Jump to content

Hawker Hurricane Mk.1 Airfix 1/72

radoslaw6363
 Share

Recommended Posts

Huragan z 85 dyw.Francja Lille- Seclin ,Francja maj 1940r. Model ostatnio popularny z powodu,,Biedry'' która umieściła go na swojej półce obok świeżaków

Model chyba najlepszy w swojej skali na rynku, praca z nim to sama przyjemność. Od siebie dodałem kilka drobiazgów ,w kabinie pasy, celownik, lusterko wsteczne (ciekawe czy korzystali z niego podczas cofania ,czy tylko pilnowali żeby ich nikt nie wyprzedzał )

Światła pozycyjne na końcach płatów, przewód antenowy ,przewody hamulcowe i coś tam w komorze podwozia.

Niestety nadal nie radzę sobie z fotkami ,chyba jednak w moim ciężkim przypadku niezbędna będzie pomoc fachowa i namiot bezcieniowy.

ba78c92b0418ed5c.jpg

912904ea9b286d45.jpg

4578e158b3222dad.jpg

4c0cfadfd2e9395d.jpg

ac75924e3fe64821gen.jpg

af1104aea13acd3a.jpg

840dbfde5c2794b5.jpg

I z młodszym braciszkiem który również był wtedy z wizytą we Francji

99b693b7ea9b46e4.jpg

442325fae063c551.jpg

Edited by Guest

Mówisz, że praca z nim to sama przyjemność, ale jest tak, za przeproszeniem, upindolony farbą, jakbyś nie mógł go znieść i chciał go skończyć w jedno popołudnie.

Skąd wziąłeś pomysł na dorabianie lusterka? W sieci bardzo łatwo są dostępne przynajmniej dwa zdjęcia VY-C/G, na których ewidentnie żadnego lusterka nie ma...

Spitfire wyszedł Ci o klasę lepiej.

I w ogóle coś chyba modele z Biedry są za tanie, bo ludzie ich nie szanują, tylko lepią na chybcika.

Najlepsze, że i tak są droższe niż normalne wydania tych modeli, ale jakoś tak głupio nie kupić jak się na nie człowiek natknie gdzieś między nabiałem a słodyczami

Do biedry nie chodzę z tego powodu że do najbliższej mam ze 600km. Model kupiłem w prawilnym sklepie modelarskim

Niestety kabina to mój wytwór ta z zestawu była bardzo fajna tyle że ją złamałem i musiałem dorobić ,znalazłem w internecie lepszą i muszę zamówić będzie OK ! Poprawiłem przejście farby na nosie maszyny ,bo faktycznie nie za ładnie było

Oczy już nie te i wiele szczegółów widać dopiero na fotkach

Model zyskałby na plus gdybyś nie malował z z ręki przejścia kolorów.Szczególnie to widać na przodzie kadłuba i na spodzie.Jakaś taśma załatwiła by sprawę.Bardzo fajne są te wąskie taśmy Aizu.Bo jeżeli na górze to jakoś wygląda to między białym a czarnym jest kiepsko.Niestety ja też tak mam że na fotkach widać wszystkie babole Ale to chyba przychodzi z wiekiem.

I w ogóle coś chyba modele z Biedry są za tanie, bo ludzie ich nie szanują, tylko lepią na chybcika.

Najlepsze, że i tak są droższe niż normalne wydania tych modeli, ale jakoś tak głupio nie kupić jak się na nie człowiek natknie gdzieś między nabiałem a słodyczami

Widziałem, są to start packi z farbami i klejem. I przyznam że cena jest rewelacyjna, w sklepie modelarskim 49-50 złociszów a w biedrze 29, a teraz nawet chyba jeszcze obniżyli cenę

Jak na zakup dla malucha na nauki to rewelacja

A i samemu można się uposażyć