skikut87 Posted April 29, 2018 Share Posted April 29, 2018 Model miał być prostym relaksem i bazą to testowania nowych farb oraz weteringów, to też po prawie 3 miesiącach uznaję projekt za zakończony. Co do skłądalnosci modelu jak na dragona jest ok, trzeba tylko uważać przy montażu kraty wentylacyjnej silnika na dłuższym boku oraz na kilka baboli w instrukcji. Na minus modelu na pewno gumowe gąsienice które są po prostu za cienkie. Pz. II w malowaniu 22 Dywizji Pancernej, Październik 1942, Stalingrad Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
empit Posted April 29, 2018 Share Posted April 29, 2018 Zgrabna dwójeczka. Ale zaintrygowały mnie te gumowe gąsienice. Mam Pz.kpfw. II Ausf. F Dragona i są w nim MAGIC TRACKI. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skikut87 Posted April 29, 2018 Author Share Posted April 29, 2018 Zgrabna dwójeczka. Ale zaintrygowały mnie te gumowe gąsienice. Mam Pz.kpfw. II Ausf. F Dragona i są w nim MAGIC TRACKI. Zgadza się modele z pierwszej serii mają magic tracki, późniejsze wypusty są niestety wyposażone w DS track. Zresztą nie tylko pz II ale większość modeli dragona które np powróciły... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
michal0281 Posted April 29, 2018 Share Posted April 29, 2018 Szanowny Kolego, mase pracy poszlo na ten model, to jeszcze sie troche wysil i skocz do papierniczego i kup cos na tlo do tych zdjec, za fajnie wyszedl ten czolg zeby go pstrykac na czyms takim jak ty zrobiles! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted April 29, 2018 Share Posted April 29, 2018 Ciekawa kolorystyka. Samo wykonanie nie najgorsze, ale widać niedociągnięcia przy weatheringu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
majkel1 Posted April 30, 2018 Share Posted April 30, 2018 Witam Gąski to chyba nie gumowe , ani ds'y tylko friulmodel. Jednak jakoś kiepsko leżą. Może z jedno, dwa ogniwka wyjąć? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skikut87 Posted April 30, 2018 Author Share Posted April 30, 2018 Szanowny Kolego, mase pracy poszlo na ten model, to jeszcze sie troche wysil i skocz do papierniczego i kup cos na tlo do tych zdjec, za fajnie wyszedl ten czolg zeby go pstrykac na czyms takim jak ty zrobiles! Niestety poprzednie tło mi dziecko potargało a ciężko coś znaleść w niedziele lecz przy następnym modelu się poprawię Ciekawa kolorystyka. Samo wykonanie nie najgorsze, ale widać niedociągnięcia przy weatheringu. Tak jak pisałem testowałem chemię podpowiedz co Ci się nie widzi? WitamGąski to chyba nie gumowe , ani ds'y tylko friulmodel. Jednak jakoś kiepsko leżą. Może z jedno, dwa ogniwka wyjąć? Nie wyjmiesz już żadnego ogniwa bo po prostu nie założysz gąsienicy, gdy dodawałem jedno zwisy były za duże. W dodatku koła jezdne dragona są za szerokie i trzeba je wciskać w gąsienice Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panzer Machine Posted April 30, 2018 Share Posted April 30, 2018 Całkiem fajny Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts