zakurzony Posted January 26, 2018 Share Posted January 26, 2018 I ostatni model z serii radzieckiej (farba 4BO się skończyła ), Su-152 ze stajni Pegasusa. W założeniu miało być nieskomplikowanie, ze zmianą jedynie kół na te z serii KW z PST. Wraz z narastającym dyzgustem co do jakości modelu (wiem, że to wargaming. ale nieświadomy byłem, że aż tak, zresztą w tej skali i tak nie ma wyboru), coraz więcej zmian (i wydatków ). Skończyło się na masie wycinania i szpachlowania, gąskach z Grigorova i blaszkach Parta do KW. I ostatecznie wyszło tak: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ams Posted January 26, 2018 Share Posted January 26, 2018 Bardzo ładny, aż kusi żeby zrobić coś radzieckiego . Jedyne co bym poprawił to zadałbym nieco połysku na powierzchnie toczne kół. A poproszę jeszcze o info, czy jest w Polsce jakiś dystrybutor Grigorowa? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr_P Posted January 26, 2018 Share Posted January 26, 2018 Jak na Pegasus to rewelacja. Zresztą w ogóle rewelacja . Dużo pracy ale moim zdanie się opłacała. Szkoda tylko ,że blaszanych baniaków niue dałeś szwem na spód ,żeby się nue rzucały w oczy. Fakt,nje ma wyboru jeśli chodzi o SU-152. Ja swojego czasu zrobiłem własną konwersję do KW-9 bodajże ale tak ładnie jak twoja nie wyszła. Bardzo mi się podoba Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zakurzony Posted January 26, 2018 Author Share Posted January 26, 2018 Dziekuję Połysk na kołach jest, a raczej był i znikł pod brudzeniem nie lubię zbyt świecących wytarć kół, ale tu byłem ewidentnie zbyt kunktatorski. A co do szwów na zbiornikach to trochę jak Łysek poszedłem ślepo za producentem (juz nie pamietam - Part albo Extratech; akurat zbiorniki zostały po wcześniejszych modelach), ktory tak wlasnie to zaplanował. I sam szew wygląda na redukcyjny a nie montażowy Grigorov nie ma chyba dystrybutora w Polsce - w każdym razie kupowałem bezpośrednio na stronie. Ale sklep internetowy działa sprawnie, wysyłka jest szybka, problem jedynie z jej wysokim kosztem - aczkolwiek wybór świetnych gąsek i kół jest tak duży, że można kupić od razu hurtowo, też do innych modeli, czekających w wieloletniej kolejce Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
spiton Posted January 27, 2018 Share Posted January 27, 2018 wygląda MEGA. Fajny realistyczny malunek, i super beczki na paliwo. No i sam pojazd bardzo rzadki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jerzype Posted January 27, 2018 Share Posted January 27, 2018 Bardzo ładny, nie lubię modeli z przesadzonym washem, ta granica jest bardzo trudna do wyczucia w królewskiej skali 72, czasami się zastanawiam czy sobie jakiejś wielgachnej 35ki nie zrobić dla przyjemności i relaksu, zwłaszcza w brudzeniu:) Robisz dużo zielonych pojazdów, ale koniec farby to dobry pretekst by może spróbować czegoś w innym niż ruski zielony kolorze:) pozdrawiam! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
OLO Posted January 27, 2018 Share Posted January 27, 2018 Gratulację i podziwiam samozaparcie ,ja swojego łączyłem z KW z Italerii pozdrawiam OLO Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zakurzony Posted January 27, 2018 Author Share Posted January 27, 2018 Gratulacje przyjęte skromnie i z podziękowaniem Dopiero po uwadze jerzype uświadomiłem sobie rzeczywiście monochromatyczność moich ostatnich modeli niestety świadomość przyszła zbyt późno - zdążyłem juz zacząć kolejną serię, tym razem z polskim przedwojennym zielonym khaki.. Ale modele ciekawe, więc mam nadzieję, że będzie co pokazać na forum Bo jak powiedział poeta "jeszcze w zielone gramy" .. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rack Posted February 15, 2018 Share Posted February 15, 2018 Świetny . Aż ciężko się oprzeć, by nie powiedzieć: "gdyby nie było napisane, że to sklala 1:72, pomyślałbym, że to 1:35". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KW-2 Posted February 16, 2018 Share Posted February 16, 2018 Kolejna piękna miniaturka! Świetny model! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SAW Posted February 16, 2018 Share Posted February 16, 2018 Malowanie..powala. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wal Posted February 24, 2018 Share Posted February 24, 2018 Widać włożony wkład modelarskiej pracy. Gratuluję wykonania. pzdr Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts