Bengal Napisano 1 Października 2018 Share Napisano 1 Października 2018 Trzeba coś nowego, więc porywam się na Devastatora. Pierwszy model z G.W.H więc mam nadzieje, że będzie dla mnie wyrozumiały. Od początku, tym razem chciałbym go zrobić jak najbardziej wierny oryginałowi. Na razie zabieram się za kupowanie brakujących farb oraz za poszukiwanie wzorca, nie ukrywam, że chciałbym go wykonać z złożonymi skrzydłami : Zobaczymy co z tego wyjdzie, mam nadzieję, że pomożecie np. o taki B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariucha Napisano 1 Października 2018 Share Napisano 1 Października 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 2 Października 2018 Share Napisano 2 Października 2018 Jak się Dafi posunie to się dosiądę Tylko dlaczego TBD-1? Miało chyba być na "czarno" i z rozkładówką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 2 Października 2018 Autor Share Napisano 2 Października 2018 Miało chyba być na "czarno" i z rozkładówką Wdowa musi poczekać na ładne kalki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariucha Napisano 2 Października 2018 Share Napisano 2 Października 2018 Jak się Dafi posunie to się dosiądę Miejsca w brud, ale na środka siędzę JA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 2 Października 2018 Share Napisano 2 Października 2018 Ooooo! Kolejny Pacyfik! Z dziką rozkoszą popatrzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 2 Października 2018 Autor Share Napisano 2 Października 2018 Jeśli to do mnie pytanie to nie potrafię odpowiedzieć, bo nie znam tego koloru Vallejo ani nie wiem co chcesz pomalować.C351 to kolor po coś stworzony, ja gdzieś chyba zetknąłem się z informacją (nie wiem ile w tym prawdy, a może coś mi się pomyliło), że to taki stary interior green, stosowany kiedyś w takim samym celu jak dzisiejszy interior green. Podchodząc do sprawy z drugiej strony: jeśli instrukcja malowania każe użyć C351 (bądź odpowiednik FS), a nie jesteś jakimś kolorystycznym nazistą, to możesz spokojnie użyć C58 i różnicy pewnie nikt nie zauważy. Gdybyś jednak powinien użyć Zinc CHromate II Type I i chciałbyś go użyć, to kupuj zestaw Gunze. Przenoszę zadane pytanie do mojego warsztatu, bo od razu powinienem je tu umieścić Więc, czy lepiej kupić zestaw dla jednego koloru C351 czy mogę wnętrze pomalować farbą vellejo 71.010 FS34098 ? Ooooo! Kolejny Pacyfik! Z dziką rozkoszą popatrzę. Postaram się nie zawieść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariucha Napisano 2 Października 2018 Share Napisano 2 Października 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 2 Października 2018 Autor Share Napisano 2 Października 2018 Jest różnica, dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 2 Października 2018 Share Napisano 2 Października 2018 Jeśli założyć że ten na górze to odpowiednik C351 a na dole C58, to w rzeczywistości jest dokładnie odwrotnie. Interior Green, jak pisałem, jest odrobinę jaśniejszy i bardziej żółtawy. Ale ta grafika dobrze oddaje minimalną różnicę między kolorami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 2 Października 2018 Autor Share Napisano 2 Października 2018 To inaczej, czy GWH podaje poprawny kolor tj. C351 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 2 Października 2018 Share Napisano 2 Października 2018 Czy to ważne skoro różnica jest tak niewielka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 2 Października 2018 Autor Share Napisano 2 Października 2018 Nie wiem, dla mnie żadna nie chce liczenia nitów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariucha Napisano 2 Października 2018 Share Napisano 2 Października 2018 Interior Green, jak pisałem, jest odrobinę jaśniejszy i bardziej żółtawy. Skąd wiesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 2 Października 2018 Share Napisano 2 Października 2018 Postawiłem oba słoiczki obok siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariucha Napisano 2 Października 2018 Share Napisano 2 Października 2018 Aha, mówisz o farbie, którą masz w słoiczkach. Bo myślałem przez chwilę, że o Interior Green, że jest inny niż na powyższych próbkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 2 Października 2018 Share Napisano 2 Października 2018 Mówiąc o Interior Green mam ciągle na myśli wyłącznie C058 Gunze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariucha Napisano 2 Października 2018 Share Napisano 2 Października 2018 To C058?... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 2 Października 2018 Share Napisano 2 Października 2018 Nie, to H058, mój błąd z literką: https://www.mojehobby.pl/products/58-Interior-Green-Semi-gloss-US-WWII.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 2 Października 2018 Share Napisano 2 Października 2018 Nie wiem, dla mnie żadna nie chce liczenia nitów Za zestaw z C351 zapłacisz ok. 35 zł, a za H058 10 zł, więc po co przepłacać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariucha Napisano 2 Października 2018 Share Napisano 2 Października 2018 Ponieważ sam się jeszcze ciągle uczę - w jakim sprzęcie występuje kolor proponowany przez Gunze pod nazwą Interior Green i symbolem H058? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 2 Października 2018 Share Napisano 2 Października 2018 W wielu różnych samolotach, a co konkretnie masz na myśli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariucha Napisano 2 Października 2018 Share Napisano 2 Października 2018 Bo nijak nie wygląda mi to na Interior Green ANA 611, a tym chyba właśnie kolorem malowany był środek samolotu z tego wątku... Tak myślę. Więc może to jest jakiś interior green, ale raczej nie ten. Idąc tym tropem, można użyć jakiejkolwiek farby okołozielonooliwkowej przypominającej bardziej ANA 611, nie sugerując się taką czy inną nazwą na farbce. Ale to takie moje luźne uwagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 2 Października 2018 Share Napisano 2 Października 2018 Sporo interior greena używano w jetach zimnowojennych: we wnękach podwozia, komorach silnika, hamulcach. W propsach to nie wiem jak było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 2 Października 2018 Autor Share Napisano 2 Października 2018 Nie wiem, dla mnie żadna nie chce liczenia nitów Za zestaw z C351 zapłacisz ok. 35 zł, a za H058 10 zł, więc po co przepłacać. dlatego zadałem to pytanie pewnie nawet 352 (FS33481) 364 (BS283) nigdy nie użyję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi