Skocz do zawartości

Bristol F.2b Fighter Wingnut Wings 1/32 + Aviattic

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czołem!

Zabieram się za Brisfita z kalkami Aviattic - mój pierwszy WnW w kolekcji - okazja do zbudowania zacna...

Niebawem pierwsze obrazki z budowy.

oKmkg7f.jpg

8UoW0yn.jpg

Napisano

Daj Junkersowi dobrze wyschnąć i rozgrzeb Bristola Czekam na postępy!

• 5 months later...
Napisano

No w końcu mam co pokazać w tym temacie. 
Jakby ktoś miał ochotę przeczytać moją recenzję kalek to zapraszam:
http://www.kfs-miniatures.com/1-32-linen-effect-decals-walnut-woodgrain-aviattic/?fbclid=IwAR0OI9upl7GL0DT2qSA4iCVbalcyITqzU22dm-RIayCkM-31R_h6QNqk9pQ

Zrobiłem tablicę i elementy wyposażenia kabiny. Dodałem też śruby i część elementów instalacji paliwowej.
tOfPgGD.jpg
BtjD8Rb.jpg

Napisano

Zaczyna się zacnie:-) A jak tak to obserwuję z zaciekawieniem.

Napisano

Szoferka prawie skończona. Dodałem parę dupereli, jak przełącznik magneta oraz dalsze elementy instalacji paliwowej. 

V4LhWhN.jpg
 IOrMitP.jpg o711T9h.jpg k36dSQL.jpg DdVA1NS.jpg NUlDFP0.jpg

Napisano

Jadę dalej. Kokpit prawie skończony. Zestawowe pasy zastąpiłem HGW. Nie dosć, że lepsze jakościowo to przede wszystkim bardziej w skali.
QbuGvd5.jpg
GpwQXKK.jpg
zuAu6i1.jpg
0OmnFqm.jpg

Napisano

Dzięki!

Kokpit gotowy, z wyjątkiem naciągów za fotelem pilota (zapomniałem o nich). Obiecuję, że to już ostatni post z kokpitem w roli głównej. Dodałem mapę i rękawice na siedzisku strzelca. 

jUSTvyC.jpg

Paf5iZt.jpg

1fyCJRM.jpg

aATrXbZ.jpg

tCfW29X.jpg

MwZd47b.jpg

• 2 weeks later...
Napisano

Wielkie dzięki za dobre słowo!
Tymczasem taka sytuacja... Kalki Aviattica z płótnem - polecam, zdecydowanie pozytywne zdziwienie jak dobry to produkt. Jak ktoś będzie ochotę to pewnie niebawem będzie można poczytać więcej u KFS`a kfs-miniatures.com.
0ywMvdn.jpg
l72Q5fY.jpg
tarYKEg.jpg