Marcin M. Napisano 8 Kwietnia 2018 Share Napisano 8 Kwietnia 2018 Dzień dobry. Jak to doprowadzę do końca, to figurek w skali 28 mm będę chyba miał na długo dosyć. Postanowiłem mojemu Jurandowi ze Spychowa domalować resztę kompaniji. Bazą jest ten przepiękny zestaw SMM - Town Guard. W kartoniku znalazłem: - 12 kwadratowych podstawek, losowo dobranych - 5 kostek z tarczami i elementami uzbrojenia (rohatyny, halabardy) - 12 figurek - 10 odlanych parami i dwie osobno; wspomniany Jurand i mnich ze sztandarem. Świetnie zdetalowane. Pozdrawiam, Marcin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 15 Kwietnia 2018 Share Napisano 15 Kwietnia 2018 Zastaw zaiste ładnie się prezentuje. Czekam zatem na twoje malunki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 15 Kwietnia 2018 Autor Share Napisano 15 Kwietnia 2018 Zacząłem od zapodkładowania tych trzech: Baza na buziach - dwarf skin i cadmium skin (VGC): Pierwszy raz użyłem reinkland flashshade od Citadeli jako washa. Rozjaśnienia. Pale flesh (VGC). Pozdrawiam, Marcin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 15 Kwietnia 2018 Super Moderator Share Napisano 15 Kwietnia 2018 Coś masz źle ustawione w aparacie, widać szum na zdjęciach. Przez co figurki są nie wyrażne. Ustaw czułość matrycy na 100 "ISO100". Powinno pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 17 Kwietnia 2018 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2018 Dzisiaj twarze i dłonie pokryłem warstwą cadian fleshtone, a wystające części light skin tone pactry. Oczy jak zwykle zaznaczone igłą 0.7 i odpowiednim kolorem na tęczówki. M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 22 Kwietnia 2018 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2018 Taki wzór kolorystyczny. A i tak większość figurki będzie zasłonięta przez tarcze (te z kolei planuję zrobić w barwach Juranda i Księstwa Mazowieckiego): pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 24 Kwietnia 2018 Autor Share Napisano 24 Kwietnia 2018 Po całości, na odpowiednie partie, dałem kolorowe washe Citadela, potem rozjaśnienia/cieniowanie odpowiednimi kolorami. Spodenki potrzebują jeszcze uwagi. Zacząłem kolorować ekwipunek. Zdjęć za nie zrobie lepszych przy tym świetle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 27 Kwietnia 2018 Autor Share Napisano 27 Kwietnia 2018 Sakiewki, torebki, styliska, broń... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 28 Kwietnia 2018 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2018 Tarcze. Ze Świnką, herbem Juranda i, powiedzmy, w barwach Księcia Mazowieckiego. W zestawie jest jeszcze trzecia, łatana, no ale komesa na Spychowie stać było na odnawianie ekwipunku, więc z tamtej zrezygnuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 2 Maja 2018 Autor Share Napisano 2 Maja 2018 Tarcze dostały wieku. Co sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 2 Maja 2018 Super Moderator Share Napisano 2 Maja 2018 Mnie się podobają wyglądają super, a będziesz dodawał jakieś ślady od miecza itp.? Wysłałem ci PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dbariusz Napisano 2 Maja 2018 Share Napisano 2 Maja 2018 Tarcze fajnie wyszły. Ale czy nie będzie rozbieżności kolorystycznej pomiędzy strojami żołdaków, a barwami na tarczach? Nie mają żadnych wspólnych elementów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 2 Maja 2018 Autor Share Napisano 2 Maja 2018 Tarcze fajnie wyszły. Ale czy nie będzie rozbieżności kolorystycznej pomiędzy strojami żołdaków, a barwami na tarczach?Nie mają żadnych wspólnych elementów. Zobaczę, jak to wyjdzie, najwyżej przemaluję, choć wolałbym uniknąć zbytniej monotonii. Na dobrą sprawę wszystkich jurandowych powinienem w czerwienie wsadzić. Figurki z tego zestawu mają przeróżne elementy ubioru, przez co trudno jakikolwiek wzór sobie dobrać; niektóre mają więcej żelaza na sobie, inne znów więcej płótna. Mam nadzieję, że całość wyjdzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 8 Maja 2018 Autor Share Napisano 8 Maja 2018 Dokończyłem broń, podmalowałem gdzie było potrzeba. Tarcze przymocowane tymczasowo, na ziarnko blutaka. Docelowo w miejscu łączenia użyję magnesów, jakich używają bitewniacy do bitsów, (znalazłem na allegro śr. 1 mm), bo szkoda montować na stałe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 8 Maja 2018 Share Napisano 8 Maja 2018 Fajna drużyna kiboli ze Spychowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 10 Maja 2018 Share Napisano 10 Maja 2018 Tu się satyra polityczna i przekaz podprogowy czai: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 10 Maja 2018 Autor Share Napisano 10 Maja 2018 Tu się satyra polityczna i przekaz podprogowy czai: A dejżesz Pan spokuj! Ale może Ścibor to artysta zaangażowany? Załuję, że ten gnom nie jest dostępny w sprzedaży... Ciekawe zatem, do kogo ci będą podobni. Zaczęci dopiero co i oszlifowani. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 15 Maja 2018 Autor Share Napisano 15 Maja 2018 W podkładzie jegomoście, twarze bardzo ładne. Dwóch będzie dzierżyło rohatyny, osiłkowi w kolczudze dam topór, jak również tarczę z barwami księcia mazowieckiego. Dotarły magnesiki, wkleiłem je w łapki. Będę musiał dorobić stylisko temu w kapturku, bo zestawowe połamało się w trakcie dopasowywania rączek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 19 Maja 2018 Autor Share Napisano 19 Maja 2018 Twarze, w sumie gotowe, na mieszance dwarf i cadmium skin, wash reikland fleshshade i rozjasnienia pale flesh, light skin i białym. Kaptury - mephiston red zwaszowany carrbourg crimson, najgłębsze cienie - fiolet mieszany z czerwonego i niebieskiego. Warstwa evil sunz scarlet i rozjaśnienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 20 Maja 2018 Share Napisano 20 Maja 2018 Gałki oczne to teraz najsłabszy punkt twarzy. Może jeszcze pomyślisz nad ich zmianą / poprawą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 24 Maja 2018 Autor Share Napisano 24 Maja 2018 Gałki oczne to teraz najsłabszy punkt twarzy. Może jeszcze pomyślisz nad ich zmianą / poprawą? Tylko ten w otwartym hełmie ma zeza. Poprawię. Tymczasem, musiałem poprawić tych trzech, com ich wcześniej zmalował. Nie dawała mi spokoju jaskrawość ich kubraków. Nijak nie pasowali do stonowanego w kolorach, Juranda. Przemalowałem - wehrmacht olive od VMC, wash nuln oil i rozjaśnienie po kantach goblin green VGC. Lepiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dbariusz Napisano 26 Maja 2018 Share Napisano 26 Maja 2018 Dużo lepiej Ja by jeszcze ten pomarańcz na dole stonował, bo jest za jaskrawy w stosunku do reszty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 31 Maja 2018 Autor Share Napisano 31 Maja 2018 Ja by jeszcze ten pomarańcz na dole stonował, bo jest za jaskrawy w stosunku do reszty. Zwaszowałem reikland fleshshade i pokryłem transparentną warstwą old rust, najwyżej dodam troche światła na wystające części, ale sadzę, że dobry kierunek obrałem: pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dbariusz Napisano 31 Maja 2018 Share Napisano 31 Maja 2018 I teraz wszystko gra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 6 Czerwca 2018 Autor Share Napisano 6 Czerwca 2018 Żal mi było zasłaniać detale, więc tarcze zrobiłem zdejmowalne. Kupiłem na allegro magnesiki neodymowe, całe 2 PLNy za 20 szt. Po wklejeniu jednego w rączkę figurki, drugi warto od razu zorientować biegunowo, coby później nie było zonka, że nam się odpycha: Wgłębienie w odpowiednim miejscu w tarczy, dość głębokie, żeby magnesik się mocno schował. I gotowe: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi