Xmen Napisano 20 Września 2018 Share Napisano 20 Września 2018 Model zrobiony na 99 procent.Parę rzeczy muszę dopracować. Model przedstawia samolot z pierwszej dostawy jeszcze z dwupłatowym śmigłem i skrzydłami krytymi płótnem.Na początku 1940 roku w samolotach tych zmieniono śmigła na trójpłatowe U21 i zmieniono oznakowanie zamalowując rzymskie cyfry na kadłubie. Model w oznakowaniu 4 Lovacki Puk lotnisko Zemen.Malowany farbami Gunze z góry i aluminium MM od dołu.Linie zapuszczone washem od AK.Kalkomanie Kora i napisy eksploatacyjne Techmod.Dałem brytyjskie napisy bo nie wiem czy i jakie były. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 21 Września 2018 Share Napisano 21 Września 2018 Sterylnie to jakoś tym razem wyszło Wybrałeś trudny temat: konstrukcja kryta płótnem. To jest niestety modelarskie wyzwanie Można by go odrobinę "ożywić" okopceniami za wydechami i na płatach w okolicach "lufencji" Duży plus za wybrany schemat "jugosłowiański" który to baaaardzo rzadko gości na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 21 Września 2018 Autor Share Napisano 21 Września 2018 Niektóre rzeczy do poprawki zobaczyłem na zdjęciach i to jest ten jeden procent.Za bardzo nie będzie "uświniony" bo w założeniu miał być taka nówka nie śmigana.Trochę się wzorowałem na tym zdjęciu. Ps: Będzie jeszcze jeden jugosłowiański Hurricane z metalowymi skrzydłami ,trójpłatowym śmigłem i w innym kamo. Trochę poprawiłem.Na żywo lepiej to wygląda i tym się pocieszam. Może jest trochę lepiej bo ja się nie znam. I jedno rodzinne ze starszym bratem: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tenzan Napisano 25 Września 2018 Share Napisano 25 Września 2018 Ładny Hurricane, no i jugosłowiańskie malowanie. Czekam na kolejny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 26 Września 2018 Share Napisano 26 Września 2018 Czysty był ładniejszy;) Teraz jest nierówno. Pobrudzone sadzą z wydechu i z wyrzutników łusek, a zero oleju z silnika, brudu z odm silnika i z podwoziem bez śladu błotka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 26 Września 2018 Autor Share Napisano 26 Września 2018 Niestety wszystkim nie dogodzę .W zamyśle miał być po montażu, odpaleniu silnika i ustawieniu oraz przestrzelaniu uzbrojenia.Jakbym umiał to dorobiłbym spadochron na skrzydle który widać na jednym zdjęciu. Obiecuję że następny będzie bardziej ubrudzony bo będzie z kampanii w 1941. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abominus Napisano 27 Września 2018 Share Napisano 27 Września 2018 A ja widzę jeszcze jedno drobne niedopatrzenie. Ano maszt antenowy w oryginalne inny niż w zestawie :P ale poza tym to LUX jugosłowianiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fishbed011 Napisano 1 Października 2018 Share Napisano 1 Października 2018 Czysty był ładniejszy;) Teraz jest nierówno. Pobrudzone sadzą z wydechu i z wyrzutników łusek, a zero oleju z silnika, brudu z odm silnika i z podwoziem bez śladu błotka... Po każdym lotu samoloty przemyto wodą z potas mydłem. Dlatego nie można znaleźć brudny samolot na zdjęciach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi