zakurzony Napisano 26 Stycznia 2018 Napisano 26 Stycznia 2018 I ostatni model z serii radzieckiej (farba 4BO się skończyła ), Su-152 ze stajni Pegasusa. W założeniu miało być nieskomplikowanie, ze zmianą jedynie kół na te z serii KW z PST. Wraz z narastającym dyzgustem co do jakości modelu (wiem, że to wargaming. ale nieświadomy byłem, że aż tak, zresztą w tej skali i tak nie ma wyboru), coraz więcej zmian (i wydatków ). Skończyło się na masie wycinania i szpachlowania, gąskach z Grigorova i blaszkach Parta do KW. I ostatecznie wyszło tak: Cytuj
ams Napisano 26 Stycznia 2018 Napisano 26 Stycznia 2018 Bardzo ładny, aż kusi żeby zrobić coś radzieckiego . Jedyne co bym poprawił to zadałbym nieco połysku na powierzchnie toczne kół. A poproszę jeszcze o info, czy jest w Polsce jakiś dystrybutor Grigorowa? Cytuj
Piotr_P Napisano 26 Stycznia 2018 Napisano 26 Stycznia 2018 Jak na Pegasus to rewelacja. Zresztą w ogóle rewelacja . Dużo pracy ale moim zdanie się opłacała. Szkoda tylko ,że blaszanych baniaków niue dałeś szwem na spód ,żeby się nue rzucały w oczy. Fakt,nje ma wyboru jeśli chodzi o SU-152. Ja swojego czasu zrobiłem własną konwersję do KW-9 bodajże ale tak ładnie jak twoja nie wyszła. Bardzo mi się podoba Cytuj
zakurzony Napisano 26 Stycznia 2018 Autor Napisano 26 Stycznia 2018 Dziekuję Połysk na kołach jest, a raczej był i znikł pod brudzeniem nie lubię zbyt świecących wytarć kół, ale tu byłem ewidentnie zbyt kunktatorski. A co do szwów na zbiornikach to trochę jak Łysek poszedłem ślepo za producentem (juz nie pamietam - Part albo Extratech; akurat zbiorniki zostały po wcześniejszych modelach), ktory tak wlasnie to zaplanował. I sam szew wygląda na redukcyjny a nie montażowy Grigorov nie ma chyba dystrybutora w Polsce - w każdym razie kupowałem bezpośrednio na stronie. Ale sklep internetowy działa sprawnie, wysyłka jest szybka, problem jedynie z jej wysokim kosztem - aczkolwiek wybór świetnych gąsek i kół jest tak duży, że można kupić od razu hurtowo, też do innych modeli, czekających w wieloletniej kolejce Cytuj
spiton Napisano 27 Stycznia 2018 Napisano 27 Stycznia 2018 wygląda MEGA. Fajny realistyczny malunek, i super beczki na paliwo. No i sam pojazd bardzo rzadki. Cytuj
jerzype Napisano 27 Stycznia 2018 Napisano 27 Stycznia 2018 Bardzo ładny, nie lubię modeli z przesadzonym washem, ta granica jest bardzo trudna do wyczucia w królewskiej skali 72, czasami się zastanawiam czy sobie jakiejś wielgachnej 35ki nie zrobić dla przyjemności i relaksu, zwłaszcza w brudzeniu:) Robisz dużo zielonych pojazdów, ale koniec farby to dobry pretekst by może spróbować czegoś w innym niż ruski zielony kolorze:) pozdrawiam! Cytuj
OLO Napisano 27 Stycznia 2018 Napisano 27 Stycznia 2018 Gratulację i podziwiam samozaparcie ,ja swojego łączyłem z KW z Italerii pozdrawiam OLO Cytuj
zakurzony Napisano 27 Stycznia 2018 Autor Napisano 27 Stycznia 2018 Gratulacje przyjęte skromnie i z podziękowaniem Dopiero po uwadze jerzype uświadomiłem sobie rzeczywiście monochromatyczność moich ostatnich modeli niestety świadomość przyszła zbyt późno - zdążyłem juz zacząć kolejną serię, tym razem z polskim przedwojennym zielonym khaki.. Ale modele ciekawe, więc mam nadzieję, że będzie co pokazać na forum Bo jak powiedział poeta "jeszcze w zielone gramy" .. Cytuj
Rack Napisano 15 Lutego 2018 Napisano 15 Lutego 2018 Świetny . Aż ciężko się oprzeć, by nie powiedzieć: "gdyby nie było napisane, że to sklala 1:72, pomyślałbym, że to 1:35". Cytuj
Wal Napisano 24 Lutego 2018 Napisano 24 Lutego 2018 Widać włożony wkład modelarskiej pracy. Gratuluję wykonania. pzdr Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi