pankot13 Napisano 12 Listopada 2017 Share Napisano 12 Listopada 2017 Witam wszystkich.Mój pierwszy warsztacik po długiej przerwie.Tamiya 35190.Model i akcesoria dostałem od kolegi za co jestem mu bardzo wdzięczny. Na razie wycinam i szpachluję .W miarę dalszych prac będę aktualizował fotki na bieżąco.Ciekaw jestem tych nowych farb Real Colors z AK.Jak będą mieszalne z Tamką to będzie ekstra.Pewnie trochę potrwa zanim pojawią się w naszych sklepach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 12 Listopada 2017 Share Napisano 12 Listopada 2017 Niezły worek żywicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 12 Listopada 2017 Share Napisano 12 Listopada 2017 Zobaczymy jak wyjdzie A po co Ci te farby AK? Tamka nie starcza? I tak tzw. autentyki o kant D można potłuc jak się chce modulacji używać. Ja maluję tylko Tamką - jak wychodzi możesz zobaczyć chociażby w warsztacie "Tobruka" (link w stopce). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 12 Listopada 2017 Autor Share Napisano 12 Listopada 2017 Żywica jest dedykowana do M3, ale parę bambeteli się dobierze. Natomiast farby AK właśnie by mi się przydały do poszerzenia palety Tamki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 12 Listopada 2017 Share Napisano 12 Listopada 2017 To testuj je Piotr. Czy one są śmierdzące? Bo jak tak to dla mnie odpadają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 12 Listopada 2017 Autor Share Napisano 12 Listopada 2017 To testuj je Piotr. Czy one są śmierdzące? Bo jak tak to dla mnie odpadają. To zależy jaki rozcieńczalnik użyjesz Krzysiek. . Można rozcieńczać mediami tamki,gunze itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 12 Listopada 2017 Share Napisano 12 Listopada 2017 Oki, na razie popatrzę jak ci budowa pójdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 13 Listopada 2017 Share Napisano 13 Listopada 2017 Popatrzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 19 Listopada 2017 Autor Share Napisano 19 Listopada 2017 Wieża gotowa: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 19 Listopada 2017 Share Napisano 19 Listopada 2017 To dobrze, bo malowanie już trochę bliżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 3 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 3 Grudnia 2017 Podkład zarzucony.Bambetele będę dodawał później. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 3 Grudnia 2017 Share Napisano 3 Grudnia 2017 Czym go będziesz malował Piotrek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 3 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 3 Grudnia 2017 Krzysiek czekam na farby AK REAL ACRYLIC LACQUER.Tak jak pisałem chcę sprawdzić jak się nimi maluje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 3 Grudnia 2017 Share Napisano 3 Grudnia 2017 Fakt, przecież pisałem że jestem ich ciekaw. Chwilowe zaćmienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 5 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2017 Baza pod zdrapki pryśnięta: Doszły też farby AK.Jestem z nich bardzo zadowolony.Pierwsze próby wykazały doskonałą mieszalność z akrylami Tamiya. Będą uzupełnieniem mojej palety tamki.Kolory "niby" autentyki,ale i tak będę mieszał po "swojemu.Rozcieńczalnik AK też współgra z Tamką i odwrotnie. Myślę,że AK poszło w dobrą stronę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 5 Grudnia 2017 Share Napisano 5 Grudnia 2017 Czekam na resztę. Farbki AK RCO mnie ciekawią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 6 Grudnia 2017 Share Napisano 6 Grudnia 2017 A jak smrodek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 6 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2017 Krzysiek na dedykowanym rozcieńczalniki delikatny zapach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 6 Grudnia 2017 Share Napisano 6 Grudnia 2017 To ich rewolucyjna... kopia Tamki i Gunze H Nawet pachną podobie. Choć z ich punktu widzenia rewolucja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TReS Napisano 6 Grudnia 2017 Share Napisano 6 Grudnia 2017 To ich rewolucyjna... kopia Tamki i Gunze H Nawet pachną podobie. Choć z ich punktu widzenia rewolucja Ak powoli widzi we wszystkim rewolucje co wypuszcza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 8 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2017 Baza psiknięta: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 9 Grudnia 2017 Share Napisano 9 Grudnia 2017 Rozumiem że jeszcze będziesz rozjaśniał? Początek już jest ładny, a możesz powiedzieć który to z tych kolorów jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 9 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2017 Krzysiek kolor to mix Tamki i AK nie do odtworzenia mieszany od ręki .W tym nie będzie większej modulacji.Rozjaśnienia są niewielkie na fotce to umknęło.Nie wiem dlaczego,ale te same foty z IMGUR na Modelwork i FB znacznie różnią się jakością.Na Modelwork są jakby zamazane.Na FB wyglądają o wiele ładniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 9 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2017 Trzeba go bardziej rozjaśnić. To co jest obecnie zniknie na późniejszych etapach. Tak zdaję sobie z tego sprawę.Po prostu ten będzie "inny".Bez ostrego CM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 4 Marca 2018 Autor Share Napisano 4 Marca 2018 Po filtrach,washu oraz małe obicia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi