zloty Napisano 1 Września 2017 Share Napisano 1 Września 2017 Klasa 1 - Samoloty i śmigłowce Kategoria Specjalna 2 - Najlepsza relacja z prac warsztatowych Kategoria Specjalna 3 - Najlepszy model w barwach Polski Startuje, pudełko po rozpakowaniu. Będzie taki,jak dolecą kalki z Meksyku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 1 Września 2017 Share Napisano 1 Września 2017 Kibicuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 1 Września 2017 Share Napisano 1 Września 2017 Przyłączam się do kibicowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Billo Bill Napisano 1 Września 2017 Share Napisano 1 Września 2017 Obserwuję w napięciu i trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 2 Września 2017 Share Napisano 2 Września 2017 Powodzenia w budowie! Chociaż dla takiego speca to pewnie będzie bułka z masłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 3 Września 2017 Autor Share Napisano 3 Września 2017 Dzięki Panowie @Spotter U mnie we wontku to można nawet w kąciku w przykucu słowiańskim zasiąść i bez popkornu. Serdecznie zapraszam. @Marudek Spece to siedzą w Zvezdzie i produkują wspaniałe modele.Po doświadczeniach z modelem od speców niższej rangi z EE ten jawi mi się jako ósmy cud świata. Szpachlowanie okienek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 3 Września 2017 Autor Share Napisano 3 Września 2017 Wypełnienie surfacerem 500 wyszło tak sobie. Skurcz jest na tyle duży że okienka wymagają uzupełnienia od zewnątrz.Wyszło też trochę pęcherzyków powietrza. Przymiarka skrzydła. model rewelacyjnie się składa,sama przyjemność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 3 Września 2017 Share Napisano 3 Września 2017 Zwróć tylko uwagę przy łączeniu polowek skrzydeł i stateczników. Są drobne różnice ich wysokości/grubości i warto to dobrze spasować przed klejeniem, żeby uniknąć szpachlowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 4 Września 2017 Share Napisano 4 Września 2017 Może ten skurcz by nie wyszedł tak źle po pomalowaniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 4 Września 2017 Share Napisano 4 Września 2017 Wypełnienie surfacerem 500 wyszło tak sobie.Skurcz jest na tyle duży że okienka wymagają uzupełnienia od zewnątrz.Wyszło też trochę pęcherzyków powietrza. Mi się najlepiej okienka szpachluje szarą zwykłą szpachlą Tamiya - Basic putty. Surfacerem 500 to bym właśnie takie dziureczki uzupełniał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 4 Września 2017 Share Napisano 4 Września 2017 powinno być 737 - rozumiem że chciałbyś to poprawić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 4 Września 2017 Share Napisano 4 Września 2017 738 jest OK - to w skrót od 737-800 734 = 737-400 itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 4 Września 2017 Autor Share Napisano 4 Września 2017 (edytowane) Spoko,da się wszystko ładnie wyprowadzić również od zewnętrznej strony. @karambolis8-okna muszą się licować z kadłubem żeby kalki dobrze wyglądały. Po prostu myślałem że patent z taśmą i szpachlowaniem od wewnątrz przyspieszy prace,wydawało mi się że szpachla w płynie jest odpowiedniejsza...no cóż,następnym razem zrobię jak radzi milczacy. @tombie01-nic nie chce zmieniać,wszystko jest tak jak wyjaśnił milczacy. I jeszcze takie konkretne pytanie która "dupka" pasuje do SP-LWA? Kto miał model w rękach będzie wiedział o co mi chodzi. Edytowane 4 Września 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 4 Września 2017 Share Napisano 4 Września 2017 Po prostu myślałem że patent z taśmą i szpachlowaniem od wewnątrz przyspieszy prace,wydawało mi się że szpachla w płynie jest odpowiedniejsza...no cóż,następnym razem zrobię jak radzi milczacy. Generalnie to słuszny pomysł, jedynie Surfacer 500 się do tego nie nadaje. Ja swego czasu miałem zamiar eksperymentować z klejem epoksydowym/żywicą. Miliput też wydaje mi się być do tego odpowiedni. Choć koniec końców ja 'szpachluję' na lenia - wklejam fabryczne okienka ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 8 Września 2017 Share Napisano 8 Września 2017 738 jest OK - to w skrót od 737-800 734 = 737-400 itd. i znowu człowiek jest mądrzejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 18 Września 2017 Autor Share Napisano 18 Września 2017 Kadłub prawie gotowy pod malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 18 Września 2017 Share Napisano 18 Września 2017 Poka skrzydła od spodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 18 Września 2017 Autor Share Napisano 18 Września 2017 zaraz cyknę foto,czekaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 18 Września 2017 Autor Share Napisano 18 Września 2017 wyszło akceptowalne ,można lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 18 Września 2017 Share Napisano 18 Września 2017 Mi wyszło tak samo w Ryanair, który dłubię. W następnym Zvezdowym 738 chyba bardziej się przyłożę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 18 Września 2017 Autor Share Napisano 18 Września 2017 Podkładki jakieś i powinno być oko.Tak bym teraz sklejał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 18 Września 2017 Autor Share Napisano 18 Września 2017 Dużo ci tego dłubania przy Ryanie zostało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 18 Września 2017 Share Napisano 18 Września 2017 Jestem na tym samym etapie co Ty - podkład. Ryan już miesiąc czeka. Pierwszy wyfrunie Wizz ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 18 Września 2017 Autor Share Napisano 18 Września 2017 Fajnie.będzie taki różowy jazz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 27 Października 2017 Autor Share Napisano 27 Października 2017 Tektura z Meksyku Kalkomania z Meksyku Za poradą @em komory podwozia zaciągnięte "towotem". Turbowentylatorowe Taki kontrast pomiędzy białym i szarym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi