Tap-chan Napisano 29 Lipca 2018 Share Napisano 29 Lipca 2018 Próbował już ktoś maziać modele tymi lakierami Hataki? Jestem ciekaw jak się sprawdzają. Niestety, Vallejo PU (Gloss) jest badziewny. Nie da się uzyskać ładnej, gładkiej powierzchni. Matowy i satynowy jeszcze chyba ujdą. Przesiadłbym się X-22 Tamki albo GX-100 Gunze, ale oba są w słoiczkach, butelka jest o wiele wygodniejsza. No i ciekawe, czy można Hatakę rozcieńczać MLT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Taki Jeden Napisano 29 Lipca 2018 Share Napisano 29 Lipca 2018 Przesiadłbym się X-22 Tamki albo GX-100 Gunze, ale oba są w słoiczkach, butelka jest o wiele wygodniejsza. A ty to chcesz pić, czy tym malować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 29 Lipca 2018 Autor Share Napisano 29 Lipca 2018 Słoiki są dobre do wąchania Butelki są wygodniejsze przy przelewaniu i dozowaniu. Plus tą Hatakę można dorwać w 60ml butli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariucha Napisano 29 Lipca 2018 Share Napisano 29 Lipca 2018 To przelej sobie je do buteleczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marskan Napisano 29 Lipca 2018 Share Napisano 29 Lipca 2018 Używam błyszczącego i matowego i z obu jestem zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 30 Lipca 2018 Autor Share Napisano 30 Lipca 2018 A jak w porównaniu z Tamką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marskan Napisano 30 Lipca 2018 Share Napisano 30 Lipca 2018 A jak w porównaniu z Tamką? Nie wiem, nigdy nie używałem Tamki. Nie gorszy od lakierów Humbrolla i Model Master - bo tych kiedyś używałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 30 Lipca 2018 Share Napisano 30 Lipca 2018 Lakiery Hataki z serii pomarańczowej są bardzo dobre. Nie zanotowałem z nimi żadnych problemów. Tylko mat jest naprawdę bardzo matowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Testament68 Napisano 6 Sierpnia 2018 Share Napisano 6 Sierpnia 2018 Super. To dla mnie aktualny temat. W jakich proporcjach i czym rozcieńczać Hataka serii pomarańczowej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rektor Napisano 6 Sierpnia 2018 Share Napisano 6 Sierpnia 2018 Pozwalam sobie przekierować. Obiektywne opinie zawsze są w cenie. Oprócz rozcieńczalnika firmowego Koledzy rozcieńczają z pozytywnym skutkiem Levelling Thinnerem Gunze. https://www.modelpaint.pl/2017/04/06/opinie-o-lakierach-orange-line-z-hataka-hobby/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Testament68 Napisano 7 Sierpnia 2018 Share Napisano 7 Sierpnia 2018 Extra. Dziękuje za szybką odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi