Tap-chan Napisano 29 Lipca 2018 Napisano 29 Lipca 2018 Próbował już ktoś maziać modele tymi lakierami Hataki? Jestem ciekaw jak się sprawdzają. Niestety, Vallejo PU (Gloss) jest badziewny. Nie da się uzyskać ładnej, gładkiej powierzchni. Matowy i satynowy jeszcze chyba ujdą. Przesiadłbym się X-22 Tamki albo GX-100 Gunze, ale oba są w słoiczkach, butelka jest o wiele wygodniejsza. No i ciekawe, czy można Hatakę rozcieńczać MLT. Cytuj
Taki Jeden Napisano 29 Lipca 2018 Napisano 29 Lipca 2018 Przesiadłbym się X-22 Tamki albo GX-100 Gunze, ale oba są w słoiczkach, butelka jest o wiele wygodniejsza. A ty to chcesz pić, czy tym malować? Cytuj
Tap-chan Napisano 29 Lipca 2018 Autor Napisano 29 Lipca 2018 Słoiki są dobre do wąchania Butelki są wygodniejsze przy przelewaniu i dozowaniu. Plus tą Hatakę można dorwać w 60ml butli. Cytuj
marskan Napisano 29 Lipca 2018 Napisano 29 Lipca 2018 Używam błyszczącego i matowego i z obu jestem zadowolony. Cytuj
marskan Napisano 30 Lipca 2018 Napisano 30 Lipca 2018 A jak w porównaniu z Tamką? Nie wiem, nigdy nie używałem Tamki. Nie gorszy od lakierów Humbrolla i Model Master - bo tych kiedyś używałem. Cytuj
Panzer4 Napisano 30 Lipca 2018 Napisano 30 Lipca 2018 Lakiery Hataki z serii pomarańczowej są bardzo dobre. Nie zanotowałem z nimi żadnych problemów. Tylko mat jest naprawdę bardzo matowy. Cytuj
Testament68 Napisano 6 Sierpnia 2018 Napisano 6 Sierpnia 2018 Super. To dla mnie aktualny temat. W jakich proporcjach i czym rozcieńczać Hataka serii pomarańczowej ? Cytuj
Rektor Napisano 6 Sierpnia 2018 Napisano 6 Sierpnia 2018 Pozwalam sobie przekierować. Obiektywne opinie zawsze są w cenie. Oprócz rozcieńczalnika firmowego Koledzy rozcieńczają z pozytywnym skutkiem Levelling Thinnerem Gunze. https://www.modelpaint.pl/2017/04/06/opinie-o-lakierach-orange-line-z-hataka-hobby/ Cytuj
Testament68 Napisano 7 Sierpnia 2018 Napisano 7 Sierpnia 2018 Extra. Dziękuje za szybką odpowiedź. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi