zakurzony Napisano 26 Stycznia 2018 Share Napisano 26 Stycznia 2018 I ostatni model z serii radzieckiej (farba 4BO się skończyła ), Su-152 ze stajni Pegasusa. W założeniu miało być nieskomplikowanie, ze zmianą jedynie kół na te z serii KW z PST. Wraz z narastającym dyzgustem co do jakości modelu (wiem, że to wargaming. ale nieświadomy byłem, że aż tak, zresztą w tej skali i tak nie ma wyboru), coraz więcej zmian (i wydatków ). Skończyło się na masie wycinania i szpachlowania, gąskach z Grigorova i blaszkach Parta do KW. I ostatecznie wyszło tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ams Napisano 26 Stycznia 2018 Share Napisano 26 Stycznia 2018 Bardzo ładny, aż kusi żeby zrobić coś radzieckiego . Jedyne co bym poprawił to zadałbym nieco połysku na powierzchnie toczne kół. A poproszę jeszcze o info, czy jest w Polsce jakiś dystrybutor Grigorowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 26 Stycznia 2018 Share Napisano 26 Stycznia 2018 Jak na Pegasus to rewelacja. Zresztą w ogóle rewelacja . Dużo pracy ale moim zdanie się opłacała. Szkoda tylko ,że blaszanych baniaków niue dałeś szwem na spód ,żeby się nue rzucały w oczy. Fakt,nje ma wyboru jeśli chodzi o SU-152. Ja swojego czasu zrobiłem własną konwersję do KW-9 bodajże ale tak ładnie jak twoja nie wyszła. Bardzo mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zakurzony Napisano 26 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2018 Dziekuję Połysk na kołach jest, a raczej był i znikł pod brudzeniem nie lubię zbyt świecących wytarć kół, ale tu byłem ewidentnie zbyt kunktatorski. A co do szwów na zbiornikach to trochę jak Łysek poszedłem ślepo za producentem (juz nie pamietam - Part albo Extratech; akurat zbiorniki zostały po wcześniejszych modelach), ktory tak wlasnie to zaplanował. I sam szew wygląda na redukcyjny a nie montażowy Grigorov nie ma chyba dystrybutora w Polsce - w każdym razie kupowałem bezpośrednio na stronie. Ale sklep internetowy działa sprawnie, wysyłka jest szybka, problem jedynie z jej wysokim kosztem - aczkolwiek wybór świetnych gąsek i kół jest tak duży, że można kupić od razu hurtowo, też do innych modeli, czekających w wieloletniej kolejce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 27 Stycznia 2018 Share Napisano 27 Stycznia 2018 wygląda MEGA. Fajny realistyczny malunek, i super beczki na paliwo. No i sam pojazd bardzo rzadki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jerzype Napisano 27 Stycznia 2018 Share Napisano 27 Stycznia 2018 Bardzo ładny, nie lubię modeli z przesadzonym washem, ta granica jest bardzo trudna do wyczucia w królewskiej skali 72, czasami się zastanawiam czy sobie jakiejś wielgachnej 35ki nie zrobić dla przyjemności i relaksu, zwłaszcza w brudzeniu:) Robisz dużo zielonych pojazdów, ale koniec farby to dobry pretekst by może spróbować czegoś w innym niż ruski zielony kolorze:) pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OLO Napisano 27 Stycznia 2018 Share Napisano 27 Stycznia 2018 Gratulację i podziwiam samozaparcie ,ja swojego łączyłem z KW z Italerii pozdrawiam OLO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zakurzony Napisano 27 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2018 Gratulacje przyjęte skromnie i z podziękowaniem Dopiero po uwadze jerzype uświadomiłem sobie rzeczywiście monochromatyczność moich ostatnich modeli niestety świadomość przyszła zbyt późno - zdążyłem juz zacząć kolejną serię, tym razem z polskim przedwojennym zielonym khaki.. Ale modele ciekawe, więc mam nadzieję, że będzie co pokazać na forum Bo jak powiedział poeta "jeszcze w zielone gramy" .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 15 Lutego 2018 Share Napisano 15 Lutego 2018 Świetny . Aż ciężko się oprzeć, by nie powiedzieć: "gdyby nie było napisane, że to sklala 1:72, pomyślałbym, że to 1:35". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 16 Lutego 2018 Share Napisano 16 Lutego 2018 Kolejna piękna miniaturka! Świetny model! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAW Napisano 16 Lutego 2018 Share Napisano 16 Lutego 2018 Malowanie..powala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wal Napisano 24 Lutego 2018 Share Napisano 24 Lutego 2018 Widać włożony wkład modelarskiej pracy. Gratuluję wykonania. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi