Billo Bill Napisano 17 Września 2017 Share Napisano 17 Września 2017 ,,Iglaczki'' na zdjęciu prezentują się bardzo ładnie -Brawo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 24 Września 2017 Autor Share Napisano 24 Września 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 24 Września 2017 Share Napisano 24 Września 2017 Jak na 1 czy 2 dioramę to fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 24 Września 2017 Share Napisano 24 Września 2017 Jak na 1 czy 2 dioramę to fajnie Również tak uważam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 24 Września 2017 Autor Share Napisano 24 Września 2017 Tak to moja pierwsza diorama, nie licząc próby z 1:72 -T-34 i Zis W 35 jest jakby większa możliwość uwidocznienia szczegółów ,większa gama możliwości , choć widziałem cudeńka w 144. Ja nie potrafię Powolutku działam ,robię sosenkę Dziękuje za uznanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziobak Napisano 26 Września 2017 Share Napisano 26 Września 2017 Drzewka bardzo ładne Kibicuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 28 Września 2017 Share Napisano 28 Września 2017 Fajnie sie to prezentuje. Obserwuje dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 29 Września 2017 Share Napisano 29 Września 2017 Wszystko ładne. Z wyjątkiem kory brzozy. Najsłabiej wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 29 Września 2017 Autor Share Napisano 29 Września 2017 Solo tez mi to wytknął Kombinuje na boku ,bo prawdziwa kora jest złuszczona jak pergamin odstający od pnia .Same bazgranie czarnym kolorem nie oddaje realiów pnia Walcze z sosna i jeszcze jedna brzózką .Do sklejenia jeszcze dziadek na ławeczce ,krzaki , zarośla ,budka dla ptaszków .Wnuczka odpada nie dam rady W planach całość dioramy ma uwidocznić game kolorów jesieni Nawet mi do głowy nie przyszło jak trudne przyjąłem założenie Działam , na końcu się okaże jak czy udało mi się to osiągnąć, Czasu coraz mniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 29 Września 2017 Share Napisano 29 Września 2017 Kombinuje na boku ,bo prawdziwa kora jest złuszczona jak pergamin odstający od pnia Brzozowa kora, brzozowej korze nierówna. Spróbuj może z bibułą karbowaną. Któryś z chłopaków robił na forum samochód do przewozu drewna i tam nieźle ten patent zadziałał. Jako bazy możesz użyć jakichś ziemistych mieszanek, potem przetrzeć białym albo odwrotnie, całość białym i wash. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 30 Września 2017 Autor Share Napisano 30 Września 2017 Super podpowiedz ,pokombinuje i bardzo dziękuje Mozna powiedzieć ,uporałem się z sosna .Korę czeka wasch ,ale już jestem zadowolony Zrobiłem sobie tez kolorowe drzewko .Nie znam nazwy ,jednak na fotkach dość często je widziałem.Czerwony się przyda do moich kolorków Korę na zrobionych brzózkach już zostawię .Traktuje je jako młode drzewka Biorę się za starsza i tutaj się pobawię w/g Waszych wskazówek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 1 Października 2017 Share Napisano 1 Października 2017 Widzę ze walczysz z materią, podobnie jak ja... Mi tam podoba się takie kreatywne majsterkowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 2 Października 2017 Autor Share Napisano 2 Października 2017 To nie to samo co samolot czy jakiś pojazd ,tez bardzo trudne, ale jest spokojniej Nie ma takiej jazdy jak z moim Su ,czy tomkatem " kwiatka " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 2 Października 2017 Share Napisano 2 Października 2017 Jako konary mozesz wykorzystac korzonki. Maja fajna fakture... zawsze cos mozna dolepic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 2 Października 2017 Share Napisano 2 Października 2017 korę możesz z jakieś masy plastycznej. Modelina, miliput itp... Nakładasz i tępym ostrzem kilkadziesiąt razy tniesz w różnych kierunkach i na różnych długościach. Mi wyszło tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 3 Października 2017 Autor Share Napisano 3 Października 2017 Pogoniłem ostro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 3 Października 2017 Share Napisano 3 Października 2017 Powiem tak- fachowcem od zielska jestem żadnym, ale cholernie mi się to podoba, pamiętaj o opadłych na trawnik liściach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 3 Października 2017 Autor Share Napisano 3 Października 2017 Pamiętam " Humvee Mistrzu " Nie bądź taki skromny , Twoje auteczka to finezja perfekcji.Jak mnie pamięć nie myli to snajper na dachu to chyba tez Twoje dzieło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 3 Października 2017 Share Napisano 3 Października 2017 Pamiętam " Humvee Mistrzu "Nie bądź taki skromny , Twoje auteczka to finezja perfekcji.Jak mnie pamięć nie myli to snajper na dachu to chyba tez Twoje dzieło Zbudować humvee, a zrobić "z niczego" drzewa, to dwie różne sprawy... PS. Tak, snajper mój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 3 Października 2017 Share Napisano 3 Października 2017 Bardzo ładnie to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 3 Października 2017 Autor Share Napisano 3 Października 2017 Powalczyłem z kora na starej brzozie w/g Waszych wskazówek ,ale wyszła mi chyba za ciemna i zbudowałem domek dla ptaszków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 6 Października 2017 Share Napisano 6 Października 2017 Piękne drzewa! Budka lęgowa, bardzo fajny "smaczek" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 6 Października 2017 Share Napisano 6 Października 2017 Kora wygląda dużo lepiej. Rozjaśnij ją pionowymi maźnięciami białym, bo w środkowej części wygląda, jakbyś spiralnie farbę kładł Budka trochę kostropata, drewno się rozeschło ;) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 6 Października 2017 Autor Share Napisano 6 Października 2017 Juź poprawiłem . W powiększeniu zobaczyłem popełnione babole Budka się rozeschła , bo stara . Na ławeczce będzie siedział starszy gościu -dziadek -" ochotniczy opiekun przyrody " z nowa budka (spotkałem kiedyś takiego na Mazurach.Pokazał mi Mazury z innej strony -zerenie bobrów ,gniazda łabędzi i miejsca gdzie cięglem ładne szczupaki i okonie ) Kombinuje z nitka i futerkiem nad imitacja wiewiórki Zabawa jest przednia i finał coraz bliżej ,a balem się ,ze się nie wyrobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wal Napisano 6 Października 2017 Share Napisano 6 Października 2017 Jestem pod dużym wrażeniem, brawo. Będę dalej obserwował bo inspirująca jest przyroda w Twoim wykonaniu. Podziw za to że wszystko od podstaw własnoręcznie powstaje. Ach, prawdziwe modelarstwo. Pozdrawiam Wal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi