Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Odgrzebałem kolejny model, który czekał na kontynuację 2 lata. Stan zastany to gotowa bryła do malowania. No to jedziem z koksem...

2h maskowania paseczków taśmą 0.7mm i prawie żadnego postępu...

2myQcTa.jpg

Fb4KTuA.jpg

Pasy wydają się ciut za szerokie...

HPRLh5C.jpg

iq0M7EM.jpg

Model będzie na podstawce, więc dorobiłęm z drutu mosiężnego drabinkę

1mAymHo.jpg

wT1vEO1.jpg

G5nNKGp.jpg

Pozdrawiam,

Adam

Napisano

Z przeliczenia skali wyszło mi, że paseczki powinny mieć 0.6mm, a ja zastosowałem dla ułatwienia gotową taśmę micron 0.7mm więc tak, są za grube

Napisano

OOOOOOO, to lubię

Który wzór malowanka zrobisz? Najnowszy?

Drabince należą się obicia.
Polemizował bym z tym.
Napisano

Drabinka na razie jest w podkładzie tylko. Który wzór malowania to jeszcze nie wiem One czymś się różniły? Tzn wiem, że jest stare malowanie, które przy silniku nie ma czerwonego, ale to odpada na 100%. A reszta wizualnie jest dla mnie taka sama. Mylę się? Mówię tutaj tylko o samym malowaniu, nie lokalizacji szachownic czy numerów.

Napisano

Coś czuję, że będzie cacko. Kibicuję!

Napisano

W samym malowaniu jest właściwie jedna różnica w kształcie białego pola na przodzie kadłuba:

Z.A. "Iskry" z Radomia

Z.A. "Biało-Czerwone Iskry" z Dęblina

U Ciebie jest późniejsze malowanko

Reszta malowania w zasadzie jest skopiowana.

Pytałem bardziej o godełka, szachownice i inne znaczki, bo tu możliwości jest sporo

Napisano

Różnica jest spora, nie znałem tego malowania z Radomia. Moja będzie z Dęblina. Co do godełek itp to mam już jakieś kalkomanie, potem wrzucę co na nich jest i mam nadzieję ustalimy jak można je nałożyć na model

Napisano

No, na tym modelu to malowanie wzorków zbiegających się do kadłuba na skrzydłach i statecznikach chyba nie do końca się udało

Iskra BCI

24293967_307602076402639_8729052085142095641_n.jpg?oh=268a2c74595296e1fb09297eff0a16e5&oe=5AE0A76E
  • 4 weeks later...
Napisano

A ja mam pytanie odnośnie zestawu Arma Hobby. Jak się go sklejało? Miałeś jakieś duże problemy ze spasowaniem lub niedoróbkami? To malowanie jest tak samo łatwe jak złapać komara w locie za lewe jajo w rękawicy bokserskiej Powodzenia zwłaszcza że model już swoje wyleżał ;)

• 3 weeks later...
Napisano

Faktycznie zapowiada się bardzo fajnie.

Napisano

Trzymam kciuki, choć po maskowaniu nie bardzo ogarniam koncepcję na kolejność malowania

• Super Moderator
Napisano
Dzięki. Koncepcja jest prosta, jak dokleję ostatnie paski to dojdzie jeszcze maskol.
Koledze chyba bardziej chodziło o kolejność kolorów, maskowanie również. Przyznam, że sam zachodzę w głowę nad słusznością powyższych poczynań
  • Super Moderator
Napisano
To biały kolor bazowy z tego co mi karambolis8 mówił.

Na to pójdzie już tylko czerwony zdaje się.

To jeśli tak to zmienia to perspektywę mojego postrzegania
Napisano

A ja i tak nie czaję

Skoro ma iść tylko czerwony to czemu zamaskowane są cienkie paski (docelowo czerwone)