karambolis8 Napisano 31 Stycznia 2018 Share Napisano 31 Stycznia 2018 Witam. Odgrzebałem kolejny model, który czekał na kontynuację 2 lata. Stan zastany to gotowa bryła do malowania. No to jedziem z koksem... 2h maskowania paseczków taśmą 0.7mm i prawie żadnego postępu... Pasy wydają się ciut za szerokie... Model będzie na podstawce, więc dorobiłęm z drutu mosiężnego drabinkę Pozdrawiam, Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 31 Stycznia 2018 Share Napisano 31 Stycznia 2018 Fajne to malowanie się zapowiada, ale czy odstępy między paseczkami nie są za grube? Drabince należą się obicia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 1 Lutego 2018 Autor Share Napisano 1 Lutego 2018 Z przeliczenia skali wyszło mi, że paseczki powinny mieć 0.6mm, a ja zastosowałem dla ułatwienia gotową taśmę micron 0.7mm więc tak, są za grube Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 1 Lutego 2018 Share Napisano 1 Lutego 2018 OOOOOOO, to lubię Który wzór malowanka zrobisz? Najnowszy? Drabince należą się obicia.Polemizował bym z tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 1 Lutego 2018 Share Napisano 1 Lutego 2018 No, dobry temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 1 Lutego 2018 Autor Share Napisano 1 Lutego 2018 Drabinka na razie jest w podkładzie tylko. Który wzór malowania to jeszcze nie wiem One czymś się różniły? Tzn wiem, że jest stare malowanie, które przy silniku nie ma czerwonego, ale to odpada na 100%. A reszta wizualnie jest dla mnie taka sama. Mylę się? Mówię tutaj tylko o samym malowaniu, nie lokalizacji szachownic czy numerów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
joles Napisano 1 Lutego 2018 Share Napisano 1 Lutego 2018 Coś czuję, że będzie cacko. Kibicuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 1 Lutego 2018 Share Napisano 1 Lutego 2018 W samym malowaniu jest właściwie jedna różnica w kształcie białego pola na przodzie kadłuba: Z.A. "Iskry" z Radomia Z.A. "Biało-Czerwone Iskry" z Dęblina U Ciebie jest późniejsze malowanko Reszta malowania w zasadzie jest skopiowana. Pytałem bardziej o godełka, szachownice i inne znaczki, bo tu możliwości jest sporo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 1 Lutego 2018 Autor Share Napisano 1 Lutego 2018 Różnica jest spora, nie znałem tego malowania z Radomia. Moja będzie z Dęblina. Co do godełek itp to mam już jakieś kalkomanie, potem wrzucę co na nich jest i mam nadzieję ustalimy jak można je nałożyć na model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafalik Napisano 1 Lutego 2018 Share Napisano 1 Lutego 2018 Nie ma lekko z maskowaniem BC Iskry... ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 1 Lutego 2018 Share Napisano 1 Lutego 2018 No, na tym modelu to malowanie wzorków zbiegających się do kadłuba na skrzydłach i statecznikach chyba nie do końca się udało Iskra BCI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 1 Lutego 2018 Autor Share Napisano 1 Lutego 2018 Jak patrzę na te skrzydła i myślę, co mnie czeka to mi słabo ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariucha Napisano 2 Lutego 2018 Share Napisano 2 Lutego 2018 Patrzę na te zdjęcia z warsztatu i normalnie, nie wiem co bardziej podziwiać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biket26 Napisano 25 Lutego 2018 Share Napisano 25 Lutego 2018 A ja mam pytanie odnośnie zestawu Arma Hobby. Jak się go sklejało? Miałeś jakieś duże problemy ze spasowaniem lub niedoróbkami? To malowanie jest tak samo łatwe jak złapać komara w locie za lewe jajo w rękawicy bokserskiej Powodzenia zwłaszcza że model już swoje wyleżał ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 19 Marca 2018 Autor Share Napisano 19 Marca 2018 Zużyłem prawie całą rolkę Aizu Micron. Na szczęście widać już koniec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 19 Marca 2018 Share Napisano 19 Marca 2018 Zapowiada się niezwykle imponująco. Kupa roboty, byle farba nie podeszła pod te taśmy, bo Aizu nie trzyma najlepiej powierzchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 19 Marca 2018 Share Napisano 19 Marca 2018 Faktycznie zapowiada się bardzo fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 19 Marca 2018 Share Napisano 19 Marca 2018 Trzymam kciuki, choć po maskowaniu nie bardzo ogarniam koncepcję na kolejność malowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 19 Marca 2018 Autor Share Napisano 19 Marca 2018 Dzięki. Koncepcja jest prosta, jak dokleję ostatnie paski to dojdzie jeszcze maskol. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 19 Marca 2018 Super Moderator Share Napisano 19 Marca 2018 Dzięki. Koncepcja jest prosta, jak dokleję ostatnie paski to dojdzie jeszcze maskol.Koledze chyba bardziej chodziło o kolejność kolorów, maskowanie również. Przyznam, że sam zachodzę w głowę nad słusznością powyższych poczynań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 19 Marca 2018 Share Napisano 19 Marca 2018 Też myślałem że jest błąd, ale nie, maskowanie jest poprawne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 19 Marca 2018 Super Moderator Share Napisano 19 Marca 2018 A samolocik jest obecnie w podkładzie czy w białym Bo wygląda, jakby był w podkładzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 19 Marca 2018 Share Napisano 19 Marca 2018 To biały kolor bazowy z tego co mi karambolis8 mówił. Na to pójdzie już tylko czerwony zdaje się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 19 Marca 2018 Super Moderator Share Napisano 19 Marca 2018 To biały kolor bazowy z tego co mi karambolis8 mówił.Na to pójdzie już tylko czerwony zdaje się. To jeśli tak to zmienia to perspektywę mojego postrzegania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 19 Marca 2018 Share Napisano 19 Marca 2018 A ja i tak nie czaję Skoro ma iść tylko czerwony to czemu zamaskowane są cienkie paski (docelowo czerwone) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi