DarkWing Napisano 2 Lipca 2018 Share Napisano 2 Lipca 2018 Witam Przedstawiam model, który miałem zrobić sobie ot.. tak, w ramach odpoczynku od "dużego" sklejania, dla zabicia nudy w czasie zwolnienia lekarskiego.... Muszę dodać, że całośc zrobiona w zasadzie na 1,5 ręki - prawa złamana w przedramieniu i nadgarstku Riich Models - pierwszy raz mam do czynienia z tą marką, a wybrałem ten model tylko i wyłącznie ze względu na skalę. Jakość taka sobie... są elementy spasowane całkiem nieźle, ale i są takie, które wymagały troszkę wysiłku. Jakość wyprasek oceniam 6/10. Może gdyby obydwie łapki były sprawne to wyszedłby lepiej... a może nie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 2 Lipca 2018 Super Moderator Share Napisano 2 Lipca 2018 Jakość taka sobie... są elementy spasowane całkiem nieźle, ale i są takie, które wymagały troszkę wysiłku. Ale w ogólnym odbiorze - łajba prezentuje się fajniusio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 2 Lipca 2018 Share Napisano 2 Lipca 2018 Nie do końca przekonują mnie zacieki pod otworami przelewowymi i te esy floresy. No i dziobowy maszt jest chyba krzywo. Za to bardzo podoba mi sie faktura tej czerni na kadlubie. Ogólnie prezentuje się fajnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 2 Lipca 2018 Share Napisano 2 Lipca 2018 Poza wspomnianymi wyżej relingi i olinowanie do poprawki. Zadrapki sa jakieś dziwne, jakby zrobione ołówkiem ( zakładam że o tych esach floresach pisze Hans ). No i jak zwykle pod linią wodną nUFka Funkiel, może powinieneś sie przerzucić na Łoterlajny? Ogólnie jednak widzę postęp i góra wygląda nawet całkiem fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 2 Lipca 2018 Share Napisano 2 Lipca 2018 Gała ma rację - te relingi stanowczo zbyt "pancerne" nawet jak na taką skalę: ogólnie modelik bardzo fajny - mi się podoba poza tym ma potencjał, bo jak dodawali zimorodka to zawsze można się pokusić o jakąś dioramę gy się ma sporo miejsca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 2 Lipca 2018 Share Napisano 2 Lipca 2018 Ja bym jednak powiedział, że największą wadą jest fakt że nie ma żadnej "wkładki" w środku kadłuba i przez otwory przelewowe widać wszystko na wylot, a tam w środku powinien być, no... okręt Ale poza tym, eh, fajny! Też chciałem sobie zbudować coś z typu Gato, ale jak się zacząłem wpatrywać w zdjęcia poszczególnych okrętów i wyłapywać subtelne różnice między nimi to uff... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wielkamucha Napisano 16 Grudnia 2018 Share Napisano 16 Grudnia 2018 (edytowane) Dopiero teraz widzę, jak dużą miałem przerwę od Forum, skoro takie coś mi umknęło... Pewno dostanę złotą łopatę, ale jednak dorzucę swoje "3 grosze" Na ten model też ostrzę sobie zęby, bo skala taka interesująca i w sumie niewiele różni się podziałem i szczegółami od Trumpetera w 1/144. Ciekawy byłem, jak wychodzi "w praniu", ale jak czytam, było nie najgorzej. Model fajnie wygląda, podoba mi się zdetalowanie działa 3", choć relingom na kiosku trochę moim zdaniem brakuje - ale przy tej skali i z jedną ręką to się wcale nie dziwię... O relingach na górnej platformie przy peryskopach kolega jednak zapomniał... Model podoba mi się. Jako fan tej klasy powiem jednak - ale bez złośliwości - że USS Gato to nie jest. SS212 nie nosił (a przynajmniej nie w tym okresie i w takim ukompletowaniu) osłon śrub na rufie i nigdy nie miał takich rufowych wyrzutni... Bez złośliwości - bo ten sam błąd jest zarówno we wspomnianym Trumpeterze w skali 1/144, jak i w większym Revellu w 1/72. bzzz-bzzz Edytowane 16 Grudnia 2018 przez wielkamucha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi