Jump to content

Panzer IV/70 (jagdpanzer) 1/35 tamiya

michal0281
 Share

Recommended Posts

Witam Wszystkich.

Udalo sie ulepic i wymalowac. Kwitow na te kamo nie mam, zainspirowalem sie obrazkiem pantery z kwietnia 45, cala zielona z duzymi plamami w bronzie, postanowilem cos podobnego tu zrobic, do tego ekrany pancerne z demobilu, zapraszam do ogladania i komentowania.

upload_-1

upload_-1

upload_-1

upload_-1

upload_-1

• Like 1

Nie będę dyskutował o poprawności historycznej, bo do tej pory nie zgłębiałem tematu ale sam model prezentuje się bardzo dobrze. Nie jest przesadnie obity, subtelnie pobrudzony - jestem na tak!

Pozdrawiam,

Jakx

Nie będę dyskutował o poprawności historycznej, bo do tej pory nie zgłębiałem tematu ale sam model prezentuje się bardzo dobrze. Nie jest przesadnie obity, subtelnie pobrudzony - jestem na tak!

Pozdrawiam,

Jakx

Ciesze sie, se sie Tobie podoba.

Lufa jakim kolorem malowana i dlaczego takim ?

Widzialem czasami w poznowojennych modelach jak robili ludzie ciemnoszare lufki (moze to oddaje pomysl, ze armata byla wymieniana i nie przemalowali, a podklad na lufach to nie minia? ale pewnosci nie mam), do malowania podchodzilem dosc luzno i postanowilem, ze tak bedzie fajnie, odcieniem kierowalem sie za krolewskim tygrysem w wykonaniu J.Miga

Ładnie pomalowany ale... jednostajność zabija ten model, trudno mi go ocenić przez to, poprzedni mi przypadł bardziej, temu brak życia, zwłaszcza że jest bez figurki czy podstawki to każdy detal skupia dużo bardziej wzrok, ja bym go bardziej ubrudził, zróżnicował nieco, ale to mój gust i każdy ma swoją wizję co chce mieć na półce w kolekcji. Lufa fajnie wygląda i ten element ożywia model.

Fajnie, ze sa osoby ktorym sie podoba, co do uwag Kolegi "jerzype" to przyznam, ze jakos tak tej jednostajnosci nie dostrzegam, natomiast zgadzam sie ze fugurki nadaja zycia modelowi i by sie tu przydaly, tak po prawdzie to kazdy model pancerki powinien miec ludziki i podstawke, ale swiat nie jest idealny... no i to jest wlasnie taka sytuacja, zabraklo weny, moze kiedys...