Rack Napisano 20 Stycznia 2018 Share Napisano 20 Stycznia 2018 Mnie Kolega ewpiga utwierdza w moich podejrzeniach, że można osiągnąć bardzo ciekawe efekty w sposób inny, niż obowiązujące kanony lub "prawdy objawione". Doceniam, że przedstawia swoje patenty i tajniki warsztatu, brawo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ewpiga Napisano 26 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2018 Podstawka już po wyschnięciu. Nim usadowię w niej model nałożyłem na pojazd kolejną „chudą” warstwę farby. Zrównoważyłem piaskową barwę na tyle pojazdu, przód pojazdu nieznacznie przyciemniłem. Jeszcze jeden objazd kolorem i wóz będzie pomalowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 5 Lutego 2018 Share Napisano 5 Lutego 2018 To już koniec zabawy z samym modelem? Klapy bagażnika jednak nie będzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ewpiga Napisano 6 Lutego 2018 Autor Share Napisano 6 Lutego 2018 Samochodzik prawie na finiszu, coś tam sobie malarsko przy nim poprawiam. Plan jest taki aby jutro osadzić go w podstawce, więc roboty jeszcze przy nim będzie sporo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 7 Lutego 2018 Share Napisano 7 Lutego 2018 Świetnie to wygląda, pierwsza klasa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ewpiga Napisano 8 Lutego 2018 Autor Share Napisano 8 Lutego 2018 Przed ostatecznym montażem w podstawce, model dla wygody obracania w dłoni jeszcze podkolorowałem. Nie jest to ostateczny wygląd, bo coś jeszcze przy nim poprawię gdy otoczenie krajobrazu dostanie swój kolor. Rant podstawki „przykurzyłem” farbką w spreju pryskając pionowym strumieniem z góry w dół, dzięki czemu uwypukliły się krawędzie wzorków. Wkleiłem fragment plastikowej płytki imitującej wodę, kałużę, rów albo brzeg rzeczki. W modelinie wyrzeźbiłem wstępny zarys brzegu… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi