pedzelek Napisano 24 Listopada 2017 Autor Share Napisano 24 Listopada 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 24 Listopada 2017 Autor Share Napisano 24 Listopada 2017 Przed lakierowaniem (Jeszcze kolory powinny się zlać) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 25 Listopada 2017 Share Napisano 25 Listopada 2017 Przyglądam się od pewnego czasu temu warsztatowi i muszę przyznać, że zarówno tematyka jak i wykonanie bardzo mi się podoba! Efekt końcowy będzie świetny! Pozdrawiam! Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 25 Listopada 2017 Autor Share Napisano 25 Listopada 2017 Dziękuje za komentarze. Na razie mam chyba jedną złą wiadomość: ze względu na brak czasu plandeka została pomalowana tak "aby było" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin70 Napisano 25 Listopada 2017 Share Napisano 25 Listopada 2017 Biedronka to nie nowość... Ale zastanawiam się czemu temu gościowi wytrzeszcz zrobiłeś? I takom kontrasowom gembe:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 25 Listopada 2017 Share Napisano 25 Listopada 2017 Biedronka to nie nowość... Ale zastanawiam się czemu temu gościowi wytrzeszcz zrobiłeś? I takom kontrasowom gembe:)) Tez sie na tym zastanawialem. I doszlem do wniodku, ze to wermaht zombie Ale kazdy robi to co lubi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 25 Listopada 2017 Autor Share Napisano 25 Listopada 2017 Sorki. Monitora nie mam ustawionego dobrze skoro mi się wydaje ,że tak lepiej. Wstawiam jeszcze raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 25 Listopada 2017 Share Napisano 25 Listopada 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 26 Listopada 2017 Share Napisano 26 Listopada 2017 pedzelek - niezła ta plandek wyszła. Podoba mi się 7urgen - fajnie Cię znów widzieć na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 26 Listopada 2017 Autor Share Napisano 26 Listopada 2017 Sorry, ale to cieniowanie gęby za ostre, za sztuczne. Nie podoba mi się. Za dużo jasnego. Może i tak. Malowane akrylami 100%. Drugim razem rozważę wspomóc się olejnymi dla plastyków. pedzelek - niezła ta plandek wyszła. Podoba mi się Pewnie miałeś na myśli wykonanie, a nie malowanie Udało mi się jednak poprawić. Zapraszam do prezentacji. Opelek oprócz lusterka i zwiniętej plandeki przedniej to skończony. Przy świetle słonecznym: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 26 Listopada 2017 Share Napisano 26 Listopada 2017 Te sterczące rude druciki tak zostawisz? Stać Cię na więcej. Sorry, ale to cieniowanie gęby za ostre, za sztuczne. Nie podoba mi się. Za dużo jasnego. Może i tak. Malowane akrylami 100%. Drugim razem rozważę wspomóc się olejnymi dla plastyków. A akrylami 100% nie da rady tego zrobić? Proszę Cię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 26 Listopada 2017 Autor Share Napisano 26 Listopada 2017 A akrylami 100% nie da rady tego zrobić? Proszę Cię. Co taki w gorącej wodzie kompany. Pomalowałem jak pomalowałem. Widocznie na lepiej nie miałem czasu albo uważałem ,że tak będzie dobrze. Te sterczące rude druciki tak zostawisz? Stać Cię na więcej. Jeśli masz lepsze zdjęcie jak to zrobić to chętnie zobaczę. Ja korzystałem z tego: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 26 Listopada 2017 Share Napisano 26 Listopada 2017 Jeśli masz lepsze zdjęcie jak to zrobić to chętnie zobaczę. Chociażby tak?: Widocznie na lepiej nie miałem czasu albo uważałem ,że tak będzie dobrze. Oficer to ostatnia główka jaką malowałem- i jej najmniej czasu poświęciłem. Zostały cztery dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 26 Listopada 2017 Autor Share Napisano 26 Listopada 2017 Jednak chciałem zrobić dokładnie do mojej wersji opla. Wersji było naprawdę sporo. A plandek chyba więcej jak opli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 26 Listopada 2017 Share Napisano 26 Listopada 2017 Jednak chciałem zrobić dokładnie do mojej wersji opla. Wersji było naprawdę sporo. A plandek chyba więcej jak opli. Jednakże zrób to dobrze, skoro musisz, niech przez otwory przechodzą pętle, a nie takie sztyce. Haki, powiedzmy, są na burtach pod plandeką, więc ich nie widzimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 26 Listopada 2017 Super Moderator Share Napisano 26 Listopada 2017 a wystarczyło zapytać ... do wyboru do koloru... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 26 Listopada 2017 Autor Share Napisano 26 Listopada 2017 a wystarczyło zapytać ... Staram się unikać pytań. Później niektórzy mogą zarzucić mi... (nie będę pisał co dokładnie mam na myśli. ktoś bardziej wtajemniczony będzie wiedział) ..To ten drugi opel. Jakieś zbliżenie by się przydało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 26 Listopada 2017 Super Moderator Share Napisano 26 Listopada 2017 no niestety tego w kamo nie mam więcej fotek... ale może takie coś pomogą a i tutaj masz kilka http://muzeumgryf.pl/eksponaty/opel-blitz-1-5t/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin70 Napisano 27 Listopada 2017 Share Napisano 27 Listopada 2017 OK. Pomijając maskę oficera... Przytnij druty od plandeki. I tak to S.F wiec ,może to być późno wojenny "ersatz" ( mam nadzieje ze poprawnie napisałem ) Dorob paski mocujące. W tych czasach Niemcy mieli kupę pomysłów na obniżenie kosztów produkcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 28 Listopada 2017 Autor Share Napisano 28 Listopada 2017 które zostawić? I przede wszystkim na jaki kolor? Ja żadnych zdjęć ze zbliżeniem jak to wygląda nigdzie nie znalazłem i nie otrzymałem od nikogo. Maricn M podpowiedział mi ,że z linką lepiej wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 28 Listopada 2017 Super Moderator Share Napisano 28 Listopada 2017 jak dla mnie ani jedno ani drugie, opel nawet jak z magazynu, plandekę miał jeszcze prima sort, wczesny okres produkcji , ja bym zrobił jak na 3 str instrukcji abera, prostokąt z ściętymi rogami a do tego uszko z paskiem... http://www.aber.net.pl/upload/pdf/7b5e12b248127fc6732dc1fbb27dfaec.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 28 Listopada 2017 Autor Share Napisano 28 Listopada 2017 ja bym zrobił jak na 3 str instrukcji abera,http://www.aber.net.pl/upload/pdf/7b5e12b248127fc6732dc1fbb27dfaec.pdf Super. Wszystko jak na tacy Ale to już po za konkursem upgrade. Na razie same dziurki zostaną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin70 Napisano 28 Listopada 2017 Share Napisano 28 Listopada 2017 Kurcze- pod koniec wojny Niemcy latali wszystko - wszystkim. Jak nie-zrobisz jest ok. Abstra:bip:ąc do oponentów... Blitz byl podstawowym modele ciężarówki produkowanym również przez Mercedesa ale z drewniana kabina. Opcji tego było wiele... po wojnie tez robiony wiec trzeba kontrolować tabliczki znamionowe. Niemcy używali wiele typów pojazdów wiec plandeki również mogły być z czegoś innego dopasowane na szybko. Tak wiec bez stresowo podejdźmy do tematu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 28 Listopada 2017 Share Napisano 28 Listopada 2017 Kurcze- pod koniec wojny Niemcy latali wszystko - wszystkim. Jak nie-zrobisz jest ok. Tak wiec bez stresowo podejdźmy do tematu . I to jest dobre podejście do tematu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 29 Listopada 2017 Autor Share Napisano 29 Listopada 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi