Korx Napisano 6 Listopada 2017 Share Napisano 6 Listopada 2017 Drogie koleżanki i koledzy... Potrzebuję jakiegoś dobrego pędzla do detali (do akryli). Aktualnie najmniejsze posiadane przeze mnie to naturalny 3/0 od Kolibri oraz sztuczne 5/0 od Kolibri i Vallejo Kolinsky Zastanawiam się nad zainwestowaniem w pędzel Tamiya z serii PRO albo może Citadel... Niestety w trójmieście mie mam nawet możliwości obejrzenia ich. Zostaje zakup przez internet i ewentualne ich odsyłanie co może być dość uciążliwe. Proszę o opinie na temat tych pędzli, najlepiej kogoś, kto ich używa/używał i w miarę porównanie wielkości z tymi, których aktualnie używam (szukam drobniejszego niż w/w - np. Tamiya Ultra fine PRO 2?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 6 Listopada 2017 Share Napisano 6 Listopada 2017 10/0 Renesans. Używam do malowania duperelków i oczek w figurkach 28 mm. Oprócz tego 5/0 i 2/0, tego samego producenta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 6 Listopada 2017 Share Napisano 6 Listopada 2017 Tamiya Fine, sztywne wlosie daje swietna kontrole nad tym gdzie malujesz. Idealny do malych detali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
push-up78 Napisano 7 Listopada 2017 Share Napisano 7 Listopada 2017 Jeśli chcesz z naturalnego włosia kolynski polecam Roubloff-a do kupienia na stronie EIKONON.PL. Nr 00 ultra fine .Cena za szt.14.90zł.Warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sjr Napisano 24 Listopada 2017 Share Napisano 24 Listopada 2017 a co myślicie o pędzelkach Kozłowskiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Korx Napisano 27 Listopada 2017 Autor Share Napisano 27 Listopada 2017 Na razie udało mi się dorwać 10/0 Vallejo. Zobaczę jak mi się tym maluję i ewentualnie będę szukał dalej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 27 Listopada 2017 Share Napisano 27 Listopada 2017 a co myślicie o pędzelkach Kozłowskiego? Używam od dłuższego czasu, chwalę sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi