DarkWing Napisano 20 Stycznia 2018 Share Napisano 20 Stycznia 2018 Model F-4J Hasegawy, wykonany "ekonomicznie" lub jak kto woli w randze "pułkownika" Jest to trzeci z serii dziesięciu wchodzących w skład "wymyślonej" kolekcji. Każdy z tej dziesiątki ma dla mnie jakieś osobiste mniejsze lub większe znaczenie dlatego nie zależy mi na zbudowaniu "super" modeli, a jedynie na ich posiadaniu. Po Mirage IIIC, Migu 21, powstał F-4J, w dalszej kolejności powstaną F-14, F-15, F-16, Mig-29, Mig-35, F4-D1 Skayray.... (niekoniecznie w tej kolejności) Póki co F-4J 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 21 Stycznia 2018 Share Napisano 21 Stycznia 2018 Rozumiem i popieram ideę robienia czystych modeli z pudła, ale brak washa w tej skali to trochę przesada, zwłaszcza na spodzie to razi w oczy. No i gwiazdę z lewej przykleiłeś do góry nogami. Niemniej Twój Phantom dalej jest śliczny, jak to Phantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martinezol Napisano 21 Stycznia 2018 Share Napisano 21 Stycznia 2018 Tak jak przedmowca pisal w tej skali wash nadalby mu charakteru a model duzo by zyskal ale popraw ta gwiazde do gory nogami i bedzie piknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 21 Stycznia 2018 Share Napisano 21 Stycznia 2018 No niestety, brak washa zabił ten model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarkWing Napisano 21 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2018 Taa.... z tą gwiazdą to nie wiem co powiedzieć .... Tyle razy model obracany w łapkach i potem zdjęcia i chyba nigdy bym nie zauważył gdyby nie Wy.... Cóż - wstyd - ale tak to jest... własnych błędów się nie widzi - i nie żebym się tłumaczył... :-/ Tak poważnie , jest tak jak pisałem i fakt, nie ma się czym chwalić (prędzej wstydzić), a galeria wrzucona tylko i wyłącznie dla mojej potomności... i myślę, że aż tak źle się nie prezentuje ;o) Aktualnie robię F4D-1 Skyray i na nim planuję poćwiczyć technikę malowania (głównie preshading) oraz konkretniejszy wash (nie tylko delikatne zalanie linii podziału) - bo przyznam, to u mnie w lotnictwie kuleje... Największe nadzieję wiążę z F-14 i MIG-29, może te dwa wrzucę na warsztat. Kusi mnie jednak bardzo, żeby cała ta skromna kolekcja byłą "czysta", taka wiecie - prosto z fabryki (bez zacieków, okopceń, odrapań), zobaczymy co mi wyjdzie ze Skyrayem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 11 Listopada 2018 Share Napisano 11 Listopada 2018 Brak washa w niczym by nie przeszkadzał, zabrakło cieni, ale to można jeszcze poprawić. Sam model, ładnie czysto sklejony. Powłoka antyodblaskowa przed wiatrochronem powinna być matowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 11 Listopada 2018 Share Napisano 11 Listopada 2018 SUPER!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi