Skaidrus Napisano 16 Września 2017 Share Napisano 16 Września 2017 Witam Jak tylko zobaczyłem pierwszą zapowiedź Trumpetera dotyczącą A222 Bereg to uznałem, że muszę mieć ten model. Od słów do czynów u mnie blisko, więc zaraz po ukończneniu Leoparda 1A5NO zabrałem się za Berega. Model dosyć skomplikowany jeśli chodzi o podwozie - widać to po jednym lewitującym kole. Wyzwaniem też okazały się dla mnie szyby – mimo maskowania nie udało mi się utrzymać odpowiedniej przezroczystości. Voyager tym razem nie był dostępny, więc obeszło się bez blaszek. Z perspektywy czasu uważam, że przesadziłem z ilości kurzu. Zbyt późno też odkryłem, że po szklance whiskey ręka mniej mi drży. Czarne linie oddzielające kolory dobitnie dokumentują brak owej wiedzy. Na podstawce użyłem różnych specyfików AK – zamiast gipsu medium o odpowiedniej fakturze, które można barwić (AK 8023), asfalt (AK8013) oraz woda (AK8008). Sprawdziły się znakomicie, choć teraz widzę, że asfalt powinienem bardziej poszarpać i podziurawić. Ale to defekt wyobraźni a nie produktu Najsłabiej wyszła woda - zgodnie z zasadą, że lepsze wrogiem dobrego, powinienem powstrzymać się od dolewania drugiej warstwy. Generalnie model bardzo sympatyczny, choć jakością nieznacznie ustępuje modelom Menga czy AFV Club, które robiłem wcześniej. Trochę więcej zużyłem szpachli, spasowanie niektórych elementów wymagało pewnej gimnastyki. Ale w sumie nic czemu nie można zaradzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NAND Napisano 16 Września 2017 Share Napisano 16 Września 2017 Świetny temat, świetny model, bardzo mi się podoba, oby takich więcej, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 18 Września 2017 Share Napisano 18 Września 2017 Podoba mi się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 24 Września 2017 Share Napisano 24 Września 2017 Bardzo mi się podoba... nawet asfalt - fajnie wyszedł. Zastanawia mnie co innego - nie wiem czy stawianie tego pojazdu w pozycji strzeleckiej na asfalcie jest trafione... Taki układ widziałem tylko na fotkach "z targów" (gdy obowiązkowo są czyściochy). Podczas strzelań czy manewrów stała pozycja strzelecka jest albo na ubitej ziemi albo na betonowych płytach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skaidrus Napisano 24 Września 2017 Autor Share Napisano 24 Września 2017 Zastanawia mnie co innego - nie wiem czy stawianie tego pojazdu w pozycji strzeleckiej na asfalcie jest trafione... Jak postawiłem model na podstawce i przykryłem szybą, to naszła mnie podobna refleksja. Na swoją kolej czeka 4K51 Rubież - jego na pewno nie postawię na asfalcie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 24 Września 2017 Share Napisano 24 Września 2017 Kawał bydlaka - podoba się..! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz Miarka Napisano 24 Września 2017 Share Napisano 24 Września 2017 Świetne brudzenie! Zwłaszcza koła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 25 Września 2017 Share Napisano 25 Września 2017 Na swoją kolej czeka 4K51 Rubież...... to kiedy zakładasz warsztat ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patterson Napisano 25 Września 2017 Share Napisano 25 Września 2017 Bardzo ładny! Na zdjęciach nie czuć gabarytu, ale to chyba niezłe bydle musi być w tej skali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skaidrus Napisano 27 Września 2017 Autor Share Napisano 27 Września 2017 Na swoją kolej czeka 4K51 Rubież...... to kiedy zakładasz warsztat ? Jestem w 70% M3A3 z Menga. Stan kolejki na dzisiaj: Sdkfz 7 + Flak 36, Magach 7C, M1A1 z wnętrzem. Czyli za jakiś rok ;) Patterson - ok. 37cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erolo2000 Napisano 27 Września 2017 Share Napisano 27 Września 2017 Zgadza się : bydlak i fajny - widać spory nakład pracy Up! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi