sjr Napisano 4 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2018 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 4 Stycznia 2018 Share Napisano 4 Stycznia 2018 Laskonogi...na pewno nie znam sie na okretach tak jak TY, ale ze stwierdzeniem, że " te okręty wcale sie tak wiele nie różniły" ciężko mi się zgodzić.. Masz 100 % racji ale w tym wątku rozmawiamy o Zarze - a tej do Poli blisko ... ? chyba że czegoś nie złapałęm za co przepraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 4 Stycznia 2018 Share Napisano 4 Stycznia 2018 za dużo wUTki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 5 Stycznia 2018 Share Napisano 5 Stycznia 2018 Znaczy się za mało wUTki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sjr Napisano 9 Marca 2018 Autor Share Napisano 9 Marca 2018 Jako że muszę przysiąść do olinowania mam pytanko - jakiego materiału najlepiej do tego użyć? Próbowałem żyłkę wędkarską + lutownica do naciągania ale nie ukrywam że czasami potrafi się za mocno skurczyć... Macie może jakiś sprawdzony patent na materiał do olinowania? Próbowałem wyciągać ramki ale efekt też nie jest zadowalający :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 9 Marca 2018 Share Napisano 9 Marca 2018 Ja użyłem takiej linki. Efekty można zobaczyć w warsztacie Dreadnought. Co do grubości to się nie znam, ale wydaje mi się że mogłaby być troszke grubsza. I jest bardzo elastyczna. Mocujesz na CA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sjr Napisano 9 Marca 2018 Autor Share Napisano 9 Marca 2018 a jakieś "tańsze" odpowiedniki? Trochę że tak powiem szkoda mi zamawiać linkę zza oceanu jeżeli użyje jej max na 2 okręty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 9 Marca 2018 Share Napisano 9 Marca 2018 Z gaci se wyciągnij, jak ci paru groszy szkoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sjr Napisano 9 Marca 2018 Autor Share Napisano 9 Marca 2018 Z gaci se wyciągnij, jak ci paru groszy szkoda Człowiek ze wsi wyjdzie ale wieś z człowieka nie... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 9 Marca 2018 Share Napisano 9 Marca 2018 Jeżeli za miasto uważasz Warszawę to ja dumny jestem z bycia wsiokiem Nie chcesz odpowiedzi, nie zadawaj pytań. Pomijam już tutaj fakt że z gaci da się wyeksrachować elastyczną nić... Tylko po co... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz.B Napisano 10 Marca 2018 Share Napisano 10 Marca 2018 Tu masz za 1/4 ceny tamtej i do tego 4 razy więcej, ale grubsza i wymaga malowania https://sklep.gpm.pl/akcesoria/lancuchy-nici-linki/nic-elastyczna-200-m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sjr Napisano 10 Marca 2018 Autor Share Napisano 10 Marca 2018 Jeżeli za miasto uważasz Warszawę to ja dumny jestem z bycia wsiokiem Nie chcesz odpowiedzi, nie zadawaj pytań. Pomijam już tutaj fakt że z gaci da się wyeksrachować elastyczną nić... Tylko po co... "Kultura osobista" znasz takie pojęcie czy rodzice nie nauczyli? Jak widać po poziomie jaki prezentujesz swoimi wypowiedziami te pytanie wydaje się zbędne. Tu masz za 1/4 ceny tamtej i do tego 4 razy więcej, ale grubsza i wymaga malowaniahttps://sklep.gpm.pl/akcesoria/lancuchy-nici-linki/nic-elastyczna-200-m Dziękuję bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 10 Marca 2018 Share Napisano 10 Marca 2018 Tu masz za 1/4 ceny tamtej i do tego 4 razy więcej, ale grubsza i wymaga malowaniahttps://sklep.gpm.pl/akcesoria/lancuchy-nici-linki/nic-elastyczna-200-m Hej, ta nić jest troszkę za gruba, do 1/350 to tak 0,08 - 0,1. Może być nić monofilowa, tania jak barszcz ( jest troszkę grubsza niż podają ) więc będzie ok. http://allegro.pl/nici-monofilowe-200-metrow-czarne-sutasz-i5140517468.html?reco_id=7ff363e2-5166-11e6-98f8-56847afe9799&ars_rule_id=201&bi_s=archiwum_allegro&bi_m=reco&bi_c=Product&bi_s=archiwum_allegro&bi_m=Reco&bi_c=Product&bi_term=R%C4%99kodzie%C5%82o-76593_Bi%C5%BCuteria+-+p%C3%B3%C5%82produkty-76653_Pozosta%C5%82e-76684 Lub drut 0,1 polecany przez Blackmana. https://www.mojehobby.pl/products/Drut-mosiezny-o-dlugosci-10-metrow-i-srednicy-0-10mm.html Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek26 Napisano 11 Marca 2018 Share Napisano 11 Marca 2018 Jeżeli za miasto uważasz Warszawę to ja dumny jestem z bycia wsiokiem "Kultura osobista" znasz takie pojęcie czy rodzice nie nauczyli? Jak widać po poziomie jaki prezentujesz swoimi wypowiedziami te pytanie wydaje się zbędne. Panowie, nie jesteśmy tu po to, by rozstrzygać, czy Warszawa jest miastem czy wsią, bo każdy ma swoje zdanie na ten temat. Bardzo proszę bez ciętych ripost Taltos, bardzo fajna nitka monofoliowa z allegro, pozyskam ją do swojego pancernika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 11 Marca 2018 Share Napisano 11 Marca 2018 Sjr, nie napinaj się tak, Gała tak po prostu pisze. Co więcej, nie pisał złośliwie, najlepsze nici modelarskie z reguły masz na szwach w majtkach, więc bez nerw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witox Napisano 20 Marca 2018 Share Napisano 20 Marca 2018 Przyglądam się oczywiście tematowi, bo też mam ten model. Możesz powiedzieć, jak wygląda jego spasowanie, nie było większych kłopotów Bo gdzieś były jakieś sygnały. Co do starej Poli to nie ma co tych modeli co porównywać, bo dzieli je duży dystans. Pola to powiększona, spiracona wersja modelu Tauro powstała gdy Trumpeter robił takie numery pod nazwą Mini Hobby Models. Zresztą pomimo tego, że Pola była bliźniakiem Zary, była typem zmodyfikowanym i miała m.in. nieco inny kadłub. Zapewne z tego powodu nie zobaczymy Poli w "new tool". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zibi85mig Napisano 23 Marca 2018 Share Napisano 23 Marca 2018 Moja pierwsza okrętowa miłość Inny rodzaj piękna niż np taki Wariag, mniej egzotyczny od Takao... ale piękne, zawsze mi się podobały te włoskie cudeńka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 23 Marca 2018 Share Napisano 23 Marca 2018 Oj tak... Śmiem twierdzić, że są to chyba najpiękniejsze okręty, jakie zwodowano od 1920-tego... do teraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witox Napisano 24 Marca 2018 Share Napisano 24 Marca 2018 Sporo włoskich okrętów miało piękne sylwetki. Włosi po prostu mają dryg do robienia ładnych rzeczy, także broni jak widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi