_unknown_ Napisano 9 Grudnia 2017 Share Napisano 9 Grudnia 2017 Po ukończonym projekcie konkursowym, bez presji czasu biorę się za kolejne maleństwo. Na stół ląduje zestaw MAZ-7410 wraz z naczepą CHMZAP-9990 od Modelcollecta. Chińska marka szturmuje ostatnio rynek 1:72 i trzeba przyznać, że ich oferta robi naprawdę duże wrażenie, któremu uległem już dość dawno temu. W pudełku, bardzo dużo dobra. Gumowe opony do ciągnika (szkoda, że nie do naczepy także), po małej ramce z elementami fototrawionymi oraz przezroczystymi i dużo plastiku. Co jeszcze by się przydało to maski na szyby. Przymierzam się do malowania nr 3, takiego nieco zimowego kamo. Otwieram temat i zapraszam do współpracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 9 Grudnia 2017 Super Moderator Share Napisano 9 Grudnia 2017 Przyglądam się z uwagą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamilkar Napisano 9 Grudnia 2017 Share Napisano 9 Grudnia 2017 Paczam z pierwszego rzęda, bo to jedyna 72ka którą sobie zlepiem, na lawecie będzie ( już mam ) Modelcollectowy BMP-3 z ERĄ Tak z ciekawości ile sobie winszują za ten model MAZa z lawetą ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_unknown_ Napisano 9 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2017 Tak z ciekawości ile sobie winszują za ten model MAZa z lawetą ? Rozpiętość cenowa od 173 do 200 PLN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 9 Grudnia 2017 Share Napisano 9 Grudnia 2017 Skromne pudełeczko. ;) Uwielbiam ruskie ciężkie sprzęty wiec wstawiłem popcorn do mikrofali i zasiadam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 9 Grudnia 2017 Share Napisano 9 Grudnia 2017 siadam i paczam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_unknown_ Napisano 18 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 18 Grudnia 2017 Układ napędowy z zawieszeniem skończony i osadzony na ramie. Dla sprawdzenia oka i ręki zrobiłem przewody silnika, którego i tak nie będzie widać. Żeby mazik zyskał na dynamice będzie miał skręcone koła. W tym celu w odpowiednich miejscach przyciąłem nieco plastiku, bo producent oczywiście takiej ekstrawagancji nie przewiduje Bodaj największy mankament to spore dziury po wypychaczach, np. pod budą jest ich sporo. Trudno będzie tam zajrzeć, jednak irytujące odczucie pozostaje, tym bardziej, że przy tej skali dość trudno tam "manewrować" szpachlą. Uznałem, że zakleję to po prostu równo przyciętą taśmą maskującą, zobaczymy jaki będzie efekt po pryśnięciu podkładem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 18 Grudnia 2017 Share Napisano 18 Grudnia 2017 Coś mu będziesz na naczepę stawiał do zestawu? Korci mnie ten zestaw do spółki z T-90 czy T-14. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_unknown_ Napisano 18 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 18 Grudnia 2017 Coś mu będziesz na naczepę stawiał do zestawu? Korci mnie ten zestaw do spółki z T-90 czy T-14. Chciałbym posadzić Mi-24. Tym samym wskrzesiłbym mój niedokończony projekt z ubiegłorocznego konkursu letniego: viewtopic.php?f=86&t=54770 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 18 Grudnia 2017 Super Moderator Share Napisano 18 Grudnia 2017 Coś mu będziesz na naczepę stawiał do zestawu? Korci mnie ten zestaw do spółki z T-90 czy T-14. Chciałbym posadzić Mi-24. Tym samym wskrzesiłbym mój niedokończony projekt z ubiegłorocznego konkursu letniego: viewtopic.php?f=86&t=54770 A to taki Twój pomysł czy masz jakąś foteczkę do tego? Z chęcią zobaczyłbym taki skład Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_unknown_ Napisano 19 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2017 A to taki Twój pomysł czy masz jakąś foteczkę do tego? Z chęcią zobaczyłbym taki skład Zainspirowały mnie te fotki: http://www.muzeumwp.pl/galerie/60,mi-24-wyladowal-w-parku-plenerowym.php http://www.unishipping.net/projectdetails.php?id=30 I choć nie znalazłem przykładu MAZa 7410 z Mi-24 na lawecie, to pomyślałem sobie czemu nie, skoro niedokończony "krokodyl" leży w pudełku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 19 Grudnia 2017 Share Napisano 19 Grudnia 2017 Jak zrobisz to ze śmigłowcem, to... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 22 Grudnia 2017 Share Napisano 22 Grudnia 2017 No pomysł zacny, przeróbek Hokeja będzie sporo. Belka ogonowa do amputacji, skrzydła też. Ale jestem na tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_unknown_ Napisano 7 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2018 Powolutku jedziemy do przodu. Podwozie i buda pomalowałem Vallejo Olive Grey, następnie nieco rozjaśniłem Dark Greenem. Wnętrze kabiny to Turkus AMMO Miga. Zrobię otwarte drzwi od strony kierowcy, dlatego dodałem nieco kabli, żeby po zajrzeniu do środka nie wiało pustką ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 7 Stycznia 2018 Super Moderator Share Napisano 7 Stycznia 2018 Masz jakieś fotki tego wszystkiego, co we wnętrzu ramy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_unknown_ Napisano 12 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 12 Stycznia 2018 Masz jakieś fotki tego wszystkiego, co we wnętrzu ramy? Niestety nie dysponuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_unknown_ Napisano 25 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2018 Ciągnik złożony, kamuflaż namalowany. Zielony to Vallejo Air Dark Green, szary to miks Vallejo Air Neutral Grey i White Grey w stosunku 1:1, a czarny to po prostu Vallejo Air Black. Teraz czas na pomalowanie wszystkich lamp, po tym dojdą na nie metalowe siatki, na szyby wycieraczki etc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Danix Napisano 4 Lutego 2018 Share Napisano 4 Lutego 2018 Malowanie wygląda super. Ale czy siodło zostanie tak jak jest?? Realnie na pewno jest posmarowane grubą warstwą smaru, by był poślizg przy skręcaniu naczepy. Więc maskowania tam nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_unknown_ Napisano 8 Lutego 2018 Autor Share Napisano 8 Lutego 2018 Dzięki za słuszną uwagę, za bardzo popuściłem wodze fantazji i zasugerowałem się instrukcją malowania modelcollecta, która jest taka, że nie należy jej sobie zbytnio brać do serca ;) Wprowadzam ostatnie poprawki i wkrótce wrzucę fotki z komentarzem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_unknown_ Napisano 14 Lutego 2018 Autor Share Napisano 14 Lutego 2018 Lampy pomalowane, wycieraczki, siatki i inne drobne elementy dodane, wash zrobiony, zatem MAZa 7410 uważam za skończonego. Do wykonania śniegu posłużył mi dioramowy specyfik AK Interactive - Snow Microballoons. Wystarczyło zmieszać go z lakierem i nałożyć tam, gdzie trzeba. Teraz czas na naczepę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_unknown_ Napisano 19 Lutego 2018 Autor Share Napisano 19 Lutego 2018 Naczepa to jeden wieczór przyjemnej pracy. Proces malarski taki sam jak w przypadku ciągnika. Najpierw szary podkład One Shot, następnie kamo made in Vallejo: Dark Green, Black i Szary (Neutral Gray+White Grey). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 19 Lutego 2018 Share Napisano 19 Lutego 2018 No i fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_unknown_ Napisano 3 Marca 2018 Autor Share Napisano 3 Marca 2018 Naczepa zwashowana i uśnieżona. Jeśli chodzi o zestaw Modelcollecta to koniec prac. Jak będę miał wenę biorę się za Mi-24, żeby posadzić go na naczepie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 3 Marca 2018 Share Napisano 3 Marca 2018 Świetnie. Mam pytanie do ciebie czy Modelcollect daje możliwość skrętu kół ( kwestia ustawienia zwrotnic przy klejeniu) czy sam przerabiałeś układ ,żeby skręcić osie? Ups...już doczytałem pierwszą stronę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi