TReS Napisano 27 Września 2017 Autor Share Napisano 27 Września 2017 Nawet bardzo fajny, najpierw zrobili f-350 w skali 24 przy wsparciu Ford'a a pózniej zmniejszyli do 35 wiec można sie spodziewać fajnego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 27 Września 2017 Share Napisano 27 Września 2017 Nawet bardzo fajny, najpierw zrobili f-350 w skali 24 przy wsparciu Ford'a a pózniej zmniejszyli do 35 wiec można sie spodziewać fajnego modelu. Ostatnio miałem dylemat albo "Ford" albo "Japanese made suv". Wybrałem tego drugiego, dłubie się Go tak sobie. Teraz wybieram się po "forda" ma być docelowo "niebieski" Irackiej Policji, zobaczymy co z tego wyjdzie, bo plany zmieniają sie jak w "kalejdoskopie" .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TReS Napisano 27 Września 2017 Autor Share Napisano 27 Września 2017 Ten z Takomu?? Oglądałem go śmieszne pieniądze kosztuje, powiedz jak tam fotele z przodu wyglądają one maja plecy czy jest tam dziura w nich?? Bo nie dopatrzyłem sie w sklepie ani w ramkach ani w instrukcji czy tam sie cis zasłania ta dziurę, ale model tez fajny. Irackie Fordy większości o widziałem białe lub srebro z drzwiami niebieskimi tylko i kogutem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 27 Września 2017 Share Napisano 27 Września 2017 Ten z Takomu?? Oglądałem go śmieszne pieniądze kosztuje, powiedz jak tam fotele z przodu wyglądają one maja plecy czy jest tam dziura w nich?? Bo nie dopatrzyłem sie w sklepie ani w ramkach ani w instrukcji czy tam sie cis zasłania ta dziurę, ale model tez fajny. Irackie Fordy większości o widziałem białe lub srebro z drzwiami niebieskimi tylko i kogutem. Tak, ten i w skrócie: 1. Folele mają "korki z tyłu" 2. Nie do końca przemyslany patent: drzwi przednie - szyba, w moim przypadku skończyło sie jedną, ta od Kierowcy "opuszczoną" 3. Nie do końca przemyślana konstrukcja wnetrza od "tyłu" Wanna musi pasować z nadwoziem a dodatkowo z oknami. 4. Na koniec okazuje sie, że średnica opon jest mniejsza niz felg a poza tym twardea guma. Reasumujac, da sie zrobic fajny model a opony jak potraktuje sie gorącym powietrzem z suszarki to można nawlec na felgo. Poza tym fajne autko z tego wychodzi. Ja miałem zrobic w wersji strazackiej z OSP Pcim Dolny ale po 2 - krotnym malowaniu i rozpuszczaniu farbą zmieniłem zdanie i dostał militarne barwy . W sumie duzo satysfakcji, wieczorem moge ze 2 fotki wystawić .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TReS Napisano 27 Września 2017 Autor Share Napisano 27 Września 2017 No pokaz pokaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 27 Września 2017 Share Napisano 27 Września 2017 Właśnie kliknąłem F-350 na allegro. 140 zł z przesyłką na paczkomat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 27 Września 2017 Share Napisano 27 Września 2017 Ja tez się czaję , ale muszę mieć kwity na jakieś oryginalne wykorzystanie tego potwora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 27 Września 2017 Share Napisano 27 Września 2017 Były biało-niebieskie F-350 z Iraqi Police, np: Tutaj jest trochę ciekawych propozycji: http://www.armorama.com/modules.php?op=modload&name=SquawkBox&file=index&req=viewtopic&topic_id=240910 Ja tez się czaję , ale muszę mieć kwity na jakieś oryginalne wykorzystanie tego potwora. Najciekawsze dla Ciebie to chyba siły specjalne Irlandii: Tu inne: http://www.network54.com/Forum/47209/message/1255788787/Special+Forces+FORD+F350+4x4+Recce+Vehicles Na Armoramie kiedyś gościu robił taki model, jeszcze na bazie śp. żywicznej Vajry. Fotobuket zeżarł zdjęcia, ale do jego albumu jakoś chyba da się wejść: http://www.armorama.com/modules.php?op=modload&name=SquawkBox&file=index&req=viewtopic&topic_id=171464&ord=&page=1 ___________________ A żeby pozostać w temacie - zestawienie kolorystyczne Toyoty kompletnie mi się nie podoba, ale to tylko moje nic nie warte zdanie. Na tym etapie i tak to wszystko zawsze trochę byle jak wygląda. Na koniec na pewno będzie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TReS Napisano 27 Września 2017 Autor Share Napisano 27 Września 2017 (edytowane) Właśnie kliknąłem F-350 na allegro. 140 zł z przesyłką na paczkomat... Kurfff..a zgarnąłeś ostatniego taniego w tej cenie, pewnie z Bielska ze Strefy, Exito ma za 150 a w MH nie ma. Bede musiał użyć czarów żeby go zdobyć w dobrej cenie teraz . A co do kolorow, rzec gustu, każda uwaga wskazana, po raz zrobiłem taki myk by cos więcej sie działo, sama w sobie toyota jest nudna, do tego ten odkurzacz na pałąku nic porywającego jeszcze, byś nie skupiał uwagi tylko na nim, zabiegi po to zrobione, by paczeć jako całokształt a nie na konkret element. Jak narazie wyglada jak wyglada, tak jak chciałem, taki miałem pomysł na ten model, a jak mocno jeszcze sie zmieni tego juz nie wiem, mam nadzieje ze na lepsze tylko. Edit, Zaczolem czarować, i szukam Forda w dobrej cenie , jeśli kupiłem Typhoona K z Takomu za 165 pln w sklepie tego tez umajone spod ziemi w Pl Pzdr Edytowane 27 Września 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 27 Września 2017 Share Napisano 27 Września 2017 Ten irlandzki znam, ale to chyba krótsza wersja pojazdu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 27 Września 2017 Share Napisano 27 Września 2017 Ten irlandzki znam, ale to chyba krótsza wersja pojazdu. Chyba tak, o ile pamiętam. A co za problem skrócić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 27 Września 2017 Share Napisano 27 Września 2017 Łatwiej skrócić, niż przedłużyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 28 Września 2017 Share Napisano 28 Września 2017 No pokaz pokaz ... no to zasmiece, nie wiem jak długo na zapodaj będą leżeć fotki ale innego hostingu nie znalazłem Japanes made suv w stanie prawie gotowym, drzwi na maskolu, czeka na kalki nr.rejestracyjnych (arabskie) i bajery firmowe jakie są na takich pojazdach ... na zdjęciach widać 'braki" w malowaniu (czarnym) ale to odbłyski ze zdjęcia, sklejony prosto z pudełka. Miał pierwotnie być czerwony (OSP Pcim Dolny) ale 3 pojemniczki farb (1vallejo i 2 pactry ) okazały się bez powodu transparentne, 4 raz nie ryzykowałem ... Porównanie z pick_up g- farba z jednego z malowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 28 Września 2017 Share Napisano 28 Września 2017 Tu świetnie się zapowiada https://www.drive2.ru/c/2900771/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TReS Napisano 28 Września 2017 Autor Share Napisano 28 Września 2017 Ooo! Ten z ruskiej strony kozacki, kupiłem dzis jego sobie za śmieszne 50 pln, juz mam pomysł na winietkę , chyba sie pozbędę Tajfoona z TAKOMU, i na misubiszi czas poświęcę A fotek ja nie widze panie Chorąży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darkin Napisano 28 Września 2017 Share Napisano 28 Września 2017 (edytowane) Kilka libijskich przeróbek http://www.idrive.kz/clubs/Off-road/livijskie_tehnichki I link do gościa który fotografował jest kilka nowych plus te z pierwszego linka http://jamesmollison.com/photography/libya-trucks/ Edytowane 28 Września 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TReS Napisano 28 Września 2017 Autor Share Napisano 28 Września 2017 Znam te zdjęcia, szczególnie ten Dodge Ram robi wrażenie uzbrojony jak czołk po zęby, a trafiłem sam tez na kilka ciekawych opancerzonych Toyot podczas przegladania filmow z Al-dzaziry na jutubie, gdzie spawają na przód (grill) oraz na podszybie/ szybę blachę ( mysle 10mm) bo więcej chyba by nie dało rady. Kolejny pomysł w głowie juz świta Robota obecnie przystopowała by odsapnąć chwile dzis rzuciłem tylko filtr Tan na karoserie oraz Brown z Ammo na płytę podwozia, drzwi i środek sfiltrowałem Sido, jutro jedziem dalej, czas na obicia rysy przycierki, łosze itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 29 Września 2017 Share Napisano 29 Września 2017 Tu świetnie się zapowiadahttps://www.drive2.ru/c/2900771/ Świetnie zrobiony, fajne kółka, a o bagażniku nie wspomnę, mistrzostwo świata .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 29 Września 2017 Share Napisano 29 Września 2017 Żeby Tobie weny nie zabrakło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TReS Napisano 29 Września 2017 Autor Share Napisano 29 Września 2017 No wyobraznia cały czas produkuje nowe pomysły, wiekszy problem skad ja tyle kólek Def modela wezme, bo Martola sie obija w zaopatrzeniu polskiego rynku, co bylo w Pl to chyba wykupilem pod technicale ,hehe Wysłane z mojego SM-T113 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TReS Napisano 30 Września 2017 Autor Share Napisano 30 Września 2017 Troche mi ręką telepało, ale coś widać, deska przejechana filtrem 3 tone camo od Ammo, kabina sklejoną do kupy, snorkela podwiązałem najcieńszym drutem jaki miałem, teraz będziemy maźiać całość, co by mi sie za bardzo nie rozjechało kurzenie całości Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TReS Napisano 30 Września 2017 Autor Share Napisano 30 Września 2017 Wstałem, kawe wypiłem, włączyłem myślenie. Cos mi nie pasowało to koło zapasowe na pace, a ze Def model jest fajnie zrobiony moze bedzie tu?? Podwiąże po słupki i zderzak Co wy na to?? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TerraIncognita Napisano 1 Października 2017 Share Napisano 1 Października 2017 Lepiej dorób jakiś trzpień, bolec dospawany do maski. Te druty to mocno naciągany pomysł jest. Nikt normalny nie tracił by czasu, aby tak to pleść coś chwilę. Ten drut mocujący kominek chwytu powietrza, jak dla mnie jest sporo za duży. Przemnóż jego grubość razy 35 i wyjdzie że musieli użyć nożyc hydraulicznych aby zawiązać supeł na nim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 1 Października 2017 Share Napisano 1 Października 2017 Tu świetnie się zapowiadahttps://www.drive2.ru/c/2900771/ Czy ktos moze ma namiar na blachy tego bagażnika (ten bagaznik) ? ewentualnie skan blach, ewentualnie namiar na dokumentację itd.?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TReS Napisano 1 Października 2017 Autor Share Napisano 1 Października 2017 Tu świetnie się zapowiadahttps://www.drive2.ru/c/2900771/ Czy ktos moze ma namiar na blachy tego bagażnika (ten bagaznik) ? ewentualnie skan blach, ewentualnie namiar na dokumentację itd.?? Chłopak co to buduje w komentarzach troche niżej pisze ze sam to zbudował ten bagażnik na to Pajero, jest tez tam render koparki na zabudowe pod Kraza wiec coś kombinuje wiecej na "handel"?? znasz ruskij jazik?? czeba bedzie napisac do niego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi