GreGG24 Napisano 14 Października 2017 Share Napisano 14 Października 2017 W zasadzie przy takiej bazie (czarna z drobnymi prześwitami) efekt tych przebarwień na kamuflażu będzie nie widoczny a i sam kolor czarny pod kamuflaż Izraelski to także wydaje mi się dość jak by to napisać odważny eksperyment.Jednak ocenia się efekt końcowy więc zobaczymy - choć mam przekonanie że sam robisz sobie sporo pracy. Ja używam tej metody zarówno do jednobarwnych, jak i wielokolorowych malowań. Z izraelskich samolotów robiłem ostatnio Phantoma. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ministersan Napisano 24 Października 2017 Autor Share Napisano 24 Października 2017 Niestety brak czasu nadal doskiera więc szybkie foto, że coś się dzieje. Mam nadzieję, że w końcu uda się zrobić lepsze. Niestety w kilku miejsach przesadziłem i zanikł efekt cieniowania, a nie chciałem zmywać, więc dostosowałem całość. Pobawie się cieniowaniem jaśniejszymi barwami. Model robię kolejnymi fragmentami - kalka orłem cholernie gruba, moje płyny jej nie biorą. Trochę brudów i śladów , bo zdjęcie zrobione na szybko w trakcie prac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 24 Października 2017 Share Napisano 24 Października 2017 ...kalka orłem cholernie gruba, moje płyny jej nie biorą. Ja w takiej sytuacji czasem "pomagam" kalkomanii trasując ją delikatnie tępą stroną nożyka, ale to ryzykowny sport. Najczęściej pomaga cierpliwość i wielokrotne powtarzanie namaczania. Parafrazując artystę: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 24 Października 2017 Share Napisano 24 Października 2017 Jest taki płyn Tamki Strong nie wiem czy próbowałeś ale jak ma do czynienia z kalkami "grubymi" to zwyklę traktuje je tym płynem nawet dobrze działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmald Napisano 26 Października 2017 Share Napisano 26 Października 2017 Najsilniejszy specyfik jaki znam to Hypersol od Agamy - bierze wszystko (jak na razie) ale jest dość agresywny i nie wolno dotykać kalek pozwalając aby zadziałał sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GreGG24 Napisano 26 Października 2017 Share Napisano 26 Października 2017 Wygląda fajnie. Ja przedwczoraj kupiłem na e-Bayu limitowaną edycję Hasegawy w tym malowaniu, tylko w 1:72. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi