Skocz do zawartości

Mazda MX-5 ND, 1:24 Tamiya

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Wpakujesz takie zaciski do niego?

Kolor to ceramik o ile dobrze widzę.

Co do jazdy to oszczędnej budowy ciała nie jestem i mam ponad 180cm ale się w niej doskonale odnajduje. Największe wrażenie robi na mnie masa 1T po przesiadce z mojego smoka prawie 1,7T to przepaść, auto jest super zwinne i przewidywalne.

Moje NA i ND już zrobione, teraz siedzę nad NB.

Napisano
4 godziny temu, GTiStyle napisał:

Zamówienia z hd gdzie były składane? 

znalazłem ostatnią sztukę w sklepie we Francji

http://www.oupsmodel.com/1-24-pieces-resine-voiture/17786-hobby-design-kit-resine-03-0006-kit-etriers-de-freins-1-24.html?search_query=HOBBY+DESIGN&results=3561

2 godziny temu, portalus napisał:

Wpakujesz takie zaciski do niego?

Kolor to ceramik o ile dobrze widzę.

Co do jazdy to oszczędnej budowy ciała nie jestem i mam ponad 180cm ale się w niej doskonale odnajduje. Największe wrażenie robi na mnie masa 1T po przesiadce z mojego smoka prawie 1,7T to przepaść, auto jest super zwinne i przewidywalne.

Moje NA i ND już zrobione, teraz siedzę nad NB.

muszę trochę skorygować ich kształt, ale taki jest plan?, co do koloru to faktycznie - ceramic metallic 

• 2 weeks later...
Napisano

Po wielu poprawkach udało mi się osiągnąć taki efekty we wnętrzu który mnie satysfakcjonuje. Środek uważam za skończony

rNqSn9I.jpg

x4LeB4C.jpg

0VMfvKx.jpg

5RIO6b4.jpg

kpN6jUc.jpg

• Like 1
Napisano
5 godzin temu, Messer napisał:

Bardzo fajny efekt uzyskałeś - jakimi farbami malowałeś deskę i fotele?

Dzięki:) wszystko Mr.Color serii C

• 4 weeks later...
Napisano

Ma ktoś pomysł jak odtworzyć wewnętrzną część lampy? Chodzi o to że w modelu jest lustrzana powierzchnia i wygląda to słabo. Próbowałem z masą akrylową, lipa, z CA też lipa

uThyQbj.jpg

Napisano
4 godziny temu, mydlo napisał:

Ma ktoś pomysł jak odtworzyć wewnętrzną część lampy? Chodzi o to że w modelu jest lustrzana powierzchnia i wygląda to słabo. Próbowałem z masą akrylową, lipa, z CA też lipa

uThyQbj.jpg

Nie bardzo rozumiem o co chodzi ???

Napisano

F3SUA6I.jpg?2

chodzi mi o tą wewnętrzną część, gdzie znajduje się kierunkowskaz, w oryginale jest "chropowata" powierzchnia jak w odblasku, w modelu błyszczący chrom

• Super Moderator
Napisano
21 minut temu, skwarciu21 napisał:

Chropowaty jest klosz nie środek reflektora tylko, że od środka ?

I dokładnie też tak to widzę na powyższym zdjęciu.

Napisano

Jutro sprawdzę w robocie na żywca - stoi taka przed moim biurkiem. Jeśli tylko ta cześć od kierunku jest wyzwaniem to można ją delikatnie porysować skalpelem od wewnątrz.

Napisano

Opcjonalnie naklej kawałek folii srebrnej z wnętrza paczki papierosów - ma taką mikroporowatą strukturę - może akurat się nada :)

Pozdrawiam
Messer

Napisano

Jest tak jak pisze mydlo, tj. wewnętrzna część czyli m.in. kierunek ma chropowaty klosz po swojej wewnętrznej stronie natomiast cała lampa ma zewnętrzny klosz, który z obu stron jest gładki.

Ja bym spróbował z kawałka bezbarwnego plastiku wyciąć ten kształt a same załamania wyskrobał skalpelem i od środka zalał transparentną farbą w odpowiednim kolorze.

• 1 month later...
Napisano

No więc zrobiłem wewnętrzny "klosz".

Najpierw wyciąłem cały ten kształt z wnętrza lampy, później wkleiłem dwa kawałki bezbarwnego plastiku, następnie podkleiłem folią aluminiową i folią zabarwioną na pomarańczowo. Z efektu jestem bardzo zadowolony?

eI8fQSo.jpg?1

gIFrOxo.jpg?1

FFL4ebO.jpg?1

7FCQokV.jpg?1

Wkleiłem też przednią szybę, maska na ramkę, którą dała Tamiya wymagała modyfikacji w okolicach lusterka

QofOPGa.jpg

LD8efKB.jpg

lYQuaus.jpg

SHMWI1V.jpg