karambolis8 Napisano 9 Kwietnia 2018 Share Napisano 9 Kwietnia 2018 No i pozamiatane w temacie F-14 na długie lata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imt Napisano 9 Kwietnia 2018 Share Napisano 9 Kwietnia 2018 No i pozamiatane w temacie F-14 na długie lata no i super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 9 Kwietnia 2018 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2018 No nie tak bardzo super, bo zaraz AMK ogłosi że tak naprawdę to jednak nie robią tego D, tylko wypuszczą teraz B... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imt Napisano 9 Kwietnia 2018 Share Napisano 9 Kwietnia 2018 do czasu jak tamka i temat B pozamiata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 9 Kwietnia 2018 Share Napisano 9 Kwietnia 2018 A to nie jest tak, że mając A i D można sobie poskładać B? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imt Napisano 9 Kwietnia 2018 Share Napisano 9 Kwietnia 2018 poprawki w kabince i można Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 9 Kwietnia 2018 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2018 Zależy które B. Najpierw było B zrobione w postaci prototypów, potem było drugie B przemianowane z A+, zdaje się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIRO Napisano 9 Kwietnia 2018 Share Napisano 9 Kwietnia 2018 AMK niech dalej pokazuje zdjęcia rakiet i skrzydeł. No nie umniejszaj ich trudu! Jeszcze jeden kanał dolotowy pokazali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 9 Kwietnia 2018 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2018 Ale tylko lewy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 9 Kwietnia 2018 Share Napisano 9 Kwietnia 2018 No i pozamiatane w temacie F-14 na długie lata Tylko tak naprawdę czym pozamiata ? Brakiem jakiejkolwiek mechanizacji skrzydeł ? Model, który Tamka miała zastąpić ma prawie 30 lat i tam takie "duperel" były. Do tego walną znowu 400 zeta za zestaw i znowu mamy model dla wybranych... Ja bym tak szybko na AMK nie stawiał krzyżyka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 9 Kwietnia 2018 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2018 Brak mechanizacji skrzydeł to chyba bodaj jedyna wada tego modelu. Reszta to po prostu majstersztyk sztuki inżynierskiej. Jakościowo Tomcat Tamki bije na głowę chyba każdy (strzelam, przecież wszystkich nie widziałem) model w 48. To mało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 9 Kwietnia 2018 Share Napisano 9 Kwietnia 2018 Brak mechanizacji skrzydeł to chyba bodaj jedyna wada tego modelu.Reszta to po prostu majstersztyk sztuki inżynierskiej. Jakościowo Tomcat Tamki bije na głowę chyba każdy (strzelam, przecież wszystkich nie widziałem) model w 48. To mało? Tu akurat bym się nie zgodził co do "majstersztyków" można lepiej i więcej patrz Mosquito w 1/32. Tamka popełnia grzech zaniechania tak samo jak zrobili małego F-16 bieda edition... Mam nadzieję, że doczekamy kiedyś takiego tematu np. F-111 zrobionego na 100% możliwości Tamki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 10 Kwietnia 2018 Share Napisano 10 Kwietnia 2018 https://www.scalemates.com/kits/1136051-mikromir-de-havilland-dh-88-comet takie cudo się pojawiło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorian1997 Napisano 28 Kwietnia 2018 Share Napisano 28 Kwietnia 2018 Panowie poczekajmy na F-14 od AMK wtedy możemy porównać oba zestawy, choć czuje w kościach, że AMK zdeklasuje Tamiye pod każdym względem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 28 Kwietnia 2018 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2018 No przecież AMK już pokazał zdjęcia, choćby skrzydeł, gdzie linie podziału wyglądają jak rowy melioracyjne, więc tutaj z Tamką ten model nie ma najmniejszych szans. Owszem, Tamka pewnie dalej nie będzie miała mechanizacja skrzydeł, ale reszta, czyli spasowanie, jakość detali i linii podziału będzie raczej znacznie lepsza niż w modelu AMK. Gdybym miał obstawiać to AMK wygrać może z Tamką jedynie właśnie mechanizacją skrzydeł i może pokuszą się o lepsze zdetalowanie wnęk podwozia, które w F-14A Tamki były nieco zbyt uproszczone. Model Tamiya to inna liga niż AMK i nic nie wskazuje na to że AMK może ten dystans zniwelować, szczególnie po tym co pokazał do tej pory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 28 Kwietnia 2018 Share Napisano 28 Kwietnia 2018 Brak mechanizacji w F-14 Tamiya'i może i boli ale jak dużo modeli Hasegawy było robionych w tej konfiguracji? Kto będzie chciał to zrobi to i tak, bez pomocy zestawu fabrycznego. Co do ceny - 400 PLN to efekt różnych dodatków typu cło, podatki itp a nie wina producenta. Jak ktoś chce, to może sobie oficjalnie kupić w Japonii (hlj.com), ja za swój model zapłaciłem ok. 250 PLN, oficjalnie, bez żadnych kombinacji, ok 1,5 miesiąca oczekiwania i mogłem się cieszyć świetnym zestawem. Kleić i bawić się a nie stresować się niepotrzebnie Panowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 28 Kwietnia 2018 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2018 Cena raczej nie ma tu nic do rzeczy, praktycznie każdy azjatycki model można kupić sporo taniej sprowadzając go ze sklepu z Azji, o ile nie trafi się na cło i nie zapłaci VATu (cła na modele nie ma u nas, stawka wciąż jest 0% o ile wiem). Co do mechanizacji skrzydeł to akurat jest to ważny element, bo niewiele jest piękniejszych rzeczy na świecie niż Tomcat z rozłożonymi skrzydłami i opuszczonymi klapami, stojący na wyrzutni tuż przed startem. AMK daje dwie wersje skrzydeł i to jest bardzo fajne, to duża zaleta tego modelu, szczególnie gdy pokazali jakie fajne detale odtworzyli na tych skrzydłach. Gdyby Tamka zrobiła coś podobnego to by pewnie było pozamiatane, ale obstawiam że dadzą dokładnie te same skrzydła co w A, niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 9 Maja 2018 Autor Share Napisano 9 Maja 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 9 Maja 2018 Share Napisano 9 Maja 2018 I czego chcieć więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 9 Maja 2018 Autor Share Napisano 9 Maja 2018 Mechanizacji skrzydła. Szczerze mówiąc liczyłem na to, Tamka poszła jednak po linii najmniejszego oporu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 10 Maja 2018 Share Napisano 10 Maja 2018 Witam czy ktoś to zna? CH-34 army rescue 1:48 GALLERY MODEL / MRC made in china ale jakos nie mogę znaleźć ich strony ani zadnych informacji a model - rewelacyjny. Takie linie podzialu i nity chciałbym w skali 72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 11 Maja 2018 Autor Share Napisano 11 Maja 2018 Jaki chodzą parami, tym razem Zvezda: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 11 Maja 2018 Share Napisano 11 Maja 2018 Zvezda pewnie będzie tańsza od KH, a o spasowanie też nie ma się co martwić. Ciężko będzie nie kupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 11 Maja 2018 Autor Share Napisano 11 Maja 2018 Nie wiem czy jest sens skoro będzie Master Kinetica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 11 Maja 2018 Share Napisano 11 Maja 2018 Też będzie droższy od Zvezdy. Dodatkowo Master nie ma tak ciekawych malowań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi