Skocz do zawartości

Pz.Kpfw.II ausf.F Dragon 1:35 + RB + Friulmodel

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Model miał być prostym relaksem i bazą to testowania nowych farb oraz weteringów, to też po prawie 3 miesiącach uznaję projekt za zakończony. Co do skłądalnosci modelu jak na dragona jest ok, trzeba tylko uważać przy montażu kraty wentylacyjnej silnika na dłuższym boku oraz na kilka baboli w instrukcji. Na minus modelu na pewno gumowe gąsienice które są po prostu za cienkie.

Pz. II w malowaniu 22 Dywizji Pancernej, Październik 1942, Stalingrad

40874917515_8fe380efc0_c.jpg

40874915595_7128c1cbc7_c.jpg

27905404308_37105b9197_c.jpg

27905403838_7393d559eb_c.jpg

27905403018_41dfeab74b_c.jpg

27905402128_a7f09c1bd4_c.jpg

41732870112_19230a4c9a_c.jpg

27905401438_0a53d968f2_c.jpg

41732868172_4f8bf512d0_c.jpg

27905400648_e470c95c19_c.jpg

Napisano

Zgrabna dwójeczka. Ale zaintrygowały mnie te gumowe gąsienice. Mam Pz.kpfw. II Ausf. F Dragona i są w nim MAGIC TRACKI.

Napisano
Zgrabna dwójeczka. Ale zaintrygowały mnie te gumowe gąsienice. Mam Pz.kpfw. II Ausf. F Dragona i są w nim MAGIC TRACKI.

Zgadza się modele z pierwszej serii mają magic tracki, późniejsze wypusty są niestety wyposażone w DS track. Zresztą nie tylko pz II ale większość modeli dragona które np powróciły...

Napisano

Szanowny Kolego, mase pracy poszlo na ten model, to jeszcze sie troche wysil i skocz do papierniczego i kup cos na tlo do tych zdjec, za fajnie wyszedl ten czolg zeby go pstrykac na czyms takim jak ty zrobiles!

Napisano

Witam

Gąski to chyba nie gumowe , ani ds'y tylko friulmodel. Jednak jakoś kiepsko leżą. Może z jedno, dwa ogniwka wyjąć?

Napisano
Szanowny Kolego, mase pracy poszlo na ten model, to jeszcze sie troche wysil i skocz do papierniczego i kup cos na tlo do tych zdjec, za fajnie wyszedl ten czolg zeby go pstrykac na czyms takim jak ty zrobiles!

Niestety poprzednie tło mi dziecko potargało a ciężko coś znaleść w niedziele lecz przy następnym modelu się poprawię

Ciekawa kolorystyka. Samo wykonanie nie najgorsze, ale widać niedociągnięcia przy weatheringu.

Tak jak pisałem testowałem chemię:) podpowiedz co Ci się nie widzi?

Witam

Gąski to chyba nie gumowe , ani ds'y tylko friulmodel. Jednak jakoś kiepsko leżą. Może z jedno, dwa ogniwka wyjąć?

Nie wyjmiesz już żadnego ogniwa bo po prostu nie założysz gąsienicy, gdy dodawałem jedno zwisy były za duże.

W dodatku koła jezdne dragona są za szerokie i trzeba je wciskać w gąsienice