Stojkovic Napisano 13 Stycznia 2018 Share Napisano 13 Stycznia 2018 Witajcie, Zamierzam zbudować DUKW z Iwo Jimy, widoczne na tym filmie: Chodzi oczywiście o Jean Molly Wyykorzystam tego dziadka Od razu zaznaczam, że nie będzie to super wierna replika, ze względu na brak odpowiednich części w leciwym juz zestawie Italeri. Co będzie się dało dorobię, ale nie zamierzam się katować niezgodnościa śrubek. Głównie chodzi mi o nieprzeciętny kamuflaż z Iwo Jimy. Planuję tez małą dioramę z pojazdem, w kontekście ataku na wyspę, choć może z nie aż tak ekstremalnie wykorzystanym DUKW jak poniżej. Wykorzystam w projekcie tez tych chłopaków Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 13 Stycznia 2018 Share Napisano 13 Stycznia 2018 Ooooooooo! Moja pierwsza „miłość” historyczna i modelarska! Pacyfik. Dawaj dawaj!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 16 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2018 Prace nad modelem trwają, a w międzyczasie zrobiłem mały research co do samej linii brzegowej i warunków lądowania na Iwo Jimie w 1945. Ciemna ziemia, a w zasadzie pył wulkaniczny zmieszany z rozmaitymi elementami palm i krzewów. W dniu lądowania na wyspie (fotka bardzo słaba - kadr z filmu) wyglądało to tak: Dzisiaj, to samo miejsce wygląda inaczej, choć nie ma az tak diametralnych róznic, nadal widac ciemną wulkaniczną ziemię przy samym brzegu. Jesli zdobędę kalki do tego egzemplarza DUKW, to będzie tan z tego kadru. Będzie wtedy trzeba dorobic numer "33" widoczny na foto. Szykuje się niezła przeprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 14 Lutego 2018 Autor Share Napisano 14 Lutego 2018 Witajcie, W temacie "kaczuchy" prace ida do przodu. Obecnie model gotowy do malowania. Przymierzyłem też część ładunku Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 14 Lutego 2018 Share Napisano 14 Lutego 2018 Dawaj dawaj!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 15 Lutego 2018 Share Napisano 15 Lutego 2018 Wyposażenie eleganckie. Maluj głównego bohatera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 3 Marca 2018 Autor Share Napisano 3 Marca 2018 Witajcie, W ostatnim czasie wykonałem malowanie z Iwo Jimy. Zdecydowanie najciekawsza wersja malowania, bo w samym OD wygląda strasznie nudno ten model. No filmie widac tylko jedną stronę pojazdu i to jeszcze pod dużym kątem... Czekam jeszcze na odpowiednie kalki do tego egzemplarza. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 3 Marca 2018 Share Napisano 3 Marca 2018 Ja czekam na ślady eksploatacji, plażę i figurantów. Dawaj dalej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 3 Marca 2018 Autor Share Napisano 3 Marca 2018 Wszystko w swoim czasie Będą obicia i brudzenie wulkaniczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 22 Marca 2018 Autor Share Napisano 22 Marca 2018 Witajcie, Model w końcowej fazie detalowania już pobrudzony. Wszystko by zdążyć na Bytom. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 22 Marca 2018 Share Napisano 22 Marca 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 23 Marca 2018 Share Napisano 23 Marca 2018 Jest fajnie. Model przyciąga wzrok- i o to chodzi. Rozumiem, że to połowa pracy. Kochany, wszystko ładnie pięknie, ale z powodu pośpiechu zapomniałeś zlikwidować dziury podczas montażu ram oszklenia. I mogłeś wymienić ten "kij baseballowy", na którym jest lustereczko. No chyba, że nałożysz na niego jeszcze "galanterii" wojennej. Pozdrawiam i czekam na dalsze inspiracje. Do roboty... Do roboty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 24 Marca 2018 Share Napisano 24 Marca 2018 Na żywo w H... lepiej wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 25 Marca 2018 Autor Share Napisano 25 Marca 2018 To już taka tradycja z moimi modelami. W Bytomiu prezentował się nieźle, zresztą zgarnąłem za niego wyróżnienie w klasie kołowców wojskowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 25 Września 2018 Autor Share Napisano 25 Września 2018 Zapraszam do galerii końcowej: viewtopic.php?f=68&t=62251 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi