radoslaw6363 Napisano 14 Października 2017 Share Napisano 14 Października 2017 (edytowane) Huragan z 85 dyw.Francja Lille- Seclin ,Francja maj 1940r. Model ostatnio popularny z powodu,,Biedry'' która umieściła go na swojej półce obok świeżaków Model chyba najlepszy w swojej skali na rynku, praca z nim to sama przyjemność. Od siebie dodałem kilka drobiazgów ,w kabinie pasy, celownik, lusterko wsteczne (ciekawe czy korzystali z niego podczas cofania ,czy tylko pilnowali żeby ich nikt nie wyprzedzał ) Światła pozycyjne na końcach płatów, przewód antenowy ,przewody hamulcowe i coś tam w komorze podwozia. Niestety nadal nie radzę sobie z fotkami ,chyba jednak w moim ciężkim przypadku niezbędna będzie pomoc fachowa i namiot bezcieniowy. I z młodszym braciszkiem który również był wtedy z wizytą we Francji Edytowane 14 Października 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 14 Października 2017 Share Napisano 14 Października 2017 Mówisz, że praca z nim to sama przyjemność, ale jest tak, za przeproszeniem, upindolony farbą, jakbyś nie mógł go znieść i chciał go skończyć w jedno popołudnie. Skąd wziąłeś pomysł na dorabianie lusterka? W sieci bardzo łatwo są dostępne przynajmniej dwa zdjęcia VY-C/G, na których ewidentnie żadnego lusterka nie ma... Spitfire wyszedł Ci o klasę lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radoslaw6363 Napisano 14 Października 2017 Autor Share Napisano 14 Października 2017 Może było ? Ale jakiś łobuz urwał ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 14 Października 2017 Share Napisano 14 Października 2017 No dobrze, ale to są współczesne zdjęcia różnych Hurricane'ów. A tu masz zdjęcia samolotów 85sqn. z Francji: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radoslaw6363 Napisano 14 Października 2017 Autor Share Napisano 14 Października 2017 Hm ja widzę sporo więcej różnic nie tylko lusterko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 14 Października 2017 Share Napisano 14 Października 2017 Pilot nie zamknąłby kabiny:) Wkleiłeś pod złym kątem wiatrochron do kadłuba. Ślad łączenia formy na kołach warto byłoby przeszlifować. I w ogóle coś chyba modele z Biedry są za tanie, bo ludzie ich nie szanują, tylko lepią na chybcika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 14 Października 2017 Share Napisano 14 Października 2017 I w ogóle coś chyba modele z Biedry są za tanie, bo ludzie ich nie szanują, tylko lepią na chybcika. Najlepsze, że i tak są droższe niż normalne wydania tych modeli, ale jakoś tak głupio nie kupić jak się na nie człowiek natknie gdzieś między nabiałem a słodyczami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radoslaw6363 Napisano 14 Października 2017 Autor Share Napisano 14 Października 2017 Do biedry nie chodzę z tego powodu że do najbliższej mam ze 600km. Model kupiłem w prawilnym sklepie modelarskim Niestety kabina to mój wytwór ta z zestawu była bardzo fajna tyle że ją złamałem i musiałem dorobić ,znalazłem w internecie lepszą i muszę zamówić będzie OK ! Poprawiłem przejście farby na nosie maszyny ,bo faktycznie nie za ładnie było Oczy już nie te i wiele szczegółów widać dopiero na fotkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 14 Października 2017 Share Napisano 14 Października 2017 Model zyskałby na plus gdybyś nie malował z z ręki przejścia kolorów.Szczególnie to widać na przodzie kadłuba i na spodzie.Jakaś taśma załatwiła by sprawę.Bardzo fajne są te wąskie taśmy Aizu.Bo jeżeli na górze to jakoś wygląda to między białym a czarnym jest kiepsko.Niestety ja też tak mam że na fotkach widać wszystkie babole Ale to chyba przychodzi z wiekiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 16 Października 2017 Share Napisano 16 Października 2017 I w ogóle coś chyba modele z Biedry są za tanie, bo ludzie ich nie szanują, tylko lepią na chybcika. Najlepsze, że i tak są droższe niż normalne wydania tych modeli, ale jakoś tak głupio nie kupić jak się na nie człowiek natknie gdzieś między nabiałem a słodyczami Widziałem, są to start packi z farbami i klejem. I przyznam że cena jest rewelacyjna, w sklepie modelarskim 49-50 złociszów a w biedrze 29, a teraz nawet chyba jeszcze obniżyli cenę Jak na zakup dla malucha na nauki to rewelacja A i samemu można się uposażyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi