przejaskrawiona A zobaczysz jak mchy będę przyklejał, to dopiero zobaczysz całą gamę zielonego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 16 Września 2017 Autor Share Napisano 16 Września 2017 Że wylewanie wody Still Water w warstwach milimetrowych zajmuje dużo czasu postanowiłem posadzić mchy na budynku. Wydaje mi się, że efekt będzie zadowalający, ale bardzo czasochłonny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 16 Września 2017 Share Napisano 16 Września 2017 Może to wina oświetlenia, ale trochę za jasne te mchy. Te co umieściłeś na wierzchu pionowych dekorów (zakończeń) łuków na trzecim zdjęciu to chyba najbliższe oryginałowi. Ale jest coraz lepiej (no może po za zieloną wodą). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 17 Września 2017 Autor Share Napisano 17 Września 2017 Mchy porosły już cały budynek od północnej strony, gdy klej wyschnie nadmiar odpadnie. Teraz nadchodzi czas bluszczy i walka z setkami liści Mchy wyprodukowano w Chinach przez firmę AmazingArt z pianki modelarskiej. Cena za 25g +/-5% to 6,5zł. Jakość fajna i cena super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 17 Września 2017 Share Napisano 17 Września 2017 Nie wiem, czy ten mech nie jest zbyt zielony jak na taką scenerię ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 17 Września 2017 Share Napisano 17 Września 2017 Przyciemnić możesz mech za pomocą washa akylowego -dotykając pędzlem. I zaopatrz się koniecznie w slimy grime od AK + white spirit Przykłady: http://www.ak-masters.com/app/pdf/AK%20027%20SLIMY%20GRIME%20LIGHT.pdf http://www.ak-masters.com/app/pdf/AK%20026%20SLIMY%20GRIME%20DARK.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 17 Września 2017 Autor Share Napisano 17 Września 2017 Mech i zimą jest zielony, jego barwa zależy tylko od gatunku i na czym porasta A na ostatniej fotce ten sam mech na dachu co zboku tylko inaczej oświetlony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 17 Września 2017 Share Napisano 17 Września 2017 Mech i zimą jest zielony, jego barwa zależy tylko od gatunku i na czym porasta Prawda!. Jednak niektóre rzeczy nie należy przenosić z prawdziwego środowiska w skali 1:1 do skali 1/35. Nie zawsze może to pasować i mieć odpowiedni wygląd w tak małej skali. A twój mech ewidentnie razi w oczy swoim intensywnym kolorem i to jeszcze w tak dużej ilości. Po za tym na zdjęciach ,które załączyłeś mech jest ciemniejszy od twojego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 17 Września 2017 Autor Share Napisano 17 Września 2017 Przyciemnić możesz mech za pomocą washa akylowego -dotykając pędzlem.I zaopatrz się koniecznie w slimy grime od AK + white spirit Przykłady: http://www.ak-masters.com/app/pdf/AK%20027%20SLIMY%20GRIME%20LIGHT.pdf http://www.ak-masters.com/app/pdf/AK%20026%20SLIMY%20GRIME%20DARK.pdf Dzięki, Na pewno się przydadzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 17 Września 2017 Autor Share Napisano 17 Września 2017 Hmmmm. No tak, faktycznie przy tak silnym oświetleniu jakim pracuję wali po oczach w dodatku przy lampie błyskowej, trawa też wali. A w normalnym oświetleniu wygląda tak: Ale w tedy tracę na ostrości fotek A co do ilości to wyżej napisałem, że kiedy wyschnie nadmiar zostanie usunięty Bardzo proszę czytać uważnie posty do dołączonych fotek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi