moris Napisano 25 Września 2018 Share Napisano 25 Września 2018 Dwa miesiące, po blisko 20 latach przerwy powróciłem do modelarstwa. Jako dzieciak bardzo lubiłem sklejać modele, raczej była to zabawa niż modelarstwo na poważnie, głównie z braku funduszów i umiejętności. Teraz mogąc sobie pozwolić na znacznie więcej pod względem finansowym, postanowiłem podejść do tematu bardziej na serio. Na pierwszy ogień poszedł model Cromwella Mk. IV od Tamiyi. Model nie jest jeszcze skończony, ale postanowiłem podzielić się efektem dotychczasowej pracy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 25 Września 2018 Share Napisano 25 Września 2018 Na lewej burcie Hela miała szpulę kabla pewnie telefonicznego na takiej skrzyneczce - lewy błotnik z przodu za włazem strzelca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 25 Września 2018 Share Napisano 25 Września 2018 Co robi ta GIGANTYCZNA mufa na końcu lufy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moris Napisano 25 Września 2018 Autor Share Napisano 25 Września 2018 Pre-shading tobie zniknął, modulacji też jakoś nie widać. Na żywo jest trochę bardziej widoczny, ale celowo nie chciałem przesadzić ze zbyt mocnym cieniowaniem. Jakoś bardziej przemawia do mnie malowanie w sposób zbliżony do realnego, a cieniami pobawię się przy pomocy odpowiedniego oświetlenia planu zdjęciowego, jak już skończę model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 26 Września 2018 Share Napisano 26 Września 2018 Lufa chyba nie bardzo. Wygląda mi to na drewnianą lufę do modeli kartonowych, a te są w skali 1/25 a nie 1/35. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kryspacz Napisano 26 Września 2018 Share Napisano 26 Września 2018 Lufa chyba nie bardzo. Wygląda mi to na drewnianą lufę do modeli kartonowych, a te są w skali 1/25 a nie 1/35. No i prawidłowo, a jaką niby lufę miała "Hela"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moris Napisano 26 Września 2018 Autor Share Napisano 26 Września 2018 Lufa chyba nie bardzo. Wygląda mi to na drewnianą lufę do modeli kartonowych, a te są w skali 1/25 a nie 1/35. Hela miała drewnianą lufę, choć faktycznie hamulec wylotowy zrobiłem trochę za duży, ale będzie jeszcze zmniejszony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 26 Września 2018 Share Napisano 26 Września 2018 fantastyczny malunek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 3 Października 2018 Share Napisano 3 Października 2018 Lufa chyba nie bardzo. Wygląda mi to na drewnianą lufę do modeli kartonowych, a te są w skali 1/25 a nie 1/35. No i prawidłowo, a jaką niby lufę miała "Hela"? Czytaj do końca i ze zrozumieniem. Skala modelu- lufie bliżej do 1/25, a model jest w 1/35 ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tankrider Napisano 4 Października 2018 Share Napisano 4 Października 2018 Doceniam wkład pracy, w blaszki szczególnie, ale szczerze mówiąc te ogromne zadrapania do mnie kompletnie nie przemawiają, na większości zdjęć polskie cromwelle wyglądały normalnie, tak ogromne obicia, otarcia są niemożliwe do wykonania, co niby miało je sprawić? Na bokach błotników jeszcze zrozumiem, ale reszta... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moris Napisano 12 Października 2018 Autor Share Napisano 12 Października 2018 Gotowy model, po licznych poprawkach: http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=68&t=62385 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi