subaroman Napisano 23 Listopada 2017 Share Napisano 23 Listopada 2017 Witam. Dzisiaj chcialem przedstawic Wam kolejny gotowy model do mojej kolekcji "Kulig 4ever". Budowe zaczalem wiele lat temu (to akurat nic dziwnego w moim przypadku) i ostatnio udalo mi sie go doskladac do konca. Nie bedzie to pierwszy taki projekt na forum, ale tego chyba nigdy za wiele. Mowa jest o miniaturce Lancera Evo 6 gr.N, ktorego to Janusz Kulig uzywal min. w rajdzie Niemiec w 2003 roku. Jako modele bazowe posluzyly zestawy Lancera Evo5 i Evo6 Tamiyi w skali 1/24, w ktorych pozamienialem podwozia, na potrzeby asfaltowego setupu zawieszenia. Poprawilem troszke klatke bezpieczenstwa, przerobilem deske rozdzielcza i dopasowalem wysokosc zawieszenia do n grupowego wygladu. Felgi nie sa takie jak byc powinny (powinny byc 17 calowe a nie 18 ), ale wszyscy wiemy, ze niema innej opcji, jak uzyc takich, jakie sa dostepne. Kalki pochodza z Reji, felgi z Mf-zone, chrom na przednich lampach i tarczach hamulcowych to Molotov w pisaku (ten produkt to jest cos rewelacyjnego, lapmy wygladaja dokladnie tak, jak sobie tego zyczylem). Dolozylem kilka blaszek, dorobilem antenki na dachu i pasy we wnetrzu. Efekt koncowy jest popawny, chociaz kilka rzeczy mogloby byc zrobione inaczej i ciut lepiej. Milego ogladania!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 23 Listopada 2017 Share Napisano 23 Listopada 2017 Bardzo ładny! Tylko biel chyba trochę za ciepła czy to wina zdjęć? Lampy faktycznie świetne, aż mi lampy w moich lancerach przestały się podobać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subaroman Napisano 23 Listopada 2017 Autor Share Napisano 23 Listopada 2017 (edytowane) Witaj. Model jest snieznobialy, na zdjeciach jakos tak dziwnie wyszedl. Wydawalo mi sie, ze nie jest to az tak razace, ale zaczyna mi sie to nie podobac. Chyba zrobie nowe foty, jak troszke slonca sie pokaze. Pozdrawiam. Edytowane 4 Grudnia 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadzior Napisano 30 Listopada 2017 Share Napisano 30 Listopada 2017 Nie mogę się napatrzeć. Kawał dobrej roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
19robi88 Napisano 3 Grudnia 2017 Share Napisano 3 Grudnia 2017 Nie moja dziedzina ale prze kozak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomcat28 Napisano 3 Grudnia 2017 Share Napisano 3 Grudnia 2017 Piękny! Pierwszy model cywilny, który mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 4 Grudnia 2017 Share Napisano 4 Grudnia 2017 przepiękny - mam nadzieję że będzie do pooglądania w Bielsku na wystawie w przyszłym roku:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angus73 Napisano 4 Grudnia 2017 Share Napisano 4 Grudnia 2017 BRAWO! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 4 Grudnia 2017 Share Napisano 4 Grudnia 2017 coż moe wiecej powiedziec, dla mnie super!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 5 Grudnia 2017 Share Napisano 5 Grudnia 2017 Genialny !!!. Detal, dokładność, czystość, dla mnie rewelacja . Czy o taki pisak Molotowa chodzi?: https://molotow.com.pl/markery,liquid-chrome/liquid-chrome-2mm Możesz coś więcej napisać o sposobie jego używania ( jaki rozmiar najlepszy, na jakie podłoże, itp.)?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamowski10 Napisano 8 Grudnia 2017 Share Napisano 8 Grudnia 2017 Piękny, inspirujący model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 9 Grudnia 2017 Share Napisano 9 Grudnia 2017 Pierwsza klasa wykonania! Cudo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subaroman Napisano 5 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2018 Ciesze sie, ze moja praca przypadla Wam do gustu. Pozdrawiam!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 7 Stycznia 2018 Share Napisano 7 Stycznia 2018 Świetny!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi