Korx Posted November 6, 2017 Share Posted November 6, 2017 Drogie koleżanki i koledzy... Potrzebuję jakiegoś dobrego pędzla do detali (do akryli). Aktualnie najmniejsze posiadane przeze mnie to naturalny 3/0 od Kolibri oraz sztuczne 5/0 od Kolibri i Vallejo Kolinsky Zastanawiam się nad zainwestowaniem w pędzel Tamiya z serii PRO albo może Citadel... Niestety w trójmieście mie mam nawet możliwości obejrzenia ich. Zostaje zakup przez internet i ewentualne ich odsyłanie co może być dość uciążliwe. Proszę o opinie na temat tych pędzli, najlepiej kogoś, kto ich używa/używał i w miarę porównanie wielkości z tymi, których aktualnie używam (szukam drobniejszego niż w/w - np. Tamiya Ultra fine PRO 2?) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin M. Posted November 6, 2017 Share Posted November 6, 2017 10/0 Renesans. Używam do malowania duperelków i oczek w figurkach 28 mm. Oprócz tego 5/0 i 2/0, tego samego producenta. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moses Posted November 6, 2017 Share Posted November 6, 2017 Tamiya Fine, sztywne wlosie daje swietna kontrole nad tym gdzie malujesz. Idealny do malych detali Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
push-up78 Posted November 7, 2017 Share Posted November 7, 2017 Jeśli chcesz z naturalnego włosia kolynski polecam Roubloff-a do kupienia na stronie EIKONON.PL. Nr 00 ultra fine .Cena za szt.14.90zł.Warto. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sjr Posted November 24, 2017 Share Posted November 24, 2017 a co myślicie o pędzelkach Kozłowskiego? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Korx Posted November 27, 2017 Author Share Posted November 27, 2017 Na razie udało mi się dorwać 10/0 Vallejo. Zobaczę jak mi się tym maluję i ewentualnie będę szukał dalej... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
milczacy Posted November 27, 2017 Share Posted November 27, 2017 a co myślicie o pędzelkach Kozłowskiego? Używam od dłuższego czasu, chwalę sobie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts