lesio-69 Napisano 11 Września 2017 Share Napisano 11 Września 2017 (edytowane) Czy ktoś miał z tym cudem do czynienia? http://agtom.eu/szpachlowki/311276-tamiya-light-curing-putty-4950344870769.html Korci mnie bardzo, żeby wypróbować. Edytowane 11 Września 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 11 Września 2017 Share Napisano 11 Września 2017 Mam toto, kilka razy próbowałem, ale mimo długiego wystawiania na światło jakoś nie chciało do końca stwardnieć. Albo ja nie umiem, albo to się do niczego nie nadaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lesio-69 Napisano 11 Września 2017 Autor Share Napisano 11 Września 2017 Albo ja nie umiem, albo to się do niczego nie nadaje. A może trzeba poświecić na szpachlówkę np. latarką UV. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 11 Września 2017 Share Napisano 11 Września 2017 No to poświeć, ja wolę normalne szpachlówki, które same twardnieją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lesio-69 Napisano 11 Września 2017 Autor Share Napisano 11 Września 2017 No to poświeć, ja wolę normalne szpachlówki, które same twardnieją. Jakbym miał szpachlówkę, to bym na pewno poświecił. Ale na razie nie mam, to i ze świecenia nici. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 11 Września 2017 Share Napisano 11 Września 2017 ja mam zarówno szpachlówkę jak również lampę UV ale jakoś nie przypadła mi do gustu dużo lepsza w obróbce i rozprowadzaniu jest zwykła - wiem że to może być moje subiektywne zdanie ale takie mam - szpachla za kupę forsy leży sobie w skrzynce i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykvel Napisano 11 Września 2017 Share Napisano 11 Września 2017 Jak chcesz szpachlę do szybkiej obróbki to kup po prostu szpachlówkę z utwardzaczem. I nie jakąś modelarską, tylko normalną lakierniczą. Ja zapłaciłem 10zł i oprócz specyficznego zapachu jestem zadowolony. Nakłada się trochę łatwiej niż szpachla mr hobby, bo nie przypomina tak bardzo konsystencji kleju oraz nie trzeba czekać paru godzin na gotowość do szlifowania. Jak doliczysz czas, że często trzeba szpachlować ponownie, to sporo czasu się zaoszczędza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angus73 Napisano 23 Października 2017 Share Napisano 23 Października 2017 Zawracanie gitary z tą światłoutwardzalną. W słońcu nie schła, w lampie uv do paznokci nie schła. W końcu tyle leżała, że sama z siebie wyschła w tubie. Wyrzucone pieniądze. Na rynku jest kilkanaście, co najmniej, szpachlówek po prostu schnących. W tym również Tamki, szara, korzystam, jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kjp_a_man Napisano 24 Października 2017 Share Napisano 24 Października 2017 Mam w domu i z chęcią udostępnię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi