mydlo Napisano 14 Lutego 2019 Autor Share Napisano 14 Lutego 2019 Dotarło do mnie kilka gratów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 15 Lutego 2019 Share Napisano 15 Lutego 2019 Fajny brzdąc, choć dla mnie nie do jazdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GTiStyle Napisano 15 Lutego 2019 Share Napisano 15 Lutego 2019 Zamówienia z hd gdzie były składane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
portalus Napisano 15 Lutego 2019 Share Napisano 15 Lutego 2019 Wpakujesz takie zaciski do niego? Kolor to ceramik o ile dobrze widzę. Co do jazdy to oszczędnej budowy ciała nie jestem i mam ponad 180cm ale się w niej doskonale odnajduje. Największe wrażenie robi na mnie masa 1T po przesiadce z mojego smoka prawie 1,7T to przepaść, auto jest super zwinne i przewidywalne. Moje NA i ND już zrobione, teraz siedzę nad NB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mydlo Napisano 15 Lutego 2019 Autor Share Napisano 15 Lutego 2019 4 godziny temu, GTiStyle napisał: Zamówienia z hd gdzie były składane? znalazłem ostatnią sztukę w sklepie we Francji http://www.oupsmodel.com/1-24-pieces-resine-voiture/17786-hobby-design-kit-resine-03-0006-kit-etriers-de-freins-1-24.html?search_query=HOBBY+DESIGN&results=3561 2 godziny temu, portalus napisał: Wpakujesz takie zaciski do niego? Kolor to ceramik o ile dobrze widzę. Co do jazdy to oszczędnej budowy ciała nie jestem i mam ponad 180cm ale się w niej doskonale odnajduje. Największe wrażenie robi na mnie masa 1T po przesiadce z mojego smoka prawie 1,7T to przepaść, auto jest super zwinne i przewidywalne. Moje NA i ND już zrobione, teraz siedzę nad NB. muszę trochę skorygować ich kształt, ale taki jest plan, co do koloru to faktycznie - ceramic metallic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mydlo Napisano 26 Lutego 2019 Autor Share Napisano 26 Lutego 2019 Po wielu poprawkach udało mi się osiągnąć taki efekty we wnętrzu który mnie satysfakcjonuje. Środek uważam za skończony 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 26 Lutego 2019 Share Napisano 26 Lutego 2019 Bardzo czysto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzz Napisano 26 Lutego 2019 Share Napisano 26 Lutego 2019 Fajna Madzia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 27 Lutego 2019 Share Napisano 27 Lutego 2019 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 27 Lutego 2019 Share Napisano 27 Lutego 2019 Bardzo fajny efekt uzyskałeś - jakimi farbami malowałeś deskę i fotele? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mydlo Napisano 27 Lutego 2019 Autor Share Napisano 27 Lutego 2019 5 godzin temu, Messer napisał: Bardzo fajny efekt uzyskałeś - jakimi farbami malowałeś deskę i fotele? Dzięki:) wszystko Mr.Color serii C Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mydlo Napisano 24 Marca 2019 Autor Share Napisano 24 Marca 2019 Ma ktoś pomysł jak odtworzyć wewnętrzną część lampy? Chodzi o to że w modelu jest lustrzana powierzchnia i wygląda to słabo. Próbowałem z masą akrylową, lipa, z CA też lipa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 24 Marca 2019 Super Moderator Share Napisano 24 Marca 2019 Pokaż jak to wygląda w modelu, może coś się komuś nawinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 25 Marca 2019 Share Napisano 25 Marca 2019 4 godziny temu, mydlo napisał: Ma ktoś pomysł jak odtworzyć wewnętrzną część lampy? Chodzi o to że w modelu jest lustrzana powierzchnia i wygląda to słabo. Próbowałem z masą akrylową, lipa, z CA też lipa Nie bardzo rozumiem o co chodzi ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mydlo Napisano 25 Marca 2019 Autor Share Napisano 25 Marca 2019 chodzi mi o tą wewnętrzną część, gdzie znajduje się kierunkowskaz, w oryginale jest "chropowata" powierzchnia jak w odblasku, w modelu błyszczący chrom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 25 Marca 2019 Super Moderator Share Napisano 25 Marca 2019 Chropowata jest powierzchnia, czy chropowaty jest klosz? Bo to jest różnica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mydlo Napisano 25 Marca 2019 Autor Share Napisano 25 Marca 2019 Chropowata jest powierzchnia wewnątrz lampy, klosz w 100% przeźroczysty i gładki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 25 Marca 2019 Share Napisano 25 Marca 2019 Chropowaty jest klosz nie środek reflektora tylko, że od środka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 25 Marca 2019 Super Moderator Share Napisano 25 Marca 2019 21 minut temu, skwarciu21 napisał: Chropowaty jest klosz nie środek reflektora tylko, że od środka I dokładnie też tak to widzę na powyższym zdjęciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mydlo Napisano 25 Marca 2019 Autor Share Napisano 25 Marca 2019 teraz lepiej widać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 25 Marca 2019 Share Napisano 25 Marca 2019 Po mojemu są dwa klosze. Wewnętrzny na poszczególne światła i zewnętrzny na całości reflektora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
portalus Napisano 25 Marca 2019 Share Napisano 25 Marca 2019 Jutro sprawdzę w robocie na żywca - stoi taka przed moim biurkiem. Jeśli tylko ta cześć od kierunku jest wyzwaniem to można ją delikatnie porysować skalpelem od wewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 29 Marca 2019 Share Napisano 29 Marca 2019 Opcjonalnie naklej kawałek folii srebrnej z wnętrza paczki papierosów - ma taką mikroporowatą strukturę - może akurat się nada Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 29 Marca 2019 Share Napisano 29 Marca 2019 Jest tak jak pisze mydlo, tj. wewnętrzna część czyli m.in. kierunek ma chropowaty klosz po swojej wewnętrznej stronie natomiast cała lampa ma zewnętrzny klosz, który z obu stron jest gładki. Ja bym spróbował z kawałka bezbarwnego plastiku wyciąć ten kształt a same załamania wyskrobał skalpelem i od środka zalał transparentną farbą w odpowiednim kolorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mydlo Napisano 5 Maja 2019 Autor Share Napisano 5 Maja 2019 No więc zrobiłem wewnętrzny "klosz". Najpierw wyciąłem cały ten kształt z wnętrza lampy, później wkleiłem dwa kawałki bezbarwnego plastiku, następnie podkleiłem folią aluminiową i folią zabarwioną na pomarańczowo. Z efektu jestem bardzo zadowolony Wkleiłem też przednią szybę, maska na ramkę, którą dała Tamiya wymagała modyfikacji w okolicach lusterka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi