makinen Napisano 23 Września 2017 Autor Share Napisano 23 Września 2017 W oczekiwaniu na resztę blach musiałem trochę przystopować, więc zająłem się okolicami w postaci czynnika ludzkiego. Całość to 5-6 pozorantów. Pierwotna grupa poszerzyła się o tych dwóch dżentelmenów. Tak więc czterech wokół dumvee, jeden w wieży i jeden (nad którym się zastanawiam) wysiadający z rozmachem. Dwóch jest jeszcze bezbronnych, ale już broń prawie gotowa. Pozostały retusze obuwia, dołożenie kabelków elektroniki, poprawa twarzy i chyba więcej nie wyciągnę. A tu....1:1 mój Syn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 23 Września 2017 Share Napisano 23 Września 2017 WOT już czeka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 23 Września 2017 Autor Share Napisano 23 Września 2017 Legend przygotował już trzeciego figuranta z serii... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fabson93 Napisano 24 Września 2017 Share Napisano 24 Września 2017 :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 25 Września 2017 Share Napisano 25 Września 2017 Piotrek, pokaż koła jakie nabyłeś... Będziesz miał 1 więcej m240 z LR to chętnie odkupię albo wymienię... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 25 Września 2017 Autor Share Napisano 25 Września 2017 Koła MT/R z DEF Model DW35002 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darkin Napisano 28 Września 2017 Share Napisano 28 Września 2017 Figurki super a jak ma się GMV jest już coś nowego (np. żywica - drzwi) do zamontowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomcat28 Napisano 28 Września 2017 Share Napisano 28 Września 2017 Figurki super a jak ma się GMV jest już coś nowego (np. żywica - drzwi) do zamontowania? Żywiczne drzwi będą lada chwila, formy się pochrzaniły i trzeba poczekać chwilkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 29 Września 2017 Autor Share Napisano 29 Września 2017 W kwestii drzwi wypowiedział się Pan Producent Poskładałem w 90% podwozie. Jak złożę i pomaluję całość, to będą zdjęcia. Na dziś sprawa ma się tak, jak widać. Oczywiście dach nie jest pomalowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 29 Września 2017 Share Napisano 29 Września 2017 A co z tylnym wlewem paliwa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 29 Września 2017 Autor Share Napisano 29 Września 2017 A co z tylnym wlewem paliwa? Będzie zakryty kołem zapasowym. konfiguracja klamotów będzie też pewnie podobna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 29 Września 2017 Share Napisano 29 Września 2017 W ogóle nie będzie widać tego wlewu? Nawet pod kątem? Nawierć, dorób, nie odstawiaj lipy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fabson93 Napisano 30 Września 2017 Share Napisano 30 Września 2017 Skoro każdy o coś pyta czy będzie... To i ja dołożę swoje 3 grosze Kiedy zobaczyłem ostatnią fote, wstawionom prze kubisza, przypomniała mi się pewna fota 1. Czy będzie na połówce taki misiek ? 2. Dajesz takiego gunnera z maską ? Live resin wypuścił głowy z tą osłoną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 1 Października 2017 Autor Share Napisano 1 Października 2017 misiek dobry, ale nie wiem, czy nie zakupię granatnika H&K, a wtedy...kaliber może nie pasować. Sprawa gunnera- mam już z LR brodacza, a nawet nie wiedziałem, ze Polacy maja na wyposażeniu takie szczęki. Temat ciekawy, ale chyba zostanę przy brodaczu. Trzeba było wcześniej dawać znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fabson93 Napisano 1 Października 2017 Share Napisano 1 Października 2017 Brody pod maskę się mieszczą nie pękaj Misiek był tylko tak for fun Co do samych figurantów to nadal uważam, że powinieneś ich odpuścić to US SOF zupełnie inne wyposażenie :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 4 Października 2017 Autor Share Napisano 4 Października 2017 Fabson- może purystą sprzętowo/mundurowym jeszcze zostanę. Na chwilę obecną figuranci są zaplanowani . Trudno- będziesz musiał z tym żyć . Podwozie w zasadzie złożone. trzeba dokleić osłonę wyciągarki. Tłumika nie przerabiałem. Spotkała mnie jedna mała niespodzianka niemiła. Osłony tarcz hamulcowych z przodu nie dają się zamontować . Wygląda na to, że most zbytnio wystaje. Nie mam bladego pojęcia dlaczego tak się stało... Całość bez brudzenia, Uprzedzając pytanie o malowane ramy- dlaczego dwukolorowa. Otoż z Panem Producentem doszliśmy do wniosku oglądając pojazdy rzeczywiste i zdjęcia, ze rama była czarna, a tam, gdzie sięgnął Pan Konserwator z pistoletem malarskim trafił kolor piaskowy. W zasadzie wanna powinna być chyba zielona, bo w oryginale takie pojazdy przyjeżdżały. Tu widać kawąłki czarne ramy A tu piaskowe wnęki kół Uprzedzając kolejne pytanie o ślady po wypychaczach na spodzie wanny odpowiadam- na całość przychodzi dodatkowe opancerzenie. W wnękach nadkoli klimatyzatory będą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 7 Października 2017 Autor Share Napisano 7 Października 2017 Temat wieży uważam po raz kolejny za zamknięty . Profil 0,3 mm i myślę, że jest akceptowalnie. Nabyłem zestaw Legend, z które pozyskałem granatnik Carl Gustav. Oczywiście "życzliwi" ( Kolega będzie wiedział ), uznali, że to wersja M2, a powinna być M3... Mając na uwadze wysyp i przeogromny wybór tegoż granatnika na rynku w skali 1:35 będę musiał...jakoś z tym żyć Żeby zachować balans poprawności, to na wieży zagości jako uzbrojenie główne granatnik H&K 40mm z Live Resin. Poskładałem też blachy opancerzenia podwozia. Na jednym brakuje jeszcze śrubek, ale już dziś nie mam mocy. Pan Producent się wypowie, gdzie jeszcze brakuje, bo zdjęcia na Humvee Models szlag trafił. Założone na sucho, więc trochę krzywo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 7 Października 2017 Share Napisano 7 Października 2017 Czemu nie przerobiłeś tłumika..? Taki babol... Pietrek, no... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 7 Października 2017 Autor Share Napisano 7 Października 2017 Czemu nie przerobiłeś tłumika..? Taki babol... Pietrek, no... Mariusz- forum się wysypało. Szukanie każdej pierdoly w necie zajmuje masę czasu. Poprawiam, dorabiam, przerabiam, cuduję ze śrubkami. Nie chciało mi się babrać z tym tłumikiem. Pamietam, ze trzeba go podzielić na 7 części i pociąć w proporcjach, ale odpuściłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 7 Października 2017 Share Napisano 7 Października 2017 makinen - nie ma lekko ja, jako całkowity "dyletant" w temacie, jestem pod wrażeniem tego co majstrujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomcat28 Napisano 8 Października 2017 Share Napisano 8 Października 2017 Temat wieży uważam po raz kolejny za zamknięty . Profil 0,3 mm i myślę, że jest akceptowalnie. Nabyłem zestaw Legend, z które pozyskałem granatnik Carl Gustav. Oczywiście "życzliwi" ( Kolega będzie wiedział ), uznali, że to wersja M2, a powinna być M3... Mając na uwadze wysyp i przeogromny wybór tegoż granatnika na rynku w skali 1:35 będę musiał...jakoś z tym żyć Żeby zachować balans poprawności, to na wieży zagości jako uzbrojenie główne granatnik H&K 40mm z Live Resin. Poskładałem też blachy opancerzenia podwozia. Na jednym brakuje jeszcze śrubek, ale już dziś nie mam mocy. Pan Producent się wypowie, gdzie jeszcze brakuje, bo zdjęcia na Humvee Models szlag trafił. Założone na sucho, więc trochę krzywo Zdjęcia masz pan na primeportal brakuje śrubek u dołu tylnych osłon, bodaj po trzy na osłonę, te w nafkolu żeby była jasność. Na tylnych osłonach podłogi brakuje ulubionych podkładek trapezowych, po dwa na spód i chyba po jednym na skosie ramy. Sparwdź bo z pamięci piszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fabson93 Napisano 9 Października 2017 Share Napisano 9 Października 2017 O ja pier*** ale ten Gustav przeskalowany Kiedy o tym rozmawialiśmy nie przypuszczałem że tak bardzo "nie naturalnie wygląda " zupełnie jakby miał kaliber 105 mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 19 Października 2017 Autor Share Napisano 19 Października 2017 Czas leci, a ja w lesie... Pomalowane fotele, elektronika, zasobniki na skrzynki amunicyjne. Dorobiony uchwyt koła zapasowego (podczas transportu na miejsce foto lekko się przekrzywił- do wyprostowania). Zająłem się też dachem i nie obyło się bez "babola". Wyciąłem w podsufitce element nad głową kierowcy. Podczas przyklejania zamiast posmarować klejem papier od spodu pojechałem po dachu- w efekcie klejem potraktowałem również część widoczną nad głową kierowcy. Jakoś to jedna sesnownie wyprowadziłem i po złożeniu w całość nic nie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 19 Października 2017 Share Napisano 19 Października 2017 Piszesz, że wycinałeś podsufitkę nad kierowcą, a dziura jest nad pasażerem (i tak ma być)... Ale czy dach od spodu jest ukończony? Oryginał chyba nieco inaczej tam wygląda - nie widać gołej blachy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 19 Października 2017 Autor Share Napisano 19 Października 2017 Piszesz, że wycinałeś podsufitkę nad kierowcą, a dziura jest nad pasażerem (i tak ma być)... Ale czy dach od spodu jest ukończony? Oryginał chyba nieco inaczej tam wygląda - nie widać gołej blachy. Oczywiście nad pasażerem Nie widać gołej blachy, bo jej nie zrobiłem, czy w oryginale nie widać? Jeśli druga wersja, to gdzie u mnie jest do poprawki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi