marcin70 Napisano 30 Listopada 2017 Share Napisano 30 Listopada 2017 Super wygląda! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jerzype Napisano 30 Listopada 2017 Share Napisano 30 Listopada 2017 Wszystko super, tylko figurki...nie w moim guście. Twarz nie jest najgorsza ale cieniowanie munduru b słabe i niechlujne/mało subtelne, ogromny kontrast bez wyczucia wg mnie, to mają być cienie a nie plamy jasny-ciemny. Ten detal zaniża rewelacyjny poziom dioramy wg mnie. Musisz uważać by nie przesadzać z ostrością kontrastu, który jest mało subtelny. Ale to tylko moja opinia, poza tym jest naprawdę super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin70 Napisano 30 Listopada 2017 Share Napisano 30 Listopada 2017 Uważam ze Autor akurat nieźle maluje figurki. Biorąc pod uwagę wszystkie Jego wcześniejsze prace, to ta jest na niezłym poziomie. Wszystkie braki wrzucam na : brak czasu, nowe koncepcje malowania ( tez tak mam) lub inne problemy rożnej natury. I oceniam całość nie patrząc się w detale bo tak naprawdę w tej skali ( oprócz zdjęć) oko ludzkie nie wyłapuje większości detali...podobnie z kolorami. Wiec oglądajmy całość dzieła i cieszmy się widokiem- a jest co oglądać. P.S. Figurki powyżej 1:35 maja zupełnie inna technikę malowania jak i inny układ światłocienia. Tak wiec malując popiersie 1:10 nie zrobisz uproszczeń do skali 1:35 , a na pewno nie do 1:87. Wiec całość to kwestia interpretacji i podejścia Autora. Ja osobiscie tez maluje inaczej , ale liczy się efekt końcowy. Sorry za zadluga przemowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 1 Grudnia 2017 Share Napisano 1 Grudnia 2017 Jak duza jest ta diorama? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 1 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 1 Grudnia 2017 Jak duza jest ta diorama? wymiar z podstawką: długość -42cm. szer. -18cm. wysokość- 35cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 1 Grudnia 2017 Share Napisano 1 Grudnia 2017 Dzięki. Moje przeważnie mają 43x43cm. lub 36x33cm. bo takie mam gabloty, a wysokość bez znaczenia można półeczki regulować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 10 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2017 Tak jak obiecałem pokazuję resztę zdjęć z całością (podstawka + drzewka) 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wajtok Napisano 3 Stycznia 2021 Share Napisano 3 Stycznia 2021 Fajnie to wyszło. Podoba mi się 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek Napisano 19 Marca 2021 Share Napisano 19 Marca 2021 Ciekawa żywa scenka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 16 Marca 2023 Share Napisano 16 Marca 2023 Nastrój i wykonanie robi wrażenie. Podziwiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 20 Marca 2023 Share Napisano 20 Marca 2023 Podoba się, scenariusz też prawdopodobny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 20 Marca 2023 Share Napisano 20 Marca 2023 W dniu 16.03.2023 o 10:13, zaruk napisał: Nastrój i wykonanie robi wrażenie. Podziwiam. Nudy? Po 5 latach dogzrebałeś się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 20 Marca 2023 Share Napisano 20 Marca 2023 16 minut temu, Seb napisał: Nudy? Po 5 latach dogzrebałeś się. Lepiej późno, niż wcale - powiedziała babcia spóźniając się na pociąg. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi