GreGG24 Napisano 14 Października 2017 Napisano 14 Października 2017 W zasadzie przy takiej bazie (czarna z drobnymi prześwitami) efekt tych przebarwień na kamuflażu będzie nie widoczny a i sam kolor czarny pod kamuflaż Izraelski to także wydaje mi się dość jak by to napisać odważny eksperyment.Jednak ocenia się efekt końcowy więc zobaczymy - choć mam przekonanie że sam robisz sobie sporo pracy. Ja używam tej metody zarówno do jednobarwnych, jak i wielokolorowych malowań. Z izraelskich samolotów robiłem ostatnio Phantoma. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj
ministersan Napisano 24 Października 2017 Autor Napisano 24 Października 2017 Niestety brak czasu nadal doskiera więc szybkie foto, że coś się dzieje. Mam nadzieję, że w końcu uda się zrobić lepsze. Niestety w kilku miejsach przesadziłem i zanikł efekt cieniowania, a nie chciałem zmywać, więc dostosowałem całość. Pobawie się cieniowaniem jaśniejszymi barwami. Model robię kolejnymi fragmentami - kalka orłem cholernie gruba, moje płyny jej nie biorą. Trochę brudów i śladów , bo zdjęcie zrobione na szybko w trakcie prac. Cytuj
Mikele Napisano 24 Października 2017 Napisano 24 Października 2017 ...kalka orłem cholernie gruba, moje płyny jej nie biorą. Ja w takiej sytuacji czasem "pomagam" kalkomanii trasując ją delikatnie tępą stroną nożyka, ale to ryzykowny sport. Najczęściej pomaga cierpliwość i wielokrotne powtarzanie namaczania. Parafrazując artystę: Cytuj
KRL Napisano 24 Października 2017 Napisano 24 Października 2017 Jest taki płyn Tamki Strong nie wiem czy próbowałeś ale jak ma do czynienia z kalkami "grubymi" to zwyklę traktuje je tym płynem nawet dobrze działa. Cytuj
xmald Napisano 26 Października 2017 Napisano 26 Października 2017 Najsilniejszy specyfik jaki znam to Hypersol od Agamy - bierze wszystko (jak na razie) ale jest dość agresywny i nie wolno dotykać kalek pozwalając aby zadziałał sam. Cytuj
GreGG24 Napisano 26 Października 2017 Napisano 26 Października 2017 Wygląda fajnie. Ja przedwczoraj kupiłem na e-Bayu limitowaną edycję Hasegawy w tym malowaniu, tylko w 1:72. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi