Melnikov Napisano 30 Czerwca 2018 Share Napisano 30 Czerwca 2018 Witam Po długich bojach skończyłem Mardera i Tygrysa. Nie wszystko wyszło dobrze, były problemy z modelami i podstawką. Nie starczyło mi czasu na dopicowanie wszystkiego. Modele zaraz wsiadają do kartonu i jutro rano jadą w bardzo daleką podróż. We wrześniu dowiozę do nich figurki i jakieś graty na pancerz typu beczki, hełmy itp. IMG_1190 by Mel Nikov, on Flickr IMG_1193 by Mel Nikov, on Flickr IMG_1196 by Mel Nikov, on Flickr IMG_1199 by Mel Nikov, on Flickr IMG_1202 by Mel Nikov, on Flickr IMG_1205 by Mel Nikov, on Flickr IMG_1208 by Mel Nikov, on Flickr IMG_1211 by Mel Nikov, on Flickr IMG_1214 by Mel Nikov, on Flickr IMG_1217 by Mel Nikov, on Flickr IMG_1220 by Mel Nikov, on Flickr IMG_1223 by Mel Nikov, on Flickr IMG_1226 by Mel Nikov, on Flickr IMG_1229 by Mel Nikov, on Flickr IMG_1232 by Mel Nikov, on Flickr IMG_1235 by Mel Nikov, on Flickr IMG_1238 by Mel Nikov, on Flickr IMG_1241 by Mel Nikov, on Flickr IMG_1244 by Mel Nikov, on Flickr IMG_1247 by Mel Nikov, on Flickr IMG_1259 by Mel Nikov, on Flickr IMG_1262 by Mel Nikov, on Flickr IMG_1271 by Mel Nikov, on Flickr IMG_1274 by Mel Nikov, on Flickr IMG_1277 by Mel Nikov, on Flickr IMG_1280 by Mel Nikov, on Flickr IMG_1284 by Mel Nikov, on Flickr Pozdrawiam Mel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seven up Napisano 30 Czerwca 2018 Share Napisano 30 Czerwca 2018 Mnie się podoba. Wszystko się ładnie komponuje. Roślinność super. Jedyny minusik ale to malusieńki to lufa Mardera. Rozwierć ją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Melnikov Napisano 1 Lipca 2018 Autor Share Napisano 1 Lipca 2018 Mnie się podoba. Wszystko się ładnie komponuje. Roślinność super. Jedyny minusik ale to malusieńki to lufa Mardera. Rozwierć ją. Musiałem i tak zwężać otwór. Był wielki jak pod kaliber 150 mm :-P Teraz będzie ciężko cokolwiek poprawić. Modele już w kartonie jadą ze mną do Polski, a tam nie mam żadnych narzędzi, ani pigmentów żeby przykurzyć lufę. Pozdrawiam Mel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 1 Lipca 2018 Share Napisano 1 Lipca 2018 zielenina maskująca pierwszorzędna - aż nie mogę się napatrzeć to jakiś gotowiec czy sam robiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
persyMG Napisano 1 Lipca 2018 Share Napisano 1 Lipca 2018 Dołączam, się do pytania - jakiej produkcji (jeśli gotowe) lub z czego (jeśli własne dzieło) są krzaczki maskujące? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Melnikov Napisano 1 Lipca 2018 Autor Share Napisano 1 Lipca 2018 zielenina maskująca pierwszorzędna - aż nie mogę się napatrzeć to jakiś gotowiec czy sam robiłeś? Dołączam, się do pytania - jakiej produkcji (jeśli gotowe) lub z czego (jeśli własne dzieło) są krzaczki maskujące? To są gotowe firmy Mininatur. zamontowane na szybko. Lepiej by wyglądały użyte jako listowie na gałązkach zrobionych z korzeni. Ale okazało, się, że już nie mam korzeni, a czasu było za mało żeby to dopieścić. Jak zwykle robię modele na ostatnią chwilę :-P Pozdrawiam Mel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 2 Lipca 2018 Share Napisano 2 Lipca 2018 Modele wyszły bardzo fajnie. Co do podstawki to niestety widać, że nie miałeś do niej natchnienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Melnikov Napisano 2 Lipca 2018 Autor Share Napisano 2 Lipca 2018 Modele wyszły bardzo fajnie.Co do podstawki to niestety widać, że nie miałeś do niej natchnienia. Dlaczego tak uważasz? Wiem, że nie jest pro. Póki co to maks moich możliwości. Pozdrawiam Mel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 2 Lipca 2018 Share Napisano 2 Lipca 2018 W mojej opinii podstawka wygląda bardzo płasko. Brak jej smaczków i detali które by przyciągały wzrok widza. Szczególne rzuca się w oczy brak wody. Dużo się napracowałeś dorabiając szczegóły i detale które miały wylądować w wodzie. Szkoda, że nie dociągnąłeś tematu to końca. Osobiście dodał bym więcej kolorów-odcieni szarości i czerni na nabrzeżu i chodniku oraz kilka odcieni pigmentów na spoinie bruku i drodze no i koniecznie woda. W tej chwili można odnieść wrażenie, że pojazdy i podstawkę wykonywały dwie różne osoby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Melnikov Napisano 2 Lipca 2018 Autor Share Napisano 2 Lipca 2018 W mojej opinii podstawka wygląda bardzo płasko. Brak jej smaczków i detali które by przyciągały wzrok widza. Szczególne rzuca się w oczy brak wody. Dużo się napracowałeś dorabiając szczegóły i detale które miały wylądować w wodzie. Szkoda, że nie dociągnąłeś tematu to końca. Osobiście dodał bym więcej kolorów-odcieni szarości i czerni na nabrzeżu i chodniku oraz kilka odcieni pigmentów na spoinie bruku i drodze no i koniecznie woda. W tej chwili można odnieść wrażenie, że pojazdy i podstawkę wykonywały dwie różne osoby. Płytki chodnikowe, krawężniki i murek ciagnąłem różnymi odcieniami szarego. Fugi może faktycznie mogły by być bardziej zróżnicowane, ale nie miałem tylu różnych pigmentów. Wodę wylewałem, ale nie wyszła. Nie miałem czasu na robienie od nowa. Więc syf, który wyszedł potraktowałem gipsem budowlanym i zrobiłem na szybko zastępczą opcję z opróżnionym zbiornikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 3 Lipca 2018 Share Napisano 3 Lipca 2018 To są gotowe firmy Mininatur Dzięki na namiary Obczaje ich wyroby bo prezentują się bardzo zacnie. Markuz pisał o wodzie... mnie to bardziej brakuje jakiś figurantów do tego Mardera bo tak na pierwszy rzut oka sprzęt wygląda na trochę porzucony (biorąc pod uwagę całą dioramę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Melnikov Napisano 4 Lipca 2018 Autor Share Napisano 4 Lipca 2018 To są gotowe firmy Mininatur Dzięki na namiary Obczaje ich wyroby bo prezentują się bardzo zacnie. Markuz pisał o wodzie... mnie to bardziej brakuje jakiś figurantów do tego Mardera bo tak na pierwszy rzut oka sprzęt wygląda na trochę porzucony (biorąc pod uwagę całą dioramę) Tak jak napisałem. Ludziki będą we wrześniu. Bo na drugą połowę tego miesiąca mam termin oddania całości. Teraz jestem na urlopie. Wracam z niego i biorę się za ludziki. Farby do mundurów SS kupiłem jakiś czas temu. Czuję, że same mundury nie będą tak trudne jak pomalowanie twarzy. Wiele razy podchodzilem do tematu malowania figurek i zawsze była lipa. Teraz liczę, że starczy mi sił i w końcu i moje modele będą bardziej żywe, bo nauczę się malować postacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 5 Lipca 2018 Share Napisano 5 Lipca 2018 Modele ładnie, choć trochę brakuje na nich kurzu. Natomiast to że brak wody to ok, ale powinna być jakaś linia wodna na tym murze. Na pewno inny syf byłby pod wodą i nad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Melnikov Napisano 15 Września 2018 Autor Share Napisano 15 Września 2018 Witam. Modele doczekały się swoich figurek. Traktujcie łagodnie, albowiem są to moje pierwsze figurki. Trochę się bałem malowania ludzików i unikałem tego. Ale jak przy kolejnych bardziej się przyłożę to myślę, że będą miały zadowalający poziom. Aha. Nie oceniajcie zgodności mundurów. Te zapewne nie pokrywają się z rzeczywistością. Dostałem takie figurki od właściciela modeli i dostałem od niego wytyczne odnośnie kolorów ubrań ;-) DSC_0462 by Mel Nikov, on Flickr DSC_0458 by Mel Nikov, on Flickr DSC_0457 by Mel Nikov, on Flickr DSC_0464 by Mel Nikov, on Flickr DSC_0453 by Mel Nikov, on Flickr DSC_0466 by Mel Nikov, on Flickr DSC_0463 by Mel Nikov, on Flickr DSC_0460 by Mel Nikov, on Flickr DSC_0467 by Mel Nikov, on Flickr DSC_0461 by Mel Nikov, on Flickr DSC_0459 by Mel Nikov, on Flickr DSC_0465 by Mel Nikov, on Flickr Pozdrawiam Mel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iincognito Napisano 24 Września 2018 Share Napisano 24 Września 2018 Jak na "niechęć" malowania figurek to moim zdaniem wyszły okej. Lampy drogowe były gotowe czy sam je tworzyłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Melnikov Napisano 24 Września 2018 Autor Share Napisano 24 Września 2018 Jak na "niechęć" malowania figurek to moim zdaniem wyszły okej. Lampy drogowe były gotowe czy sam je tworzyłeś? Lampy to gotowce. Tamiya jeśli dobrze pamiętam. Planowałem je jeszcze podpiąć pod prąd, ale zabrakło weny, a później czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jerzype Napisano 27 Września 2018 Share Napisano 27 Września 2018 Ładna robota, model tygrysa za czysty wg mnie ale to kwestia gustu, bruk natomiast znakomity. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Melnikov Napisano 27 Września 2018 Autor Share Napisano 27 Września 2018 Ładna robota, model tygrysa za czysty wg mnie ale to kwestia gustu, bruk natomiast znakomity. Dzieki. Nie lubię brudnych modeli. Ale fakt, więcej kurzu by się zdało ;-) Bruk ma sporą wadę. A w sumie dwie. -Źle ułożona kostka -Brak rys po gąsienicach ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi