michal0281 Napisano 4 Lipca 2018 Share Napisano 4 Lipca 2018 Witam Wszystkich. Udalo sie ulepic i wymalowac. Kwitow na te kamo nie mam, zainspirowalem sie obrazkiem pantery z kwietnia 45, cala zielona z duzymi plamami w bronzie, postanowilem cos podobnego tu zrobic, do tego ekrany pancerne z demobilu, zapraszam do ogladania i komentowania. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakx Napisano 7 Lipca 2018 Share Napisano 7 Lipca 2018 Nie będę dyskutował o poprawności historycznej, bo do tej pory nie zgłębiałem tematu ale sam model prezentuje się bardzo dobrze. Nie jest przesadnie obity, subtelnie pobrudzony - jestem na tak! Pozdrawiam, Jakx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Taki Jeden Napisano 7 Lipca 2018 Share Napisano 7 Lipca 2018 Lufa jakim kolorem malowana i dlaczego takim ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 7 Lipca 2018 Autor Share Napisano 7 Lipca 2018 Nie będę dyskutował o poprawności historycznej, bo do tej pory nie zgłębiałem tematu ale sam model prezentuje się bardzo dobrze. Nie jest przesadnie obity, subtelnie pobrudzony - jestem na tak! Pozdrawiam, Jakx Ciesze sie, se sie Tobie podoba. Lufa jakim kolorem malowana i dlaczego takim ? Widzialem czasami w poznowojennych modelach jak robili ludzie ciemnoszare lufki (moze to oddaje pomysl, ze armata byla wymieniana i nie przemalowali, a podklad na lufach to nie minia? ale pewnosci nie mam), do malowania podchodzilem dosc luzno i postanowilem, ze tak bedzie fajnie, odcieniem kierowalem sie za krolewskim tygrysem w wykonaniu J.Miga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Taki Jeden Napisano 7 Lipca 2018 Share Napisano 7 Lipca 2018 Dzięki, bardzo fajny smaczek. W ogóle bardzo ładny model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 7 Lipca 2018 Share Napisano 7 Lipca 2018 Lufa działa fabrycznie była w takim szarym kolorze podkładowym. Przy wymianie w warunkach polowych często pozostawała w takim kolorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 8 Lipca 2018 Share Napisano 8 Lipca 2018 Śliczny, podoba mi się! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 8 Lipca 2018 Share Napisano 8 Lipca 2018 Mnie również się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panDespota Napisano 8 Lipca 2018 Share Napisano 8 Lipca 2018 Ładne stonowane malowanie. Te skrzynki można było jakoś inaczej ułożyć bo za duży ład tam z tyłu na pace panuje. Tak na serio to nie miałem się do czego przyczepić ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jerzype Napisano 8 Lipca 2018 Share Napisano 8 Lipca 2018 Ładnie pomalowany ale... jednostajność zabija ten model, trudno mi go ocenić przez to, poprzedni mi przypadł bardziej, temu brak życia, zwłaszcza że jest bez figurki czy podstawki to każdy detal skupia dużo bardziej wzrok, ja bym go bardziej ubrudził, zróżnicował nieco, ale to mój gust i każdy ma swoją wizję co chce mieć na półce w kolekcji. Lufa fajnie wygląda i ten element ożywia model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 9 Lipca 2018 Autor Share Napisano 9 Lipca 2018 Fajnie, ze sa osoby ktorym sie podoba, co do uwag Kolegi "jerzype" to przyznam, ze jakos tak tej jednostajnosci nie dostrzegam, natomiast zgadzam sie ze fugurki nadaja zycia modelowi i by sie tu przydaly, tak po prawdzie to kazdy model pancerki powinien miec ludziki i podstawke, ale swiat nie jest idealny... no i to jest wlasnie taka sytuacja, zabraklo weny, moze kiedys... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi